Hur ska Tömma Papperskorgen på ett Schema på Windows-10

0
31

Med hjälp av en inbyggd funktion som kallas Förvaring Mening, kan du spara diskutrymme genom att konfigurera Windows-10 för att ta bort filer av en viss ålder, som ligger i Papperskorgen automatiskt varje dag, vecka eller månad. Här är hur man ställer upp.

Först lansera “Inställningar” genom att öppna “Start-Menyn” och klicka på “gear” – ikonen till vänster. Du kan också trycka på Windows+i för att öppna Inställningar snabbt. I Inställningar, klicka på “System” – ikonen och klicka sedan på “Lagring.”

På toppen av Förvaring alternativ, du kommer att se en liten punkt i texten om Lagring Känsla. Klicka på skjutomkopplare som ligger strax nedan för att ställa in den till “På” – läge. Sedan under den, klicka på “Konfigurera Lagring Känsla eller köra det nu.”

I “Storage Vettigt” alternativ, du kommer att vilja ta del av ett par olika inställningar. Den första är den frekvens vid Lagring Känsla går, som ligger med en drop-down menyn märkt “Kör Lagring Känsla.” Du kan ställa in den att köras varje dag, vecka, eller månad, eller när diskutrymmet är lågt. Klicka på menyn, och välj det alternativ som fungerar bäst för dig.

Eftersom vi bara pratar om att ta bort filer i Papperskorgen, avmarkera rutan bredvid “ta Bort temporära filer som mina appar inte är med” om du inte vill Lagring Känsla att ta bort gamla temporära filer. Också, om nödvändigt, ställ in “ta Bort filer i min Downloads-mapp” med alternativet “Aldrig” med drop-down menyn.

I mellan dessa, hittar du en rullgardinsmeny som heter “ta Bort filer i min Papperskorg om de har varit där för över,” och alternativen är “Aldrig,” “1 dag”, “14 dagar “30 dagar” eller “60 dagar”.

Här är hur det fungerar: när Lagring är för Mening med att springa (enligt tidigare inställning), det kommer automatiskt att ta bort filer som har suttit i Papperskorgen för längre tid än den tiden. Med hjälp av menyn, ställ in den på att oavsett vilket alternativ du vill.

Efter det, du är fri att stänga Inställningarna.

Om du skulle ändra ditt sinne om hur ofta tömma Papperskorgen (eller vill inaktivera det), bara för att återkomma till Inställningar > Lagring igen och ställa Lagring Mening till “Off”. Eller, du kan ändra intervallet alternativ igen för att passa dina behov.

LÄS NÄSTA

  • “Hur ska Tömma Papperskorgen på ett Schema på Windows-10
  • “Hur man Beskär en Bild i Microsoft PowerPoint
  • “Hur att Se Varför Apple Är att Debitera Ditt Kreditkort
  • “Mac Kameran Inte Fungerar? Här är Hur man Fixar Det
  • “De Två Snabbaste Sätt att Ställa in ett Alarm på din iPhone eller iPad