Varför en $2,200 SawStop bordssåg Är en Bra Investering, Även för en Amatör

0
40
SawStop

Jag är en amatör möbelsnickare. Jag är inte helt outbildad, men jag är inte en professionell eller ens exceptionellt. Jag har aldrig sålt någonting som jag har byggt. Trots att jag spenderade $2,200 på en SawStop bordet såg och fick bort en gammal $300 tabell såg. Och det är värt varenda öre, på grund av sin fantastiska staket, stor yta, och förmåga att skydda mig från allvarliga skador.

Min gamla bord såg, en bärbar stil såg (kallas ibland arbetsplatsen), var en gåva, och det passar in i mitt trånga garage för två bilar trevligt. När jag inte behöver det, det vikas upp och iväg, och när jag var redo att använda den, snabbt trycka på en pedal ovikt det. Men för mitt senaste projekt, som tabellen såg bara inte klippa det.

Ok, det skär saker, men inte rakt. Staketet system var ganska hemsk och gick ofta ut av anpassning. Jag kanske trodde att jag hade ett rakt snitt, men jag ofta fick reda på senare att allt jag gjorde var sneda.

På grund av sin bärbara natur, hade en liten yta, vilket gjorde att hantera ännu ett halvt ark av plywood nästan omöjligt utan hjälp. Som gjorde stora projekt svårt i bästa fall. Nej, jag behövde något med en mycket bättre staket, mer yta för material, säkerhet och mekanismer för att förhindra mig från permanent skada min hand. Eftersom jag nästan gjorde det en gång.

En Överlägsen Staket Som Glider och Stannar Rakt

Tabell sågar i första hand två typer av nedskärningar: kap-och rip klipp. När du köper en bit av trä, typiskt, det är längre än det är brett. Ett kap förkortar styrelsen, medan en rip skär smalnar av styrelsen.

Josh Hendrickson

Varje bord såg levereras med ett staket för att göra rip nedskärningar hända. Det löper parallellt med bladet (och mitra slots), och du kan dra den åt vänster och höger för att avgöra hur smal du vill klippa. Men om ditt staket är i linje och pekade på en diagonal i förhållande till bladet, du kommer inte få ett rakt snitt.

På min gamla bord såg, staketet hade två låsanordningar, en på framsidan och en på baksidan. Du drog upp på varje för att låsa upp staket, sedan trycks vänster och höger. Själva stängslet var mycket smal och inte glida över bordet smidigt. Att leda till frågor om baksidan av staket var lite snett i förhållande till framsidan. Och alltså, du fick krokiga nedskärningar.

En Överlägsen staket för överlägsen nedskärningar. Josh Hendrickson

För nästan det enda skälet till att jag valde att hoppa över SawStop s arbetsplats såg, trots en betydande skillnad i pris. Jag klev upp för att en entreprenör såg, som jag uppgradera till en T-Glide staket. Som namnet antyder, staket liknar ett T, med ribban som löper över den främre sidan av bordet såg.

Som korset bar hjälper till att låsa staket på plats och gör att det glider lätt från den ena sidan av ytan till den andra. När du har den i position, kan du sänka ett handtag och lås. På grund av denna enda mekanism, staket, lås rak, vilket ger dig ett rakt snitt.

Med min gamla bord såg jag ofta fann mig själv justera och ställa om för att få en rak staket, bara för att upptäcka att jag fortfarande slutade med sneda snitt. Med min SawStop, jag glida, lås, och få ett rakt snitt varje gång. Det sparar mig tid och pengar genom att undvika slöseri med material.

En Större Yta för Större Projekt

Min gamla såg och min ny såg är mycket olika i storlek. Josh Hendrickson

Jag är fortfarande en amatör på träbearbetning, men min kompetens utvecklas. Med det följer större projekt och material. Nyligen har jag varit med att skapa bänkar, skrivbord och flytande hyllor. Det kan innebära att arbeta med skivor av plywood eller live kanten plattor att jag behöver skära ner.

För vissa saker, en cirkelsåg är fortfarande ett bättre alternativ, men med en tillräckligt stor yta att jobba med, en tabell såg kan hjälpa till. Min gamla bärbara såg kunde hantera på de flesta 1/4th plywoodskiva. Jag behöver mer.

Staketet jag ville kräver minst en entreprenör såg, den bärbara arbetsplats version inte erbjuder det. Så, jag har löst två fåglar med en sten, jag klev upp till den större entreprenör såg, som fick mig staketet som jag ville ha och mer yta.

Medan mina gamla sågen ‘ s top är 47 tum, 20 tum som inte stöds luftspalten. Staketet glider ut med två barer för att skapa mer utrymme. Min nya saw toppen är 68 cm och helt stöds. Nu, jag kan skära i stora bitar, och tack vare extra stöd, jag kan göra det mer säkert. Men det är inte alla som gör detta bord såg säkrare. Det kan hindra en olycka som kanske annars skulle skära ut mina fingrar, något som jag nästan gjorde en gång.

Jag (Förmodligen) inte Kommer att sänka Mina Fingrar

Varning: följande avsnitt diskuterar möjliga skador och detaljer som kan göra att vissa läsare blödiga eller illa till mods.

Denna broms är en viktig del av säkerhetsmekanismen. Sawstop

Bordssågar är farliga. Den som säger annorlunda är antingen ljuger eller inte riktigt respektera deras verktyg. Det är lätt att se varför de är farliga så är detta ett verktyg som skär genom trä och metall. Du är inte svårare än trä eller metall, så allt som kan skära genom trä kan skära genom dig.

