Zijn Camera Lens Add-ons voor Smartphones Waard om te Kopen?

0
88
Tom_RG/Shutterstock

Als uw telefoon niet beschikt over een trio van de lenzen (zoals de iPhone 11 Pro), je zou kunnen worden verleid tot de aanschaf van een snap-on ingesteld. Deze kun je toevoegen tele, ultrawide, en fisheye brandpunten van vrijwel elke smartphone-camera. Maar zijn ze het geld waard, of moet u een upgrade uitvoert uw telefoon in plaats?

Hoe Kan De Camera Lens Add-Ons Werken?

Lens add-ons toevoegen aan uw smartphone en camera lens en verhoog of verlaag de brandpuntsafstand. De meeste smartphones hebben ten minste een wide-angle lens. Van de één op de iPhone 11 is gelijk aan ongeveer 26mm op een echte camera, dat is een beetje breder is dan het menselijk oog.

Lens add-ons kan u meer fotografische mogelijkheden wanneer uw telefoon geen extra lenzen ingebouwd. Tele-lenzen kunnen dubbele of drievoudige van uw brandpuntsafstand (en dus op zoom-niveau), terwijl fisheye objectieven zijn zo groot, ze veroorzaken rechte lijnen in de foto te verschijnen gebogen.

Olloclip

Als je een fan bent van smartphone fotografie, aftermarket objectieven kunt u verder gaan dan wat mogelijk is op uw voorraad apparaat. Er zijn zelfs een aantal clip-on objectieven kunt u monteert u aan de voorzijde van uw apparaat om super-breed selfies of fisheye FaceTime-gesprekken.

Op het goedkopere segment van het spectrum staan de compact plastic lenzen u kunt de clip in of uit als dat nodig is. Het is niet ongebruikelijk om te zoeken naar meerdere lens opties in dezelfde clip-on systeem. U vindt honderden van deze one-size-fits-all ‘ – opties op sites als Amazon, Wens, of AliExpress.

Vervolgens zijn er de “professionele” clip-on systemen, gemaakt van robuuste materialen, zoals glas en metaal. Sommige van deze vereisen een speciaal gebouwde case, die ervoor zorgt dat de lens goed uitgelijnd is en blijft op zijn plaats.

Deze duurdere opties kan worden veel groter dan de eenvoudige “clip-on” lenzen. Velen van hen ook geleverd met een draagtasje en lens doppen om ze veilig te houden.

Vid-Atlantische

Tot slot nog enkele montage systemen komen niet met lenzen. Integendeel, ze zijn bedoeld voor gebruik met SLR en spiegelloze lenzen van fabrikanten zoals Canon, Nikon en Sony. Deze heeft alleen zin als u al een arsenaal aan lenzen die u wilt gebruiken met uw smartphone.

U kunt besteden overal van een paar dollar tot een paar honderd op een lens add-on systeem. Helaas, geen van hen heel dicht bij te komen van een eigen, ingebouwde tele-of ultrawide lens, net als die van de nieuwste en beste smartphones.

Snap-On Lens Beperkingen

Een lens van een camera add-on is slechts zo goed als de smartphone primaire camera lens. Dat is te zeggen, een van de beelden die via een lens add-on moet ook langs de bestaande lens op die van Apple of Samsung (plaats de fabrikant van uw apparaat hier) telefoon.

Dit is een sterk verschil met een spiegelloze of digitale SLR camera systeem. Wanneer u de lens op een modulaire camera, je bent ruilen het enige stukje glas aan de voorkant van de sensor. Dus, de beeld kwaliteit is zo goed als deze lens kan.

Als uw smartphone is al van twijfelachtige kwaliteit, een lens add-on is niet van plan om het schoonmaken van de beelden—zelfs als je veel geld uitgeven. Hetzelfde verwachten zachte details rond de randen, en verblinding of fakkels op plaatsen waar je niet wilt dat ze.

Apple

Het toevoegen van een smartphone-camera is ook gebonden aan de kern beperking van de sensor. De sensor uiteindelijk regelt de beeldkwaliteit door het beperken van de hoeveelheid licht kunt maken in een eenmalige blootstelling. Grotere sensoren, zoals de full-frame camera ‘ s, hebben veel beter native prestaties bij weinig licht. Ook bieden zij over het algemeen meer detail, aangezien een groter oppervlak wordt gebruikt voor het vastleggen van een scène.

Een ander nadeel van de lens add-ons is hun grootte—sommige van de grotere uitsteken aanzienlijk. Smartphones zijn vaak begunstigd door de straat fotografen door hun onopvallende natuur. Als je klap van een lens op de rug van het, je verliest de reden waarom zo veel omarmen smartphone-fotografie in de eerste plaats.

Lens Add-Ons Hebben Rechtmatig Gebruik

Nu denk je waarschijnlijk lens add-ons zijn een verspilling van tijd en geld, maar dat is niet noodzakelijkerwijs het geval. Het hangt allemaal af van wat je probeert te bereiken.

Goedkope clip-on lenzen zijn een hoop plezier, en veel van hen zijn dienovereenkomstig geprijsd. U zal niet worden winnende Wildlife Fotograaf van het Jaar, maar misschien snap aantal leuke beelden je terug kunt kijken in de komende jaren.

Als je dol bent van de lo-fi esthetiek of een Holga camera, zult u waarschijnlijk de liefde van de inconsistenties die je krijgt van het fotograferen met een goedkope clip-on lens.

