Hur som Värd för en Hög Prestanda Statisk Webbplats från en GCP-Cloud Lagring Hink

0
35

Om du inte behöver någon server-side HTML-behandling, kanske du inte ens behöver ett “riktigt” webbserver som NGINX—statiska webbplatser som kan vara värd och serveras från GCP Moln Lagring hinkar, en högpresterande och skalbar alternativ till traditionella webbhotell.

Vad Är en “Statisk” Hemsida?

Trots hur det låter, “Statisk” betyder inte att din webbplats inte accepteras ha JavaScript eller dynamiskt innehåll. Du är fortfarande fri att tjäna JavaScript web apps, även helt dynamiska-appar med ramverk som Reagerar.

Statisk helt enkelt betyder att innehållet du tjänar inte ändra på begäran. Det bästa exemplet på dynamiskt innehåll är ett server-side-behandling språk som PHP, som ofta används med ramverk som WordPress för att hämta artiklar från en databas som svar på användarens begäran. I detta fall, HTML-innehåll ändras och anpassas innan den skickas till användaren.

Med statiskt innehåll, du är bara serverar HTML -, CSS-och JavaScript-filer samt några bilder som krävs för webbplatsen. Fördelen med detta är att du faktiskt inte behöver en full web-server för att leverera detta innehåll. Eftersom det bara är filer, kan du servera dem direkt från cloud lagring hinkar.

Google Cloud Platform, som AWS, erbjuder en funktion för detta, så att du kan ställa upp ett Moln Lagring Hink med en webb-slutpunkt, så att du kan använda den som en webb-server för statiskt innehåll. Det finns inga instanser, autoscaling, eller NGINX konfiguration för att oroa sig för, och hinken kommer att skala upp för att möta alla krav som du skickar till den.

Prissättning-klok, du är helt enkelt betala Moln Lagring kostnader för lagring och bandbredd ut, precis som alla andra GCP service. Du kommer också att betala de kostnader för lastbalanserare, som används för att leverera innehåll och ge stöd för HTTPS. Detta är inte gratis och avgifter per timme, plus ingress data bearbetas, så att du tittar på ett absolut minimum av cirka $20 per månad. Om du bara vill vara värd för en enkel webbplats gratis, du kan vara bättre att använda Firebase hosting-plattform , som har en generös gratis nivå.

Självklart, om du letar efter för att köra något som WordPress, du kommer att behöva en riktig server, och om du bygger ett program som behöver en databas, behöver du en databas server och API-server också. Men, du behöver dem ändå, och om du kan ersätta NGINX med ett Moln Lagring hink, det kan spara dig en del huvudvärk.

Konfigurera Lagring i Molnet och Cloud CDN

Chef över till Cloud Storage Console för att skapa en hink.

Välj multi-regionen standard lagring grupp och uniform access control, för att sedan skapa en hink.

Hinken är privata som standard. Du kan slå på allmänhetens tillgång från fliken behörigheter genom att lägga till en ny medlem, välja “allUsers,” och ge det Objekt för Lagring Viewer roll. Du kommer att få en varning som påminner dig om att detta är att ge allmänheten tillgång.

När det är gjort kan du kopiera över din hemsida filer manuellt, eller använda gsutil rsync för att synkronisera en hel katalog.

gsutil rsync -R offentliga gs://bucketname

Din webbplats bör nu vara allmänt tillgänglig, dock under en underkatalog till den storage.googleapis.com. Om du vill ställa in en anpassad domän med HTTPS, du behöver en lastbalanserare framför den.

Chef över till GCP Nätverk-Konsolen och klicka på “Load Balancing.” Skapa en ny och välj “HTTPS lastbalansering” som konfiguration.

Ställ in det som internet-inför och under “Backend Konfiguration,” lägg till en ny backend hink.

Detta är i princip bara tillåter dig att sätta skopan namn och möjliggöra Moln CDN för detta segment om du vill, som kommer att kunna cacha innehåll närmare användarna.

Nästa upp, kan du ställa in regler för vidarebefordran. Du kommer förmodligen att bli bra bara routing allt till en hink, men om du vill lagra bilder eller annan media i en separat hink, du kan göra så.

För frontend konfiguration, som protokollet HTTPS, och ändra den tillfälliga IP-adress en statisk och en, som du kan ha till bestämmelsen i dialogrutan som dyker upp.

Du kommer naturligtvis att behovet av ett SSL-certifikat för att använda din domän på HTTPS. Du kan tillhandahålla en från Google gratis eller ladda upp din egen; du behöver för att koppla din domän, men när du gör, kommer du att kunna välja det från denna rullgardinsmeny.

Klicka på “Granska och Färdigställa,” och lastbalanserare kommer att skapas. Du måste konfigurera din DNS att peka mot den statiska IP som du tilldelats lastbalanserare.