Hva Er Android-Systemet WebView?

0
50

Du har kanskje sett Android-Systemet Webvisning (ASW) i din Android-enhet er app-listen eller, noen ganger, som en Google Play-Butikken oppdatering. Denne viktige system-appen er ikke noe du installere eller bruke direkte, men det er fortsatt en viktig del av Android-operativsystemet.

Avhengig av hvilken versjon av Android som du har installert, vil du se Android-Systemet WebView i ulike formater. Uansett enheten, trenger du ASW (eller en versjon av den) er aktivert, og up-to-date. Denne guiden vil utforske hvorfor, samt forklare hvordan for å holde systemet komponent up-to-date.

Hva Er Android-Systemet WebView & Hvordan Brukes Den?

Din Android-enhet kan ha en nettleser som er installert, men som ikke nødvendigvis er den går til verktøyet for å åpne nettsider eller web-baserte applikasjoner. For å åpne disse sidene, eller apps, Android i stedet blir til Android-Systemet WebView for å vise web-innhold i apper.

Dette gjøres vanligvis for hastighet og sikkerhet grunner. Snarere enn å stole på en tredjeparts app, andre apper kan ringe på Android WebView å laste inn innhold, direkte integrere anrop til dette systemet verktøyet for effektivitet.

Google har utviklet seg forholdet Android har med ASW over tid. Før Android 5 kjærlighet på pinne, WebView kunne bare bli oppdatert gjennom store Android-enhet oppdateringer utstedt av produsenten.

Med utgivelsen av Android 5, dette endret seg, noe som gir brukerne muligheten til å oppdatere den direkte fra Google Play-Butikken. Dette er tillatt for raskere feilrettinger og funksjon utgivelser.

Ytterligere endringer ble gjort med Android-7, der en tilpasset WebView basert på Google Chrome ble gjort standardalternativet for Android-enheter. Dette endret seg på nytt i Android-10, med WebView laget en egen komponent igjen, deling av kode mellom det og Chrome.

Hvordan Sjekke Hva Android-Systemet WebView Versjon Som Er Installert

Hver WebView utslipp fører til nye endringer, men du bør være i stand til å se hvilken versjon du har installert fra Android-enheten innstillinger.

For å gjøre dette, vil du trenger for å få tilgang til menyen for innstillinger for din Android-enhet. Dette vil variere, avhengig av hvilken versjon av Android, så vel som den enhet som du eier. Disse trinnene har blitt skrevet ved hjelp av en Samsung Galaxy S20 smarttelefon, men fremgangsmåten skal være lik for andre Android-enheter.

  • Fra enhetens app launcher, åpne Innstillinger – appen. Fra det, pek på Programmer alternativet.
  • Du bør se en liste over installerte programmer, samt pre-installert system-apper. Bruk søkefeltet for å finne Android-Systemet Webview, og trykk deretter oppføringen når du finner det.
  • Bla ned App-Info – skjermen. Nederst, Android-Systemet Webview versjonen vil bli listet opp. For eksempel, Versjon 83.0.4103.106. Disse slipper Id-kamp de for Google Chrome på Android, noe som gjenspeiler deres felles code base.

Du må finne din Android WebView versjonsnummer for å finne ut om det er den nyeste tilgjengelige versjonen. Hvis det ikke er, du trenger å oppdatere den.

Oppdatering Av Android-Systemet WebView

Å holde ASW up-to-date er en enkel prosess for nyere Android-enheter. Hvis du har en mye eldre Android-enhet (Android 4.4 KitKat og eldre), da vil du ikke være i stand til å oppdatere WebView, så er det fortsatt en mye mer integrert system komponent som ikke kan bli oppdatert uten en stor enhet oppdatering.

For alle fremtidige utgivelser, imidlertid, kan du oppdatere ASW ved å bruke Google Play-Butikken.

  • For å gjøre dette, åpner Play-Butikken app og søk for Android-Systemet WebView. Hvis programmet har en tilgjengelig oppdatering, klikker du på Oppdater – knappen.

