De Superstrata Is een Krankzinnige Made-to-Order 3D-Geprinte Carbon Fiets

0
56
Superstrata

Als het gaat om fietsen, het vinden van de juiste maat is cruciaal, vooral wanneer u van plan bent om duizenden dollars te besteden op de fiets. Als u voor de dimensionering van de mis, je zult uiteindelijk in een wereld van ongemak. Maar een nieuwe startup merk Superstrata wil dat veranderen met zijn echt op maat volledig op maat gemaakte fiets.

Alles aan deze fiets is fascinerend voor mij, want niet alleen is elk een volledig op maat voor de ruiter ‘ s bouwen op basis van specifieke metingen, maar het is een volledig 3D-geprinte unibody design. Dat betekent dat het gehele frame is gemaakt met een enkele pass. Net als vele andere high-end fietsen, zowel het frame en de vork zijn ook volledig carbon fiber.

Eén van de vele voordelen van carbon-fiber fietsen is dat de carbon lay-up kan worden afgestemd om te vergroten of verminderen van bepaalde rit kwaliteiten. Bijvoorbeeld, een stijver layup zal leiden tot een meer efficiënte krachtoverbrenging, maar vaak ook een zwaardere rit. Op dezelfde manier, een meer in overeenstemming te layup bieden een meer comfortabele rit, die vaak wordt geleverd met een compromis op de stijfheid. Fabrikanten zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om het combineren van deze twee voor het beste van beide werelden.

Met de Superstrata ‘ s unibody design, maar het bedrijf was in staat om te denken buiten de doos, zowel in termen van lay-out en ontwerp. Ik ben een fervent fietser en kan niet zeggen dat ik ooit heb gezien van een andere fiets heel graag de Superstrata. Het totale ontwerp is zeer vooruitstrevend, want het nixes de zitbuis en is gebaseerd op de stoel blijft voor de structurele stijfheid.

Terwijl men zou aannemen dat dit kan leiden tot een zware rit op de achterkant van de fiets, het bedrijf vertelt me dat de achtervork zijn ontworpen met verticale flexibiliteit (lees: flex) te helpen bij het verzachten van de rit. In feite, kan de rijder ook kiezen voor een gewenste stijfheid niveau en Superstrata kan afdrukken van de fiets om tegemoet. Mind blowing.

Bij de lancering zullen er twee versies van de Superstrata beschikbaar: de Terra, een “gewone” fiets; en de Ion, een e-bike. Beide frames worden volledig aangepast aan de berijder metingen, zoals de hoogte, de lengte van het wapen, beenlengte, en meer. Het bedrijf vertelt me dat de renners met suit metingen van een maat wordt alles al hebben wat zij nodig hebben om een perfect frame.

Als voor de andere specs, zoals transmissie-opties, het lijkt erop dat het nog steeds in de lucht. Wat ik wel weet is dat becaise de fiets het niet hebben van een seat tube, alle versies zal worden 1x-pas. Dat betekent dat ze niet elke verschuiving op de voorkant, met slechts een enkel tandwiel op het crankstel. Dit is een populaire stijl in de mountainbike en cyclocross werelden jaren, met zowel kiezel-en racefietsen meer en meer zien, 1x bouwt onlangs. Dus is het logisch dat een fiets zoals de Superstrata zou willen gaan stick met de nieuwste trends.

Vlakke bars en vet banden. Woon-werkverkeer met de fiets? Grind fiets? Weg met de fiets? Yep. Superstrata

Terwijl de tandwielen nog niet zijn gladgestreken, kreeg ik te horen dat er meerdere versies van zowel de Terra en Ion om uit te kiezen, waaronder een flatscreen bars en drop bars, samen met meerdere banden-grootte-opties. Omdat het frame en de vork zijn zowel de 3D-geprint voor elke klant, worden gebruikers in staat om te kiezen uit een racier 700×28 wiel/band combo tot een beefier grind-vriendelijke 650×50. Ik kan me voorstellen dat de frames ontworpen voor de grotere bandenmaat zal ook compatibel zijn met een kleinere omvang, nogmaals, een zeer populaire trend met moderne een-en-klaar fietsen zodat voor een echt veelzijdige fiets.

De Terra zal beschikbaar zijn vanaf $2,799 en de Ion op $3,999, maar de vroege vogels die kopen via de Indiegogo campagne kan addertje onder het gras een fiets voor de helft uit. De campagne begint vandaag met de eerste fietsen worden geleverd in December van dit jaar.

Ik hou van beide tech en fietsen, dus ik kijk ernaar uit om te zien waar de dingen gaan voor Superstrata. Op een bepaald punt, dat ik echt hoop dat ik de kans krijgen om te gooi een been over één en breng enkele kilometers zien waar het allemaal om draait. Ik zal ervoor zorgen om u te laten weten wanneer die dag komt.

Pre-Order de Superstrata op Indiegogo