✨ Kan du Använda Uttryckssymboler i filnamn i Windows 10

0
61

Visste du att emoji arbeta nästan var som helst i dessa dagar? Du kan använda dem i nästan alla program på din dator. Du kan även infoga dem i namn på filer och mappar på Windows-10.

Hur man Använder Emoji i filnamn

Detta är lätt, tack vare Windows 10 inbyggda emoji-picker. Det är lätt att missa—för att öppna det, måste du trycka på Windows+. (period) eller Windows+; (semikolon.)

För att infoga en emoji till en fil eller mapp med namnet, tryck kortkommandot samtidigt byta namn på en fil för att öppna färgväljaren. Börjar skriva en sökfras för att söka emoji—skriv till exempel “hund” för att söka efter hund-relaterade emoji, eller “katt” för att söka efter katt-relaterade emoji—eller använda din mus för att klicka och rulla genom listan. Tryck på Enter eller klicka på en emoji för att infoga det.

Det är det, du är klar—det är enkelt!

RELATERAT: Hemliga Snabbtangent Öppnar Windows-10 Nya Emoji-Picker i en App

Unicode Gör Detta Möjligt

Allt detta är möjligt tack vare Unicode. Unicode omfattar “tecken för alla att skriva system i världen, moderna och antika,” enligt Unicode Consortium. Den innehåller också emoji och diverse andra symboler.

Du kommer att märka att när du använder emoji i namn på filer och mappar, att du inte få full-färg emoji du får på andra håll i Windows. Du får små, svart-och-vita tecken—precis som du skulle göra när du sätter in emoji i Anteckningar.

Tack vare Unicode, alla program som stöder standarden Unicode-tecken—även om det inte har stöd för färgglada emoji—kan använda emoji-tecken som finns i vanliga teckensnitt. Med hjälp av en emoji i ett filnamn är precis som med hjälp av ett tecken eller en symbol från ett annat språk. Det bara fungerar.

Kommer Det Att Bryta Något?

I teorin, vissa program kanske inte gillar dessa emoji om de inte har stöd för unicode-tecken. Men moderna program är utformade för att arbeta med en bred uppsättning av språk bör ordentligt stöd för emoji.

Till exempel den klassiska Windows Kommandotolken kan inte se emoji-tecken i filnamn korrekt, men både PowerShell och Microsofts nya Windows Terminal kan visa dem på rätt sätt.

Om du stöter på ett problem, kan du alltid öppna Utforskaren och byt namn på den drabbade filer och mappar för att ta bort emoji-tecken. Du kan sedan använda dessa filer i program som inte ordentligt stöd för emoji filnamn.

RELATERAT: Den Nya Windows Terminal Är Klar, Här är Varför Det är Fantastiska

LÄS NÄSTA

  • “✨ Kan du Använda Uttryckssymboler i filnamn i Windows 10
  • “Hur Ser en diskens filsystem på Windows-10
  • “Hur man Använder den fd Kommandot i Linux
  • “De Cd-skivor Du Brände Går Dåligt: Här är Vad Du Behöver Göra
  • “Hur ska Tömma Papperskorgen på ett Schema på Windows-10