Hur Värd en Statisk Hemsida för Gratis på Googles Firebase Hosting-Plattform

0
44

Om du vill vara värd för en enkel hemsida för gratis, är du inte begränsad till gratis hemsida beslutsfattare som Google Sites eller Wix. Massor av moln leverantörer erbjuder hosting plattformar med generösa gratis nivåer som tillåter dig att ha total kontroll över innehåll som du tjänar.

Vad Är en “Statisk” Hemsida?

I motsats till hur det låter, en “Statisk” webbplats betyder inte att din webbplats behöver för att se ut som en 1999 GeoCities sida. Du är fortfarande fri att tjäna JavaScript-innehåll, även full en enda sida web apps byggd med ramar som Reagerar.

Statisk betyder helt enkelt att ditt innehåll inte ändras före servering. Till exempel WordPress är ett svar på önskemål och ändrar innehållet på sidan med hjälp av PHP, beroende på vilken sida du begärt. En statisk webbplats, på den andra sidan, är det bara vanlig HTML, plus några bilder, CSS eller JavaScript som du skickar tillsammans med det. Du är fri att ändra det på klient-sidan med JavaScript efter blir det skickas till användaren, vilket är hur Reagerar fungerar, men även i det fallet, JavaScript-filen i sig är statiskt.

Fördelen med att ha din hemsida vara helt statisk är att du faktiskt inte behöver en fancy webbserver som NGINX eller Apache för att tjäna ditt innehåll. Eftersom de är bara statiska filer, många leverantörer, som AWS och Google Cloud Platform, erbjuder olika sätt att vara värd för dessa typer av webbplatser från cloud lagring hinkar.

Google erbjuder en sådan tjänst, för hosting från ett Moln Lagring hink med hjälp av en lastbalanserare eller CDN framför den. Men, som är utformad för hög prestanda enterprise-webbplatser, och är inte helt gratis att använda. För enkel utbyggnad, kan du använda Googles Firebase plattform som är utformad för att ge gränssnitt för mobila appar, men inkluderar även en fantastisk statiskt innehåll webbhotell som du kan använda.

Att sätta Upp en Firebase Distribution

Firebase är en del av Google Cloud Platform, så du behöver en GCP-project för att använda med Firebase. Chef över till GCP-Konsolen och skapa en ny från rullgardinsmenyn i menyraden:

Du behöver Firebase CLI för nästa del. Ladda ner den binära för ditt operativsystem, kör sedan firebase-kommandot från din terminal för att logga in och ansluta Firebase CLI till ditt Google-konto.

firebase

Sedan navigera till den katalog med cd-skiva som du vill använda för din webbplats kod, och kör firebase init:

Detta kommer att ställa upp i den aktuella katalogen som en firebase projektet. För funktioner, välj “Hosting.”

Välj “Lägg till Firebase till ett befintligt Google Cloud Platform-Projektet” och välj GCP projekt som du har skapat. Du kan skapa ett helt nytt projekt här, men i våra tester har det gav ett felmeddelande medan du ställer upp och vi har att skapa en manuellt ändå.

För fientlig inställning, kan du ställa in den delade katalogen (standard är “public”). Om du använder en klient-sidan bibliotek som Reagerar för att hantera routing, kan du konfigurera projektet som en enda sida app, som kommer skriva om alla Url: er direkt till den inre index.html sidan.

Firebase ska nu sättas upp. Du kan använda webbplatsen för första gången med firebase distribuera. Detta kommando kommer att synkronisera din lokala katalog med din cloud distribution. När du vill uppdatera webbplatsen, du behöver bara köra firebase distribuera igen.

Din webbplats kommer nu att synas på projektnamn.webben.app. Men du vill förmodligen sätta upp en egen domän, vilket är ganska lätt. Du kommer naturligtvis att behovet av en egen domän som registrerats från en domänregistrator, som Namecheap eller Google-Domäner.

Chef över till Firebase Konsolen, välj ditt projekt, och väljer “Hosting” från sidolisten. Klicka På “Lägg Till Egen Domän.”

Ange din domän, och du kommer att få en TXT-post. Chef över till din domänregistrator s inställningar och ställer in det värdnamn och värde till de värden som ges till dig som en ny TXT-post.

När det är kontrollerat, kommer du givetvis att behöva peka domänen till Firebase. Firebase kommer att ge dig två IP-adresser för att lägga till i din domän. Ersätta alla befintliga “En Poster” som du kan ha.

Din webbplats kommer att visa en röd HTTPS varning för lite, medan Firebase bestämmelser ett gratis SSL certifikat automatiskt. Du behöver inte göra någonting eftersom denna process är automatisk.

När du behöver för att distribuera uppdateringar, göra ändringar i koden i den offentliga mappen, och kör firebase distribuera igen från din terminal. Du bör se förändringar utplacerade på under en minut.