8 Arbeta hemifrån Vanor som Hjälper till att Separera Arbete och Personlig Tid

0
28
shurkin_son/Shutterstock

Oavsett om du är ny till att arbeta hemifrån eller har gjort det i flera år, har du förmodligen märkt att gränsen mellan arbete och avkoppling är ofta suddig. Här är hur att sätta sunda gränser, även om ditt kontor är i ditt vardagsrum.

Många människor tror att jobba hemifrån är en underbar, avkopplande fly från kontoret liv. Medan fjärrkontrollen arbete har definitivt sina fördelar, det är också ganska vanligt att hitta dig själv att jobba en hel del mer än vad du gjorde på kontoret. Innan du vet det, du kollar ditt arbete e-post samt midnatt och hantera projekt på dina lediga dagar.

Om arbetet känns som det tar över ditt liv, odla dessa vanor för att hjälpa dig att få din frihet tillbaka!

Bär Arbetskläder

Om du arbetar hemifrån, det gör inte mycket mening med att sätta på byxor och klänning skor varje morgon. Fortfarande, det finns ett värde i att bära kläder som skiljer sig från vad du bär samtidigt avkopplande.

De kan fortfarande vara bekväm, men. Till exempel, tänka sig att byta in din pyjamas och i vissa leggings innan du börjar arbeta. Sedan, när dagen är över, kan du ändra tillbaka till din pj ‘ s.

Din “arbetskläder” kanske inte ens ser mycket olika, men att ändra före och efter arbete hjälper dig att upprätthålla gränsen mellan arbete och stilleståndstid.

Har en Start-och sluttid

Många avlägsna arbetstagare är ansvarig för när de börjar och slutar arbetet. Men av detta underbara flexibilitet kan ibland leda till att du arbetar på och av hela dagen och natten.

Plocka en viss tid för att starta och stoppa arbete kommer att hjälpa. Om du gör ditt bästa arbete efter 2 pm, kanske är det rätt tid att börja. Du kan även starta vid olika tidpunkter på olika dagar. Oavsett vilket schema du väljer, specifik start-och sluttid skapa tydliga gränser.

Välbefinnande i Arbetet

När starttiden har du valt kommer, känner inte för att du måste hoppa rätt in dagens största uppgifter. Som en idrottsman, ge dig själv lite tid att värma upp innan kan ta itu med dina mest utmanande projekt.

Till exempel, tänk att börja dagen med ett par ganska enkla, men nödvändiga aktiviteter, som att fylla i din tidrapport. Den framgång du känner efter att ha passerat dessa enkla saker på din lista kommer att ge dig en viss fart för hårdare grejer.

Kanske du hellre ta några minuter för att bosätta sig i innan du logga in på ditt arbete chatt-appen, så du behöver inte börja din dag bombarderas av budskap.

När dagen är över, kan du också avsluta med några enkla uppgifter för att underlätta arbete. Detta kommer att hjälpa dig med övergången från arbete till sin personliga tid.

Hantera Dina Anmälningar

Arbetet kommunikation apps, som Slack, är underbar. Men du är utanför klockan och anmälningar är fortfarande hälla i, det är svårt att glömma arbete, ens för en liten stund.

RELATEDHow att Stoppa Slack Anmälningar på Helgen

Lyckligtvis, du kan enkelt ändra inställningar i program som dessa. Stäng av alla anmälningar på helger, semestrar och helgdagar, så att du inte frestas att kontrollera meddelanden och sugas tillbaka in i arbetslivet.

Hålla sig till Särskilt Arbetsytor

Olesya Kuznetsova/Shutterstock

Du har förmodligen en specifik plats i ditt hem, som även fungerar som ditt kontor, även om det inte är ett helt rum. Avlägsna arbetstagare ofta befinner sig arbetat i sängen, vid köksbordet, eller ens ut på uteplatsen.

Det är faktiskt en bra idé att byta upp din arbetsyta från tid till tid. Men, du ska kunna skapa bättre gränser om du anger några specifika ställen i ditt hem för att arbeta.

Du kan till exempel begränsa dig till ditt skrivbord för fokuserade uppgifter, och ett bekvämt vardagsrum ordförande för lägre ansträngning arbete. Detta ger dig en möjlighet att växla upp saker när du känner för det.

Med särskilt arbetsytor kommer att göra det lättare att inte tänka på jobbet när du är borta från dessa områden.

Ta Pauser

Visst, det kan finnas dagar då du har att arbeta igenom lunch, men försök inte göra det till en vardaglig sak.

Ta minst en halvtimme bort från jobbet varje dag för att äta lunch, och strö på några 10 – eller 15-minuters fika, liksom. Dessa kort men korrekt raster kommer att hjälpa dig att uppdatera ditt fokus, och göra det lättare att avsluta dagen: s uppgifter.

Göra Inlägg-Arbete Planer

Även om du inte kan gå ut och se folk i person just nu, försöker schemalägga en virtuell happy hour eller en familj spelet natt, strax efter din arbetsdag är slut.

När du har social planer att se fram emot, det ger dig ett incitament att avsluta arbetet i tid så att du kan verkligen slappna av för resten av dagen.

Köp Arbete-Specifika Leveranser

Bra kontorsmaterial som är roliga att använda kan vara ett litet, men effektivt, sätt att hålla sig fokuserad. Med hjälp av arbete-specifika leveranser också varningar ditt sinne att det är arbete tid, och att det är dags att koppla av när du lägger undan dem.

Skaffa dig en ny fin planner, en fin penna, eller ett par brusreducerande hörlurar. Allt du behöver eller kan använda under en genomsnittlig arbetsdag kommer att göra.

Ta ut din leveranser när det är dags att börja arbeta, och sedan gömma undan dem när du är klar. Ditt sinne kommer då att associera dessa saker med arbete och hjälpa dig att utnyttja ditt fokus när det är dags att börja dagen. När du sätter dem bort, och du kommer också att lägga undan din mentala anslutning till arbetet.

När du kopplar bara vissa tider, platser och objekt med arbete, det är mycket enklare att skilja dina professionella och privata tid. Även om du inte har ett separat rum som du kan använda som hemmakontor, dessa tips kommer att hjälpa dig att upprätthålla tydliga gränser klart.

Letar du efter några inspirerande nya utrymmen för att njuta av medan du arbetar hemifrån? Kolla in hur du kan skapa ett hem kontor utomhus!