Waarom Moet U Gebruik maken van AWS Route 53 meer Dan een “Domme” DNS –

0
33

Uw DNS is de dienst die ervoor zorgt dat uw domeinnaam naar een IP adres. AWS Route 53 is een slimme DNS-systeem dat kan dynamisch wijzigen van de oorspronkelijke adres op basis van belasting, en zelfs het uitvoeren van load balancing voor het verkeer zelfs uw servers bereiken.

Route 53 Integreert met AWS

Als je een kleine website waarschijnlijk heeft u de gratis DNS-dienst die bij uw domeinnaam provider, zoals Namecheap of GoDaddy. Als je een grote site, kunt u wellicht extra betalen voor een “premium” DNS-provider, zoals Cloudflare of Dyn beter opzoeken snelheden (de tijd die het duurt om te buigen naar een gebruiker) en snellere verspreiding keer (hoe lang het duurt voordat wijzigingen in uw DNS-configuratie effect te laten hebben).

Maar zowel de gratis als premium DNS-systemen zijn, in een zin “stom,” vergeleken met AWS ‘ s aanbieden. CloudFlare de nameservers geen kennis hebben van uw website draait op een andere dienst; het enige wat ze doen is een kaart van domeinnamen naar IP-adressen, zodat gebruikers kunnen verzoeken om uw site.

Dit is waar de Route 53 onderscheidt van de concurrentie (als u gebruikmaakt van AWS, dat is). Omdat AWS eigenaar van de server en de DNS-systeem, zij het gemaakt hebben de twee mooi samen te spelen. Bijvoorbeeld, als uw server ervaringen van een crash, een regelmatige DNS zou blijven om gebruikers om te leiden naar de gecrashte server, want dat is wat je verteld om te doen. Maar de Route 53 kan het uitvoeren van health checks op uw servers en gebruikers omleiden naar een gezonde bron, terwijl het probleem wordt opgelost.

Route 53 kan ook voorkomen dat problemen in de eerste plaats door te handelen op dezelfde wijze als een load balancer, maar op DNS-niveau, door het sturen van een bepaald percentage van het verkeer naar verschillende eindpunten met vooraf gedefinieerde gewichten. Dit betekent dat het verkeer dat in balans is bij de gebruiker maakt een verbinding, zonder tussenkomst van een centrale load balancer.Dit kan ook worden gebruikt voor hoge-niveau A/B-testen, door het omleiden van het verkeer in geheel verschillende servers, die kan worden weergegeven in de twee verschillende sites.

Route 53 heeft ook integraties met AWS s Elastic Load Balancer dat kunt u uw DNS-rechtstreeks naar uw bestaande taakverdeling, zonder enige aanvullende zoekacties. Load balancers niet statisch IP-adressen, alleen statische hostnamen; Als u de kaart op een externe DNS-aan een bestaande taakverdeling, moeten gebruikers eerst vragen uw DNS voor de load balancer de hostnaam, en dan vragen AWS DNS het IP-adres van de load balancer. Met Route 53, het is allemaal verwerkt in één aanvraag.

Route 53 kan ook kiezen voor de laagste latentie eindpunt van u hebben, of een specifieke geografische locatie, en omleiden van de gebruikers daar. Echt, je moet ook een soort van CDN (zoals AWS is CloudFront) als u de zorg over vertraging, maar het is een leuke functie te hebben.

Hoeveel Kost Route 53 Kosten?

Route 53 is relatief goedkoop, je betaalt gewoon:

  • € 0,50 per maand per domein (subdomeinen gratis),
  • € 0,50 per maand voor elke server met een health check ($0.75 voor niet-AWS-servers), en
  • $0,40 per miljoen query ‘ s, of
  • $0,60 per miljoen query ‘ s als u latency-gebaseerde routering ingeschakeld.

Echter, zelfs als u in rekening zijn gebracht voor elke query, het totaal zal waarschijnlijk lager zijn dan verwacht. Zoekacties voor Alias (A) records en A-records waarschijnlijk bestaan uit de meeste van wat je DNS is eigenlijk waar. Plus, u betaalt per query, en niet per pagina-weergave; de gebruiker hoeft alleen te zoeken uw DNS-een keer per sessie.

Het Instellen Van De Route 53

Instellen Route 53, die u nodig hebt om het domein over te AWS. U kunt dit doen door het overmaken van uw domein, of als u net aan de set-up, kunt u het kopen van AWS direct. Let op: je mag niet in staat zijn om te kopen om de top-level domein direct van AWS, zoals .io.

Van de Route 53 Management Console, selecteer “Geregistreerde Domeinen” en kies “Overdracht van het Domein”:

Volgende, je moet om te ontgrendelen uw domein van uw huidige provider. De exacte methode van de dit kan variëren, maar de meeste moeten methoden van overdracht van domeinen bij andere aanbieders. De domeinnaam zal worden gemarkeerd als overdraagbaar, en u zal gegeven worden een autorisatiecode, die is de sleutel voor het ontsluiten van het domein.

Als dit foutbericht wordt weergegeven wanneer u probeert om de overdracht, moet u ofwel nog niet ontgrendeld het domein, of het nog niet doorgegeven nog niet. Of, u niet de eigenaar van het domein in de eerste plaats.

Zodra het domein is overdraagbaar, wordt u gevraagd voor de bevestigingscode, en het domein moeten overdragen.

Zodra een nieuw domein beschikbaar in uw account, AWS zal automatisch maken van een hosted zone voor u (let op: dit kost € 0,50 per maand, of $6 per jaar, voor elk domein dat u hebt). Deze zone regelt uw domein instellingen, inclusief alle subdomeinen. Open de gehost zone en het maken van een nieuwe record toevoegen van een record.

U kunt een standaard Een record alias van de domeinnaam naar een IP-adres of een reeks IP-adressen en geef gewichten om het evenwicht tussen hen op basis van latentie en health checks. U kunt ook een alias rechtstreeks opnemen op bepaalde AWS diensten, zoals een VPC eindpunt of taakverdeling.

Zodra de wijzigingen doorgeven (mag niet minder dan 60 seconden), zult u in staat om toegang te krijgen tot uw website door middel van uw domein zoals gewoonlijk.