Hva Er en GoPro & Hvordan Komme i Gang å Bruke En

0
47

GoPro er et selskap som er kjent for banebrytende “action-kameraer” og fortsetter å sette standarden i markedet, er det laget til denne dagen. Kameraene er ofte referert til som “GoPros”, men hver modell har sine egne navn.

Men det er et GoPro, og hvordan kan du komme i gang med dem? Denne artikkelen vil svare på alle de nagende spørsmål.

En GoPro Er En “Action Camera” – Hva er Det?

Den første GoPro var en banebrytende enhet. Et lite kamera som kan stå opp mot støt, slag og alt annet som naturen kunne kaste på den. Til tross for dette, GoPro kameraer som tilbys meget høy kvalitet på opptakene. Den siste delen av formelen inkludert en innovativ montering system, med en lang liste av første – og tredjeparts tilbehør. Den GoPro mount system har vært så innflytelsesrik at andre action-kamera merker er ofte kompatibel med det.

Så en handling kameraet er et kompakt kamera som er i stand til å ta høy kvalitet, høy bildefrekvens opptakene med et svært bredt synsfelt.

Det er ruggedized og, takk til montering, valg, kan legges omtrent hvor som helst. Den tiltenkte måten å bruke en GoPro er montert på hjelmen, brystet eller på kjøretøyet du bruker for eksempel en motorsykkel. Opptakene skal gi betrakteren en første-person syn på hva slags action-sport er som.

Imidlertid, innhold skapere har funnet alle slags kreative bruksområder for handling kameraer. De er ikke bare blir brukt for personer som ønsker å dele sine helg utnytter! Documentarians, store økonomiske filmskapere, TV-show, skaperne, vloggers og flere har tatt til action-kameraer som en viktig del av verktøykassen sin.

Hver Modell Har Sin Plass

Mainline GoPro actionkamera er “Helten”. Den nyeste, førsteklasses modell i skrivende stund er HELTEN 8 Svart. Så hvis du bare vil ha det beste GoPro kan kjøpe for penger, gå for det.

HELTEN 7 Sølv

Imidlertid, de ulike fortid og nåtid modeller har alle sine steder. Ofte er det bedre å ha to eller tre mindre dyre GoPro kameraer enn bare en premium-modellen. HELTEN linje oppdateres ganske regelmessig. For eksempel forskjeller mellom HELTEN 7 Svart og HELTEN 8 Svart er ikke dramatisk.

Nøye titt på spesifikasjonene for hver modell for salg og bestemme om du absolutt må ha det forbedringer på de høyere enden av området. Viktigst, kan du finne opptakene online tatt med nøyaktig kameraet du vurderer å få et førstehånds se på sluttresultatet.

Plukke Riktig Tilbehør

Et GoPro kamera i sin nakne, ut-av-boksen staten er egentlig bare en plattform for å bygge. Med mindre du koble GoPro med riktig tilbehør, du kommer ikke til å få det meste ut av det. For eksempel, mens mange GoPro modeller er vanntett opp til en moderat dybde, hvis du ønsker å ta din dykking du trenger å kjøpe en god undervannshus.

Hvis du ønsker å feste det til et bilvindu interiør, trenger du en suction cup mount. Listen fortsetter og fortsetter, men det er mounts og tilbehør for omtrent enhver bruk du kan forestille deg.

Den GoPro Kjefter Flex Klem

Det er virkelig ikke noe slikt som en universell “må-ha” GoPro-tilbehør, men vi vil på det sterkeste anbefale alle GoPro-brukere bør du vurdere å få et “skjelett” boliger som har sin egen mount point og et mål på drop-beskyttelse. Disse hus også ofte ha flere kontaktpunkter for lys eller mikrofoner. Noe som gjør dem til et godt valg for vloggers.

Det andre tilbehøret vi kan anbefale er GoPro “Haisommer” Flex Klemme. Denne innovative klemme og svanehals-system lar deg raskt feste GoPro til omtrent alt, inkludert noe som er tynn som en blyant.

