Hur vill Klistra in Text Utan Formatering Nästan var som Helst

0
30
Jasni/Shutterstock.kom

Kopiera-och-klistra-flyttningar mer än bara sms: a runt. Det leder ofta till att man tillsammans formatering från webbsidor och andra dokument. Du kan klistra in utan formatering i nästan alla program för att få just den text utan extra formatering. Använd denna snabbtangent.

Ingen formatering innebär att inga radbrytningar, utan olika teckenstorlekar, ingen fetstil och kursiv stil, och inga länkar. Du kommer inte att spendera tid att ta bort formatering från elementen i ditt dokument. Du får bara texten du kopierade som om du hade skrivit det direkt i appen du klistra in det i.

För att klistra in utan formatering trycker du på Ctrl+Skift+V istället för Ctrl+V. Detta fungerar i en mängd olika tillämpningar, inklusive webbläsare som Google Chrome. Den bör fungera på Windows, Chrome OS och Linux.

På en Mac trycker du på Kommando+Alternativ+Skift+V för att “klistra in och matcha formatering” istället. Detta fungerar i de flesta Mac-program också.

Detta kortkommando tyvärr fungerar inte i Microsoft Word. För att klistra in utan formatering i Word, kan du använda Klistra in special alternativ i menyfliksområdet för att “Hålla Bara Text.” Du kan också ställa in Ord som är standard klistra in alternativ för att “Hålla Bara Text.”

RELATERAT: Hur vill Ändra Standard Klistra in Miljö i Microsoft Word

Om detta kortkommando som inte fungerar i din ansökan val, det finns alltid low-tech metod: Öppna en textredigerare som Anteckningar, klistra in din text i den, och sedan markera och kopiera texten. Du kommer att få oformaterad text kopieras till urklipp och du kan klistra in den i valfritt program.

För ett snabbare sätt att göra detta, vi har tidigare visat hur man kan använda AutoHotkey för att automatiskt ta bort all formatering från texten du kopiera till urklipp, också.

RELATERAT: så här Klistrar du in Text Utan Extra Formatering

LÄS NÄSTA

  • “Hur vill Klistra in Text Utan Formatering Nästan var som Helst
  • “Är kameralinsen Add-ons för Smartphones Värt att Köpa?
  • “Gör Privat eller inkognitoläge att Surfa Anonymt?
  • “Hur Snabbt kan Växla till Fönsterläge i Nästan Alla PC-Spel
  • “Hur du anger ett Rum Humör med Smart Belysning