Hur man Skapar Amazon Prime Video Användarprofiler

0
26
oasisamuel/Shutterstock

Amazon Prime Video har lagt till en praktisk funktion: möjlighet att skapa separata profiler med enskilda föräldrakontroll. Här är hur du ställer in profiler så att du och din familj inte längre har att dela på förteckningar.

Konfigurera profiler gör det möjligt för flera personer att dela samma Amazon Prime-abonnemang, men har separata titta på historia och listor. Du kan ha upp till sex profiler, var och en med sin egen uppsättning regler och föräldrakontroll.

Hur man sätter Upp en Ny Prime Video Profil på Mobilen

Att sätta upp en ny profil på din mobila enhet, ladda ner Amazon Prime Video-app på din iPhone, iPad, eller Android-enhet och sedan logga in på ditt Amazon-konto. Efter att du loggat in på “Mina Sidor” längst ner till höger för att komma åt din profil.

Från det, peka på pilen bredvid ditt namn. Du kommer att se en lista över alla aktiva användare profiler och en premade “Barn” – profil.

För att skapa en ny användarprofil, tryck på “Nya”.

I profilen på sidan för att skapa, skriv ett namn och välj om du vill att detta ska vara ett “Barn” – profil. Om du gör detta konto kommer endast att få tillgång till barnvänliga innehåll och rekommendationer.

Tryck på “Spara” för att skapa en ny profil.

För att byta till den nya profilen pekar du på pilen bredvid ditt namn. Du ser det nya kontot listat under din andra profilen(s), tryck på den för att använda den profilen.

Skräddarsy Din Prime Video Profil i den Mobila App

För att anpassa profiler från din smartphone eller en tablett, öppna Amazon Prime Video-app och logga in på en vuxen profil. Nästa, tryck på kugghjulsikonen för att öppna ditt konto-inställningar. (Tänk på att vissa avancerade alternativ är inte tillgängliga i det mobila programmet.)

Om du vill ställa upp innehåll begränsningar för barn ” – profiler, tryck på “Föräldrakontroll.” Här kan du ställa in visning begränsningar och ändra din Prime Video PIN-kod efter att du bekräftar ditt lösenord.

Du måste utföra den initiala installationen av en Prime Video PIN-kod på en webbläsare på en dator (vi täcker detta nedan). I mobilappen, kan du endast ändra en befintlig PIN-koden, tryck på “Ändra Prime Video PIN-kod” för att göra så.

På en iPhone, du kan också knacka på “Aktivera Face ID” för att kräva en biometrisk inloggning istället för PIN för att titta på begränsad videor. Observera dock att “Visa Begränsningar” måste också vara aktiverat för att använda den här funktionen.

Ställ Upp en Ny Prime Video Profil Från en Stationär

Att sätta upp en ny Amazon Prime Video från din dator, gå till Amazon Prime Video hemsida och logga in på ditt konto. Klicka på “Titta på Amazon” för att gå till den huvudsakliga Amazon Prime Video-sidan.

Klicka på ditt användarnamn längst upp till höger, och välj sedan “Lägg till Ny” från drop-down menyn. Samma som den mobila versionen, kommer du att se en standard “Barn” – profil i listan.

På “Ny Profil” – sidan, skriv in namnet på kontot och växla På alternativet “Kid’ s Profil?” om detta är en profil för ett barn.

Klicka på “Spara Ändringar” för att skapa profilen.

Du kommer då att tas till Amazon Prime Video home-menyn. För att byta till den nya profilen, klicka på pilen bredvid ditt namn och välj det nya kontot i listan.

Skräddarsy Din Prime Video Från Din Dators Skrivbord

För att anpassa din nya profil från din stationära dator, logga in på ditt Amazon Prime Video-konto (du måste logga in för att en “vuxen” profil för att ändra kontoinställningar).

Nästa, klicka på kugghjulsikonen bredvid ditt konto för att öppna inställningarna. Klicka på “Inställningar” kontrollera ditt lösenord, och sedan kommer du att bli omdirigerad till Amazon Video “kontoinställningar” – sidan.

Om du vill anpassa föräldrakontroll eller som innehåll begränsningar, navigera till “Föräldrakontroll” – fliken. Du kommer att bli ombedd att skapa ett fem-siffrig PIN-kod, som du använder för att godkänna Prime Video inköp och kringgå de eventuella begränsningar som du ställer upp för en profil.

Efter du skapa en PIN-kod, kan du också välja om det ska krävas för framtida inköp, inklusive filmer och hyror.

Under denna inställning kan du också anpassa några som tittar på begränsningar och vilka profiler som dessa bör tillämpas. Tänk på att ett “Barn” profil kan bara få tillgång till barnvänliga innehåll, som tecknad film. Det kommer också att endast visa barnvänliga rekommendationer, och dessa inställningar kan inte ändras eller ändras inom denna profil.

LÄS NÄSTA

  • “De Två Snabbaste Sätt att Ställa in ett Alarm på din iPhone eller iPad
  • “Vill Strömma Något år 2020? Titta På Det Medan Du Kan!
  • “Hur man Gör en Spellista på YouTube
  • “Kom Ihåg MiniDisc? Här är Hur Du Kan Fortfarande Använda Den i 2020
  • “Hur man Samarbetar i en Microsoft PowerPoint-Presentation