Det er vanligvis en god idé å holde seg med offisielle GoPro-tilbehør, spesielt hvis det er ment å beskytte dine dyrt kamera utstyr, men det er fantastisk tredjeparts produkter der ute for forsiktig kundene til å vurdere.

Ta Linsen Til Konto

En av de viktigste tingene du trenger å vite når du komme i gang med en GoPro er effekten objektivet vil ha på opptakene. Standard GoPro opptakene er gjort ved hjelp av en svært vidvinkel-objektiv. Siden du er å sette et så bredt synsfelt i en standard rektangulær video ramme, vil det være betydelig forvrengning.

Objekter på kanten av rammen vil forvrenge de fleste. Det positive med dette er at du får utrolig følelse av fart, fordi det alltid ser ut som du er å vri seg rundt fra sted til sted. Men, mange mennesker bruker GoPros å gjøre opptakene der dette er uønsket. Nyere modellene av GoPro, slik som HELTEN 8, lar deg velge forskjellige innstillinger for objektivet.

Kameraet kompenserer for den lens distortion og reframes bildet i henhold til ulike synsfelt preferanser. Hvis din GoPro ikke har denne funksjonen, er det mulig å korrigere forvrengning ved hjelp av programvare, for eksempel Adobe Premiere Pro.

Lære Å Bruke Appen

Mens noen GoPro modeller har en full-farge-LCD-skjermen på baksiden eller på annen måte tilbyr noen måte å betjene kameraet med seg selv, det er ingen escaping GoPro app til smarttelefon. Dette er virkelig der alle magien skjer og jo raskere du får vite app det bedre.

Etter å legge til kameraet ved hjelp av appen,kan du endre noen innstillinger du vil ha fra telefonen. Du kan også få et levende bilde av hva kameraet ser, slik at du kan ramme inn bildet perfekt. Når opptaket er ferdig, kan du overføre opptak trådløst til telefonen for sikkerhets skyld.

Gitt at GoPros er ofte låst opp i en sak, app er veien for kontroll og ledelse av enheten.

Å Plukke De Riktige Innstillinger

GoPros er ikke et pek-og-skyt kamera løsning. Du må tenke nøye gjennom hva du fotograferer og hva innstillingene er riktige. Her nøkkelen betraktninger:

  • Bildefrekvens: 60 rammer per sekund for glatt ekstremsport, 24 bilder per sekund for en mer filmatisk utseende
  • Oppløsning: trenger du 4K? Trenger du Full HD? Vurdere hvordan det påvirker opptakstid og tilgjengelig ramme priser.
  • Synsfelt: Vidvinkel med forvrengning? Lineær med et forvrengt syn? Du bestemmer!
  • Farge: Hvis du har muligheten for en “flat” fargeprofil, som er det beste valget hvis du kommer til å redigere opptakene først før du deler den med. Bruk GoPro farge-profil hvis du ikke har tenkt på å gradere det selv.

Hvitbalanse, lukkertid og ISO-innstillinger er OK å dra på automatisk hvis du er en nybegynner kamera bruker. Men du bør gjøre litt lesing på hva disse innstillingene gjør og hvordan å tilpasse dem til det beste opptakene mulig.

Redigere Og Dele Dine Opptak

Den GoPro app har noen strålende automatisk opptak redigering funksjoner. Du kan automatisk kuttet og pakken din GoPro videoklipp, legge til musikk, og deretter dele det rett til nettet. Hvis du ønsker å dele dine opptak så raskt som mulig, ved hjelp av appens innebygde verktøy er veien å gå.

Men, det beste stedet å redigere din GoPro opptakene er i en fullverdig redigering pakken. Disse er våre anbefalinger:

  • Adobe Premiere Pro (Mac & Windows)
  • LumaFusion (iOS)
  • KineMaster (Android)

Det er det minste du trenger å vite for å komme i gang med GoPro! Nå gå til å gjøre noen utrolige innhold!