Vill Strömma Något år 2020? Titta På Det Medan Du Kan!

0
37
DANIEL CONSTANTE/Shutterstock.kom

Innan uppkomsten av streaming, du hade att titta på serier och filmer som att de sändes på tv-sändningar. Nu kan du titta på saker och ting när du vill—ja, det är inte helt sant. Filmer och TV-program regelbundet försvinna från streaming-tjänster.

HBO Max Lansering Titlar Är Redan Försvinnande

HBO Max hade en stjärnspäckade lanseringen i slutet av Maj 2020. HBO lovat—och som levereras—filmer som hela Harry Potter-serien och en mängd av Warner Bros filmer, däribland många Batman-filmerna och The Hobbit-trilogin.

Det är ganska skönt att ha alla de filmer som finns tillgängliga för direktuppspelning, eller hur? Tja, skulle det vara.

Warner Bros drog alla de filmer från HBO Max 1 juli 2020, vilket innebär att du verkligen hade bara juni månad för att titta på dem. Vem trodde att så många av de stora namn lansera filmer skulle endast omkring en månad?

Nu har alla åtta Harry Potter-filmerna är på väg att lämna HBO Max på augusti 25, 2020. Minst HBO abonnenter kommer att ha haft tre månader på sig att strömma dem.

Tillbaka 2018, Warner Bros undertecknat över rättigheterna till Harry Potter till NBCUniversal genom 2025. Spekulerar att alla åtta Harry Potter-filmerna kan dyka upp på Peacock, NBC: s nya streaming-tjänst.

Blinka och Du Missar Det

Allt i livet är tillfälligt, särskilt filmer och TV-program på streaming-tjänster. Streaming-tjänster som Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, HBO Max, Påfågel, och andra köper rättigheterna för att strömma filmer och TV-serier under en begränsad tid.

Om en streaming-tjänst vill förnya dessa rättigheter, det är en annan förhandling. Rättighetshavaren kan be om mer pengar och streaming-tjänsten kan försummar. En annan streaming-tjänsten kan bjuda upp till en populär show att göra sig mer nödvändig. (Vänner är populära, och det är bara på HBO Max! Kontoret är stort, och det är bara på Netflix!)

En streaming-tjänst kan också bara bestämma att det är ingen mening med att betala för rätten att hålla strömma en film för ett annat år, när de flesta av dess berörda abonnenter har redan sett den.

Mer Streaming-Tjänster, Mer Konkurrens för Innehåll

Varje företag vill ha sina egna streaming-tjänst. Varför sälja ditt innehåll till företag som Netflix och Hulu när du kan starta din egna streaming-tjänst? Det är därför vi har nyligen sett lanseringen av tjänster som Disney+ NBC: s Peacock, och CBS Alla Tillgång.

Med företag lanserar sina egna streaming-tjänster, kommer de att vara ute efter att dra sina egna innehåll av tjänster som Netflix och Hulu och på sina egna.

Under tiden tävlingen uppmuntrar rättighetshavare att shoppa runt efter det bästa erbjudandet—varför ge Netflix ytterligare ett år för att strömma din-serie eller film när HBO Max eller Hulu kan erbjuda dig mer pengar att uteslutande strömma ditt innehåll?

Med fler och fler strömmande tjänster lanserar vi kommer endast att se ännu mer konkurrens för innehåll och mer media som poppar upp och försvinner på olika tjänster.

Exklusiva Är Mer Pålitlig

Detta är en stor anledning till varför företag som Netflix, Hulu, och HBO är inriktade på att skapa sina egna unika visar. Netflix inte kommer att förlora Konstigare Saker och HBO inte kommer att förlora Game of Thrones någon gång snart. De behöver inte förhandla om att hålla den visar att de skapat för sig själva.