På grund av arten av ett bord såg snurrar bladet, den kan skära genom dig och dra dig i det, att göra ett dåligt skadan värre. Enligt US Consumer Product Safety Commission, det var 33,400 bordet såg akutmottagning-behandlade skador 2015 ensam.

2018 precis innan jag började skriva för How-To Geek, jag var en av dem. Samtidigt som du försöker att slutföra ett projekt i en hast, jag gjorde ett klipp med dålig teknik. Bordet såg tog tag i trä bit och kastade den på mig. Att missa, men jag ryckte och borstade mitt finger över den snurrande blad. Jag fick otroligt lycklig; jag permanent mitten-delen av min nagel. Men jag höll mitt finger. Det kunde ha varit mycket värre; jag lätt kunde ha sargade hela min hand. Jag har nästan avslutat min karriär innan det började.

Jag lärde mig en hel del lektioner den dagen, och jag är mer vaksamma om säkerhet protokoll som nu. Men här är grejen: jag visste bättre. Jag visste bättre än att arbeta i en hast och använda en sådan dålig teknik—och jag gjorde det i alla fall. Jag blev nöjd med mina verktyg och säkerhet, och jag gjorde en dum mänskliga misstag. Misstag händer, ibland genom medvetna val eller halkar, och jag vill inte köra den risken igen. Och det är där SawStop kommer in—det har superkrafter.

En SawStop bordet såg levereras med en extra komponent, en kött-upptäcka-sensor. Det rinner en ström av elektricitet genom bladet och övervakar signalen. Om du trycker bladet, att förändringar signalen och stänger av säkerhetssystem. Inom millisekunder bromsen slår till bladet, som slutar den snurra och drar ner under bordet yta. Efter det händer, kan du ersätta bromsen och blad, och komma tillbaka till jobbet.

Kolla in denna slow-motion demonstration på en hot dog:

Även när fastnat genom orimligt höga hastigheter, SawStop systemet reagerade och tappade svärdet. Efter att skada mig själv och insett hur det kunde ha varit en livsförändrande händelse, utvärderat jag min situation och gjorde flera beslut och löften.

  1. Om slutföra ett projekt i dag innebär att arbeta i en hast, jag ska vänta tills i morgon
  2. Jag kommer alltid att använda rätt teknik, inklusive användning av push-pinnar och tryck block.
  3. Jag kommer att använda varje bit av säkerhetsutrustning som finns. Kostnaden för en dyr såg är utan tvekan mindre än priset av ett ER-besök och en saknad bihang.

Det slutliga beslutet informeras mitt val att köpa en SawStop bord såg. Jag sparade upp och köpte den så snart som möjligt.

Gör det Mobila

Dessa fälgar gör min såg lättmanövrerad och går. SawStop

Om du tittar på SawStop webbplats, kommer du att se att det alternativ jag valde är strax under $2,000. Men jag sa att jag spenderade $2,200. Priset har sjunkit sedan jag köpte för några månader sedan, men det är inte hela historien. Jag behövde manövrerbarhet. Min verkstad är ett 2-bil garage, och när vintern kommer jag stänga verkstaden ner. Vi parkerar våra bilar i garaget i vinter, och det är en tajt passform. Jag behövde ett sätt att flytta 258-pound SawStop enkelt och lagra det bort.

Så, jag sprang för $250 mobil vagn. Som inte bara ger mitt bord såg hjul, men jag kan tippa på sin sida när vintern kommer. På den punkten kan jag lagra det mot väggen, och lämnar rummet i garaget för både bilar.

Den mobila vagnen kommer med nackdelar—det är inte riktigt lika stabila, och vissa tillbehör är inte kompatibla med det. Men för mitt scenario, det är perfekt.

Jag Älskar Detta Såg

Så, hur gör jag som min SawStop bord såg? Jag älskar det. Snart efter att jag börjat använda den, upptäckte jag ytterligare fördelar jag hade inte ens beaktas. Trots att större och mer kraftfull än min gamla bärbara såg, det är hälften så tyst, och det skakar mindre. Att sista biten är mer lugnande än jag kan beskriva i ord.

Tack vare en mer kraftfull motor, jag har lättare att skära i hårda och exotiska träslag. Lila Hjärta orsakat min gamla såg att kämpa, men nu ska jag skära igenom det som smör. Som ger mig renare nedskärningar, och jag är klar med förr.

Även de hjul som jag använder för att lyfta och sänka bladet eller ändra dess vinkel är en fröjd att använda jämfört med min gamla såg. De är större, så jag behöver färre varv för att göra väsentliga förändringar, men de känns mjukare. Det är ett stort steg upp i kvalitet, som det ska vara.

Jag är fortfarande vaksam om säkerhet, men jag känner mig mindre stressad och veta att jag har ett backup system om jag gör ett misstag. Det innebär att jag med hjälp av mitt bord såg för nedskärningar som jag maight har undvikit innan—inte för att de inte kan göras på ett säkert sätt, men eftersom jag fruktade att min verktyget för mycket.

Att släppa $2,200 på något, än mindre en tabell såg, är inte något jag kan göra vid släpp av en hatt. Det innebar att offra och spara. Men nu när jag har det, jag vet det arbete och pengar är motiverat.