6 Videoredigering Tips För Nybörjare

0
215

När du precis har börjat lära sig redigera video, kan det vara riktigt svårt att få saker på det sätt du vill ha dem. Det kan också vara en mycket frustrerande process, särskilt om du är osäker på hur saker och ting bör göras.

Det finns några knep nästan varje video editor på följande sätt för att hålla saker och ting effektivt och enkelt. Om du är en början video editor, vill du försöker starta dem själv. Så småningom, det ska bli en andra natur, och din redigering process som kommer att börja flöda.

Detta är definitivt inte en uttömmande lista över saker som du bör tänka på när du redigerar, men de är några av de viktigaste. Att lära sig dessa videoredigering tips kommer att hjälpa dig att bygga på dina kunskaper och ger dig möjlighet att så småningom hitta din egen personliga stil för videoredigering.

Gör Säkerhetskopior Av Dina Video

Utan tvekan det viktigaste du kan göra för ditt projekt är att göra flera säkerhetskopior. Att göra detta till en vana kommer att spara så mycket tid och arbete i det långa loppet. Om din dator kraschar oväntat eller ditt redigeringsprogram börjar ha fel, med en säkerhetskopia som du kommer att ha en punkt att gå tillbaka till.

Hur många säkerhetskopior ska du göra? Ärligt talat, det är inte “för mycket” när det kommer till detta. Idealiskt, dock bör du göra minst tre säkerhetskopior av ditt projekt. Också se till att dessa är sparade i olika former och platser. Till exempel, en på din hårddisk, en på SD, och en på ett USB.

Med denna metod, om en backup blir något förlorade eller skadade, kommer du alltid att ha en någon annanstans där det ska vara säkert.

Organisera Dina Media

En av de mest frustrerande saker att uppstå när du redigerar video är att inte kunna hitta en viss gem eller en bit av media. Också, redigering av program kommer att behöva för att kunna hitta de filer som du använder, så om något får flyttas av någon anledning kommer det att vara en knepig uppgift att försöka spåra dem ner igen. Det är därför det är otroligt viktigt att göra organiserad och ren mappar för att hålla dina filer.

Innan du redigerar är idealiskt när du ska organisera ditt klipp. Hur du organiserar dem är helt upp till dig, och beror på vilken typ av projekt du redigerar. Om du inte är säker på hur du ska organisera dina filer, en bra tumregel är att göra det genom att kronologisk ordning efter när de klipp som spelades in. Målet är att göra det snabbt och enkelt att hitta något när du behöver det.

Ta Långa Videoklipp

Ibland kanske du inte har kontroll över detta, men om du fotografera din video och redigera den, denna video tips kommer att ge dig en mycket bättre slutprodukt. Vid redigering av videoklipp du vill ha mycket material att arbeta med. Detta gör det mycket lättare att pussla ihop saker på ett sätt som flyter bra.

Om du fotograferar video, en bra video tips är att ha kameran gå i minst 30 sekunder innan åtgärden påbörjas och 30 sekunder efter det att den slutar. På det sättet kommer du få allt, och när du redigerar klipp det kommer att hjälpa till att hålla saker från att bli hackig.

Välj Rätt Program För Redigering

Beroende på vilken typ av projekt som du försöker att producera, video redigerings program du använder kan antingen hjälpa eller skada dig.

Ibland, redigering program som inte har tillräckligt med verktyg eller resurser för att göra vad som behövs. Om du försöker att redigera saker där du vill lägga till en massa effekter och har full kreativ kontroll, såsom korta filmer, långa YouTube-videor, musik, videor, eller reklam, en mer professionell program skulle vara vad du behöver. Detta skulle omfatta program som Adobe Premiere Pro, Final Cut Pro, eller DaVinci Resolve.

Dock, om du redigerar video som inte innebär många förändringar, bör du använda något mer enkelt så att du inte blir överväldigad och så att du inte spendera massor av pengar för funktioner som du egentligen inte behöver. För projekt som home videos, korta eller instruktions-YouTube-videoklipp eller bildspel, saker som iMovie, Windows Movie Maker, PowerDirector, eller de flesta gratis redigeringsprogram är bra att använda.

Också uppmärksamma vad varje program har att erbjuda. Adobe Premiere är bra om du är en början video editor eftersom det är både kraftfull och lätt att få kläm på. DaVinci Resolve kan vara svårare att plocka upp, men det har ett brett utbud av färgsättning alternativ och funktioner, och det är gratis att använda. Göra en del forskning på att redigera program innan du väljer en som kommer att hjälpa dig oerhört i det långa loppet.

Inte Överanvända Effekter

Med alla tillgängliga alternativ för att lägga till en intressant video effekter eller övergångar, kan det vara frestande att lägga massor av dem till ditt projekt. Men, för många effekter kan faktiskt vara mer till skada än något annat.

Att använda en hel del av effekterna som kan bli störande för en betraktare. Om du använder för många, det kan lossna som en klibbig eller överväldigande. Det är viktigt att använda effekter bara när de kommer att ge en meningsfull inverkan på din video.

Så långt som övergångar gå, är det oftast bättre om de inte är alltför flashiga. Att flytta från klipp till klipp ska gå smidigt, och överanvända övergången effekter kommer att ta bort fokus från vad du faktiskt försöker att komma över. Kom bara ihåg att när det gäller effekter, mindre är mer.

Börja Med en råkopia

Om du redigerar en bra mängd bilder, det är viktigt att få dig till ett effektivt arbetsflöde. Ett bra sätt att göra detta är att göra en preliminär råkopia av hela din video.

Detta innebär vanligtvis att gå igenom dina klipp och hitta de som du är säker på att du vill använda. När du har fastställt att du kan placera dem i ditt program tidslinjen i kronologisk ordning. Vid denna punkt, även om du inte kommer att vilja att trimma videoklipp eller lägga till någon form av övergångar eller effekter. Poängen med en råkopia är att få en allmän uppfattning av hur filmen kommer att spela ut och kött på benen för en av scenerna.

När du har gjort detta, kan du enkelt gå igenom din tidslinje och göra mer specifika nedskärningar och redigeringar.