Hoe Host een Statische Website Gratis op Google ‘ s Firebase Hosting Platform

0
112

Als u op zoek bent voor het hosten van een eenvoudige website gratis, je bent niet beperkt tot gratis website makers zoals Google Sites of Wix. Veel cloud providers bieden hosting platforms met royale gratis niveaus waarmee u de volledige controle over de inhoud die u dienen.

Wat Is een “Statische” Website?

In tegenstelling tot hoe het klinkt, een “Statische” website betekent niet dat uw site eruit dient te zien 1999 GeoCities pagina. Je bent nog steeds vrij om te dienen JavaScript-inhoud, zelfs een volledige single-page web apps gebouwd met frameworks zoals Reageren.

Statisch betekent gewoon dat je de inhoud niet wijzigen voordat het wordt geserveerd. Bijvoorbeeld WordPress reageert op aanvragen en wijzigingen van de inhoud van een pagina met PHP, afhankelijk van de door u opgevraagde pagina. Een statische website, aan de andere kant, is gewoon HTML, plus eventuele afbeeldingen, CSS, JavaScript je stuurt samen met het. U bent vrij om het te veranderen client-side JavaScript nadat het wordt verzonden naar de gebruiker, dat is hoe Reageren werkt, maar zelfs in dat geval, het JavaScript-bestand zelf is statisch.

Het voordeel van het hebben van uw website volledig statisch is, dat heb je eigenlijk niet nodig hebt een mooie web-server, zoals NGINX of Apache te dienen in uw inhoud. Omdat ze alleen statische bestanden, veel aanbieders, zoals AWS en Google Cloud Platform, bieden manieren om de host van deze soorten websites van cloud-opslag emmers.

Google biedt dergelijke dienst, voor het hosten van een Cloud-Opslag emmer met een Load Balancer of CDN in de voorkant van het. Echter, dat is ontworpen voor high-performance enterprise websites, en is niet geheel gratis te gebruiken. Voor eenvoudige implementaties, kunt u gebruik maken van Google ‘ s Firebase platform dat is ontworpen om back-ends naar mobiele apps, maar ook een fantastische statische content hosting service die u kunt gebruiken.

Het opzetten van een Firebase Implementatie

Firebase is een onderdeel van Google Cloud Platform, dus je zult moeten een GCP project te gebruiken met Firebase. Ga dan naar de GCP-Console en een nieuwe te maken van de dropdown menu in de menubalk:

U moet de Firebase CLI voor het volgende deel. Download de binaire bestand voor uw besturingssysteem, voer vervolgens de firebase opdracht uit in de terminal om in te loggen en sluit de Firebase CLI uw Google-account.

firebase

Vervolgens navigeert u naar de map met cd die u wilt gebruiken voor de code van uw website, en voer firebase init:

Dit zal de huidige directory een firebase project. Voor de functies, kies dan voor “Hosting.”

Selecteer “Toevoegen Firebase aan een bestaand Google-Cloud-Platform Project,” en selecteer de GCP project dat u hebt gemaakt. U kunt een nieuw project hier, maar in onze test gaf een fout tijdens het instellen van en we hebben voor het maken van een handmatig hoe dan ook.

Voor de hosting setup, kunt u de openbare map (standaard ingesteld op “openbaar”). Als u een client-side library zoals Reageren op handvat routing, kunt u het project als een enkele pagina, app, die zal herschrijven van alle Url ‘ s om direct naar de single index.html pagina.

Firebase moet nu worden ingesteld. Kunt u gebruik maken van de website voor de eerste keer met behulp van firebase implementeren. Deze opdracht zal synchroniseren met uw lokale map met uw cloud implementatie. Wanneer u wilt bijwerken van de site, je moet gewoon uitvoeren firebase implementeren weer.

Uw site zal nu zichtbaar zijn op de projectnaam.web.app. Echter, u waarschijnlijk wilt opzetten van een eigen domein, dat is vrij eenvoudig. U zal, natuurlijk, moet een aangepast domein is geregistreerd voor een domein registrar, zoals Namecheap of Google-Domeinen.

Ga dan naar de Firebase Console, selecteer een project en kies “Hosting” in de zijbalk. Klik Op “Voeg Aangepaste Domein.”

Voer uw domein, en krijgt u een TXT-record. Ga dan naar uw domein registrar-instellingen en stel de hostnaam en de waarde voor de waarden die worden gegeven aan u als een nieuwe TXT-record.

Als het eenmaal is geverifieerd, kunt u, natuurlijk, moet het domein Firebase. Firebase geeft je twee IP-adressen toe te voegen aan uw domein. Vervangen van alle bestaande “Records” je kan hebben.

Uw site wordt een rode HTTPS waarschuwing voor een beetje, terwijl Firebase bepalingen een gratis SSL-certificaat automatisch voor u. U hoeft niet om iets te doen als dit proces is automatisch.

Wanneer u het nodig om updates te implementeren, veranderingen aan de code in de openbare map en run firebase implementeren weer van uw terminal. Ziet u veranderingen ingezet in minder dan een minuut.