✨ Kunt u Gebruik maken van Emoji in bestandsnamen in Windows 10

0
54

Wist u dat emoji werk bijna overal deze dagen? U kunt ze in bijna elke willekeurige applicatie op uw computer. U kunt zelfs plaats ze in de namen van bestanden en mappen op de Windows-10.

Hoe te Gebruiken Emoji in bestandsnamen

Dit is eenvoudig dankzij de Windows-10 ingebouwde emoji-picker. Het is gemakkelijk om te missen—om het te openen, moet u druk op Windows+. (periode) of Windows+; (puntkomma.)

Voor het invoegen van een emoji in een bestand of een map-naam in, gewoon op de sneltoets drukt terwijl het hernoemen van een bestand te openen van de kiezer. Begin met het intypen van een zoekterm in om te zoeken in de emoji—typ bijvoorbeeld “hond” te zoeken voor de hond-gerelateerde emoji of “kat” te zoeken voor de kat-gerelateerde emoji—of gebruik uw muis om te klikt u op en bladert u door de lijst. Druk op Enter of klik op een emoji te voegen.

Dat is het, je bent klaar—zo simpel is het!

GERELATEERD: Geheime Sneltoets Opent in Windows 10 Nieuwe Emoji Kiezer in Een andere App

Unicode Maakt Dit Mogelijk

Dit is allemaal mogelijk dankzij Unicode. Unicode bevat “tekens voor alle systemen van de wereld, de moderne en oude,” volgens De Unicode Consortium. Het bevat ook emoji en diverse andere symbolen.

U zult merken dat, als je emoji in de namen van bestanden en mappen, krijg je niet de full-color emoji je elders in Windows. Je krijgt kleine, zwart-en-witte tekens—net zoals u zou doen bij het invoegen van emoji in Kladblok.

Dankzij Unicode, een toepassing die ondersteuning biedt voor de standaard Unicode-tekens—zelfs als het geen ondersteuning biedt kleurrijke emoji—kunnen gebruik maken van de emoji-tekens in de standaard lettertypes. Met behulp van een emoji in een bestandsnaam is net als het gebruik van een teken of symbool van een andere taal. Het werkt gewoon.

Zal Het Even Wat Breken?

In theorie, sommige applicaties kunnen niet als deze emoji als ze geen ondersteuning voor unicode-tekens. Echter, de moderne toepassingen zijn ontworpen om te werken met een breed scala van talen moet de juiste ondersteuning emoji.

Bijvoorbeeld, de klassieke Windows-Opdrachtprompt niet kunt zien emoji-tekens in bestandsnamen juist, maar beide PowerShell en Microsoft ‘ s nieuwe Windows Terminal display kan ze goed.

Als u een probleem hebt, kunt u altijd een open Verkenner en wijzig de naam van de bestanden en mappen te verwijderen van de emoji-tekens. U kunt dan gebruik maken van die bestanden in toepassingen die niet correct ondersteunen emoji bestandsnamen.

GERELATEERD: De Nieuwe Windows Terminal Is Klaar; Hier is Waarom Het Geweldig is

LEES VERDER

  • “✨ Kunt u Gebruik maken van Emoji in bestandsnamen in Windows 10
  • “Hoe Ziet een Drive-bestandssysteem in Windows 10
  • “Het Gebruik van de fd de Opdracht op Linux
  • “De Cd’ s die Je Verbrand Gaan Slecht: Hier is Wat Je Moet Doen
  • “Hoe Leeg Je Prullenbak op een Schema op Windows 10