Når WebView har oppdatert, Android vil bruke denne nye versjonen av WebView for alle andre apps som krever det for å få tilgang til og vise web-innhold.

Installere Forskjellige Android-Systemet WebView Utgivelsen Spor

En enkelt utgivelse av ASW etterlater alle i ett kjørefelt, minst like langt som viktige oppdateringer er bekymret. Heldigvis, Google tilbyr flere valg for Android-brukere med enheter som kjører Android 10 og nyere.

Denne versjonen av Android inneholder en versjon av WebView som deler mye av den samme koden som appen for Google Chrome. Dette inkluderer felles fordeler for både apper, deriblant en mindre plass og en mer konsistent opplevelse.

Snarere enn å tilby dette som eneste alternativet, vil Google tilbyr fire ulike utgivelsen spor for Webvisning som du kan installere.

Disse inkluderer:

  • WebView Stabil: oppdatert hver par uker etter en full test på planlegg for å sikre stabilitet over den bredeste antall enheter. Dette er utgivelsen inkludert på alle Android-enheter.
  • WebView Beta: En betaversjon, kan du dele det meste av koden, og har med WebView stabil. Denne utgivelsen kan inneholde flere feil på grunn av den reduserte testing.
  • WebView Dev: Dette er en utvikling utgivelsen, gjenstand for store endringer. Denne utgaven er oppdatert ukentlig, med brukere sannsynlig å møte bugs og problemer, men du vil også være i stand til å prøve og teste nye funksjoner eller reparasjoner før andre brukere.
  • WebView Canary: Den absolutte cutting-edge, nyeste utgivelse, med null testing. Dette er en daglig utgivelsen med den nyeste koden fra forrige dag. Brukes med forsiktighet!

Når du har installert en av disse WebView utgivelser, kan du bytte til det i din Android utvikler alternativer-menyen. Dette er vanligvis skjult, slik at tilgang til din Android-innstillingene. Fra det, trykker du på Om Telefonen > Programvare Informasjon, ta deretter hurtig to ganger på Build-nummeret informasjon flere ganger.

Dette vil aktivere utvikler modus på telefonen. Når den er aktivert, går du tilbake til din Android-innstillinger, og trykk WebView gjennomføring. En liste over tilgjengelige WebView utgivelser vil bli tilgjengelig her—trykk på alternativet du vil bruke til å bytte til å bruke det.

For enheter som kjører Android 7 til 9, kan du i stedet installer Google Chrome utgivelsen spor (Stabil, Beta, Dev og Canary) som oppnår den samme effekten. Dette er fordi WebView er integrert i appen for Google Chrome for disse utgivelsene.

Hvordan Til Å Deaktivere Eller Slette Android-Systemet WebView

Hvis du ønsker å deaktivere eller slette Android-Systemet Webview, det enkle svaret er: at du ikke kan (eller bør du ikke). Dette er en viktig komponent system, som kreves for å åpne web-innhold i Android-apper.

Det beste du kan gjøre er å la WebView aktivert og keep it up-to-date ved å bruke Google Play-Butikken. Hvis du har problemer med web-innhold lasting på din Android-enhet, kan du se på ved å bytte til en nyere versjon av WebView ved hjelp av trinnene ovenfor.

En feil i en stabil utgivelsen kan bli løst i en ny betaversjon av WebView. Selvfølgelig, disse reparasjonene skal filtrere gjennom til WebView stabil utgivelse etter en kort periode av tid, så kan det være best å vente i de fleste tilfeller.

Å Holde Android Oppdatert

Android-enheter er ikke best kjent for sin evne til å være oppdatert, men ved å holde ASW som et separat system komponent, Google kan raskt sende ut presserende feilrettinger ved å bruke Google Play-Butikken. Dette er installert på nesten alle Android-enheter, inkludert kopiert Android-enheter på din PC.

Dette er en annen del av den felles smartphone security-tiltak som brukes av utviklere som Google og Android for å holde enheter som er beskyttet mot de verste trusler. Hvis du er virkelig bekymret for sikkerheten, kan du tenke på å installere en Android antivirus-app, men denne kan ikke være nødvendig for de fleste brukere.