Med streaming-tjänster med fokus på att skapa sina egna serier och filmer för att bli mindre beroende av att betala för befintliga innehåll, är det ingen överraskning att företag som Disney, NBC och CBS se åt vilket håll vinden blåser och håller på att lansera sin egen tjänst.

Naturligtvis, en tjänst som kanske en dag kommer att ge upp andan och dess innehåll kan flytta någon annanstans—att bevittna hur Netflix och Hulu är både vädring säsong sex av Gemenskap, som skapades för den olycksaliga Yahoo! Skärmen.

Men, så länge som en streaming-tjänst är alive and kicking, sitt eget innehåll kommer inte att försvinna. Du kanske inte har möjlighet att titta på Harry Potter på HBO Max i ett par månader, men du kommer definitivt att kunna titta på Sopranos.

Titta På Saker Medan Du Kan

Om du har tänkt att titta på en TV eller en film, det är en bra idé att titta på den medan du kan. Ta det inte för givet att något kommer fortfarande att vara på Netflix eller HBO ett år från nu. Inte ens om det är en launch titel som HBO stolt främjas.

Originalen är naturligtvis olika Disney—+ sannolikt inte förlora Disney filmer någon gång snart, och Netflix inte kommer att förlora originalen som Irländare.

Vi rekommenderar att hålla ett öga på vad som är försvinnande från (och anländer på) tjänster som Netflix, HBO Max, Hulu, och Amazon Prime—beroende på vilket du kan prenumerera på. Om du ser att något du vill titta på är försvinnande i en månad, vet du vad det är dags att binge.

Många webbplatser erbjuder listor över allt som kommer och försvinner från din favorit tjänster. Kolla dessa listor en gång i månaden, och du kommer inte bli överraskad av något försvinnande.

Vissa streaming-tjänster erbjuder också kategorier som HBO: s “Bara Lagt till” (för nya saker,) “Sista Chansen” (för försvinnande saker,) och “Kommer Snart” (för att nå saker.)

Behöver inte Betala för Varje Abonnemang för Evigt

I slutändan, är mer realistisk om vad du vill titta på kan även spara dig pengar. Det finns ingen mening med att betala för en streaming-tjänst året om du bara vill titta på en enda show—du kan prenumerera på en månad, titta på det, och avsluta prenumerationen när du är klar.

Tänk roterande din streaming-abonnemang så att du kan spara pengar, och du kommer alltid att ha något nytt att titta på. Om du inte tittar på något på en streaming-tjänst denna månad, säga upp ditt abonnemang för tjänsten. Du kan alltid snabbt och enkelt åter prenumerera när du vill titta på något annat.

RELATERAT: Det Billigaste Sättet för att Streama TV: Rotera Dina Prenumerationer

Att hyra (och Köper) till Undsättning

I slutet, alla pengar du sparar genom att inte betala för varje streaming-tjänsten varje månad kan hjälpa dig att titta på något, även efter att den glider bort från streaming-tjänster som du betalar för.

Filmer och TV-program inte att försvinna från butiker som säljer hyror och inköp så ofta som de gör från streaming-tjänster. Du kan fortfarande hyra många filmer för några tior på tjänster som iTunes, Amazon och Google Play, och köpa en säsong av en TV-show du vill titta på ofta kostar ungefär lika mycket som en månad av HBO.

Eller, om du alltid vill att på begäran få tillgång till dina favorit TV-program och filmer, kanske bara hoppa över den strömmande och köpa dig några Blu-ray eller DVD-box.

Antingen sätt, att du inte kommer att vara till nycker av en streaming-tjänst: s katalog.

LÄS NÄSTA

  • “Hur man Gör en Spellista på YouTube
  • “Kom Ihåg MiniDisc? Här är Hur Du Kan Fortfarande Använda Den i 2020
  • “Hur man Samarbetar i en Microsoft PowerPoint-Presentation
  • “Hur man Lägger till ett Hängande Indrag i Microsoft Word
  • “Varför Ska Du Lasta Din iPhone och iPad Apps