PS4 Vs PS5: 6 Grote Verschillen die U Moet Weten

0
39

Met de nieuwste versie van de Playstation console klaar om te starten binnenkort, kan je je afvragen of het de moeite waard de upgrade.

Het onthullen van de PS5 heeft laten zien dat het een enorme opknapbeurt van het gehele systeem, en zal waarschijnlijk een zeer verbeterde ervaring vergeleken met de PS4. Er zijn grote verbeteringen op de PS5, en alles van de gebruikersinterface aan de controllers hebben ondergaan complete transformaties.

Als je echt aan de rand over het krijgen van de PS5, hieronder lees je de belangrijkste verschillen die u kunt verwachten tussen de PS4 vs PS5 en het maken van een weloverwogen beslissing. De geschatte prijs zal waarschijnlijk oplopen tot bijna $500, zoals het kost $450 voor het produceren van de console, het is belangrijk ervoor te zorgen dat het kopen van de PS5 past bij uw behoeften.

Opslag En Geheugen

De PS5 zal worden gebruik te maken van 16 GB GDDR6 RAM-geheugen, waardoor het systeem voor het weergeven van uw spel op het scherm beter dan de PS4 en PS4 Pro, die een 8 GB GDDR5.

Een ander hoogtepunt van de PS5 de hardware is dat het gebruik van een 825 GB SSD, waar de PS4 gebruikt een 500 GB HDD, of met de PS4 Pro een 1TB HDD. Deze schakelaar om SSD ‘ s in de PS5 zal ze een voordeel te geven in het lezen van data, en zal leiden tot een veel snellere en meer efficiënte gameplay-ervaring.

Dit zal ook leiden tot zeer snelle laadtijden. De PS5 toegang tot data voor het spel 5 gb per seconde. In vergelijking, de PS4 kan alleen laden 1 GB in 20 seconden.

CPU En GPU

De PS5 is ontegenzeggelijk krachtiger dan die van de PS4. De PS4 GPU aangedreven 1.8 TFLOPS, of teraflops, terwijl de PS5 is op 10.28, waardoor het een ingrijpende upgrade. Dit is te wijten aan de PS5 36 compute units uitgevoerd op 2.23 GHz, terwijl de PS4 heeft 13 CUs draait op 800 MHz. De PS4 Pro is krachtiger dan de PS4, draait op 4.2 TFLOPS, maar over het algemeen is de PS5 is op een heel ander niveau dan het vorige systeem.

Samen met deze hogere snelheid, de PS5 zorgt voor een variabele frequentie, wat betekent dat de snelheid zal lager zijn als de GPU niet nodig zo veel. De PS4, hoewel, niet over deze mogelijkheid. Dit maakt de PS5 een veel efficiënter gebruik van zijn macht, op zijn beurt, een betere grafische prestaties.

Video Resolutie

Het bedrag van de grafische kracht van de PS5 heeft, noodzakelijk is voor de uitvoer met een resolutie bevat. Het ondersteunt 4K-resolutie, en vermoedelijk zelfs 8K, hoewel deze functie zal waarschijnlijk niet beschikbaar voor een aantal jaren. In vergelijking, De PS4 de resolutie geeft aan 1080p, en de PS4 Pro ondersteunt ook 4K.

De PS5 is uitgerust met een HDMI-2.1-poort, waarschijnlijk voor haar vermeende steun van 8K, maar deze technologie staat echt in de kinderschoenen, zo ver als de consument klaar en realistisch te bereiken. Tot die tijd kunt u nog steeds gebruik van een HDMI-2.0, als deze poorten zijn backwards compatible.

Het is jammer dat de ware resolutie van de mogelijkheden van de PS5 kan niet worden geactualiseerd voor een tijdje, maar je kunt nog steeds genieten van krachtige uitvoer met een resolutie op 4K tot dan.

Spellen Die Beschikbaar

Als je al een heleboel van PS4-games, je mag blij zijn om te weten dat de PS5 is backwards compatible, wat betekent dat u zult kunnen spelen bijna elke PS4-game op de nieuwe console.

Sony bevestigde ook dat de PS5 zal zijn eigen exclusieve games, die al aangekondigd zijn Horizon: het is Verboden West, Spider-Man Miles Morales, Resident Evil 8, en nog veel meer.

Er zullen ook enkele games die binnenkort beschikbaar is voor zowel de PS4 en PS5, zoals Cyberpunk 2077. Dus als u beslist om te kopen de PS5, je geen zorgen hoeft te maken over uw PS4 games veroudert met dit systeem. PS3, PS4, of PS1 games niet compatibel is op de PS5, maar ook naar de PS4, digitale titels voor de oudere generatie games kan een mogelijkheid.

Ook als de PS4, de PS5 ondersteunt VR-technologie, zodat u om te spelen VR games.

PS4 Vs PS5 Controller Verschillen

Onder een van de grotere verschillen in deze consoles is de verandering van de DualShock 4 controllers te DualSense. Het is zeker verschillend in stijl, maar biedt ook een aantal verbeteringen op de PS4-controller.

De DualSense controller is aanzienlijk groter dan de vorige DualShock, maar dit is vanwege de extra technologie van Sony heeft geplaatst. De PS5-controller beschikt over haptische feedback, maken meer gevarieerd sensaties die gebaseerd zijn op acties in het spel dan alleen je standaard rumble.

Deze nieuwe controller bevat tevens een microfoon, dit in tegenstelling tot de PS4 ‘ s. Een andere verandering in functies is de DualSense de knop Maken, het vervangen van de Share-knop op de Dualshock 4. De functie van deze knop is nog niet volledig verklaard, maar waarschijnlijk zal vergelijkbaar zijn met de Share-knop.

Sony vermeld op hun blog dat “met het Maken, we zijn opnieuw een voortrekkersrol in nieuwe manieren voor spelers om te maken, het epische gameplay content te delen met de wereld, of gewoon om te genieten van zichzelf.”

Console Rassen

De PS5 daadwerkelijk zal beschikbaar zijn in twee verschillende vormen: de Ene heeft een disc reader, en de PS5 Digitale Editie, die alleen digitale vormen van games en geen schijven. De PS4, bij de lancering van de tijd, is alleen beschikbaar in een model.

Later in de PS4 is uitgevoerd, zijn de verschillende modellen werden geproduceerd, werden de PS4 Pro en PS4 Slim. Deze zijn zeker verbeteringen voor de PS4, maar zo ver als de technische mogelijkheden, de PS5 nog ver outruns hen.

Als u zich zorgen maakt over de PS5 prijskaartje, de PS5 Digitale Editie zou kunnen worden voor minder gezien het verwijderen van het schijfstation. Er is niet veel bekend over de verschillen tussen deze twee consoles nog niet, maar kan het een veilige gok om te kiezen voor de Digitale Editie om geld te besparen en nog steeds dezelfde prestaties en grafische kracht.