Sommige smartphones en tablets (met name de iPhone en iPad) zijn gebruikt voor het maken van films. Hele indie films werden gedraaid en geproduceerd met iPhones, terwijl andere filmmakers gebruik van tablets, zoals de iPad Pro, vast te leggen B-roll en doorsnedes. Een breder bereik van brandpuntsafstanden kan alleen groeien deze horizon te verbreden.

Dit geldt ook voor livestreaming—immers, er is geen gemakkelijkere manier om video-uitzending op het internet dan met uw smartphone.

GERELATEERD: Hoe u Betere Foto ‘ s met Je iPhone

U Krijgt Wat U voor Betaalt

De goedkoopste lens add-ons gemaakt zijn van plastic. Omdat ze niet van glas, net als echte lenzen, worden de afbeeldingen zacht en glans vormen een probleem. Plastic is ook zacht en heeft de neiging om schade vrij gemakkelijk, dat zal een verdere vermindering van de afdrukkwaliteit.

Een aantal van de goedkoopste lenzen misschien zelfs bemoeien met autofocus, vooral als je probeert te focussen op een onderwerp in de richting van de rand van het frame. Het beeld zal altijd de scherpste in het midden. Plastic is ook een slechte keuze zijn voor de totale beeldkwaliteit, het contrast en de kleurweergave.

Amazon is vol van goedkope clip-on lens kits (zoals deze en deze andere). Ze zullen niet bieden een fantastische beeldkwaliteit, maar u kunt een verscheidenheid van brandpunten om mee te spelen voor zo weinig als $10.

Hvspring

De duurdere lenzen zijn gemaakt van glas en metaal. De beste zal hebben weinig tot geen effect op de beeldkwaliteit, terwijl sommige van de midrange opties misschien een beetje zacht zijn, met name rond de randen. Systemen op maat gemaakt gevallen ervoor zorgen dat de lens niet verplaatsen of slip, en ergonomische handvatten zijn ontworpen met het fotograferen in de geest.

Een van de langstlopende smartphone lens fabrikanten is Olloclip. Het bedrijf nieuwste aanbiedingen ook het gebruik van hoge kwaliteit glas en metaal constructie, maar op een steile prijs dan de vorige producten. Een basic clip en lens loopt u rond de $100, terwijl een set van drie lenzen en een clip is gewoon verlegen van $200.

Misschien wel de beste lenzen beschikbaar voor smartphones gemaakt zijn door het Moment. Ze zijn gemaakt van hoge kwaliteit materialen om te zorgen voor de best mogelijke beeldkwaliteit. U betaalt ten minste € 70, – per lens, met montagebeugels en gevallen meer kost.

Moment

Misschien wel de beste oplossing is het gebruik van adapters voor bestaande 35mm lenzen, hoewel ze ongelooflijk onhandig wanneer geladen met iets dat groter is dan een eenvoudige kit lens. Sinds smartphones zijn licht en dun, er is niets om tegenwicht te bieden aan het heft van een full-size lens. Echter, de beeld kwaliteit is ongeëvenaard, en een statief maken van opnamen veel gemakkelijker.

U kunt een EnCinema SLR Lens Adapter Kit voor tussen de $80 en $300, afhankelijk van de mount adapters die je nodig hebt. Er is ook de Beastgrip iPhone rigging systeem, waarmee je de berg een bereik van objectieven (inclusief de kleinere, speciaal ontwikkelde soort).

Deze systemen behoren in de zak van iemand die wil een smartphone te gebruiken voor de productie van het werk, livestreaming, gonzo journalistiek, of zelfs onafhankelijk filmmaken.

Apps Kunnen Bieden Grote Voordelen, Te

Soms, alles wat u nodig heeft om uw smartphone fotografie shine is de juiste app. Een goede “manual” camera-app die zorgt voor controle over het diafragma (de scherptediepte), ISO, belichting en tijd kan opleveren geweldige resultaten als u het weet hoe te om het te gebruiken. Je kunt leren om het gebruik van uw smartphone of handmatig, voor nog betere resultaten, hoe om in RAW te fotograferen.

Ook voor filmmakers, apps, zoals Filmische Pro (iOS, Android) kunt ontgrendelen van het volledige potentieel van uw camera op een manier voorraad apps niet. Filmische Pro kan worden gebruikt voor het besturen van camera-parameters handmatig, trek, focus, record op hoger-dan-voorraad bitrates, het instellen van custom witbalans, en meer. Deze apps zijn goedkoop in vergelijking met de prijs van een mooie lens set.

Tenslotte is er ook iets te zeggen voor het gebruik van stock camera apps met ingebouwde ultrawide lenzen. Smartphones zoals de iPhone 11 afbeelding toepassen correctie te verhelpen visuele verstoringen geïntroduceerd door grote brandpuntsafstanden (zoals gebogen rechte lijnen). Dit is een andere reden uw apparaat met de ingebouwde lenzen zijn bijna altijd de beste keuze.

LEES VERDER

  • “Hoe om te Scannen met de Microsoft Defender Antivirus op Windows 10
  • “Hoe Tekst Plakken Zonder Opmaak Bijna Overal
  • “Zijn Camera Lens Add-ons voor Smartphones Waard om te Kopen?
  • “Is Privé of Incognito Surfen op het Web Anoniem?
  • “Hoe Snel over te Schakelen naar de Venstermodus in Bijna Elke PC Spel