Varför Du Behöver ett ritbord för Photoshop

0
45
Romerska Samborskyi/Shutterstock

Ett graphics tablet är en kringutrustning som gör att du kan använda en penna eller pennan för att interagera med din dator. De nära efterlikna penna och papper, vilket gör dem användbara för digital och serietidning konstnärer, fotografer, designers, eller vem som helst som har någon form av digital konst, teckning eller målning.

Om du spenderar en hel del tid på att arbeta i Photoshop eller annan grafik app, en teckning tablett är nästan säkert för dig.

Vilken Typ av Ritning Tablett Är Rätt för Dig?

Grafik tabletter är skilda från surfplattor som iPad (även om du kan använda en iPad som ett ritbord för en Mac) och Microsoft Surface Pro. De har även datorer, medan grafik tabletter är bara kringutrustning till en dator. Om du redan använder en surfplatta för att göra att ditt Photoshop arbete, behöver du förmodligen inte ett ritbord.

Det finns två typer av grafik tabletter: de med en tv och de utan.

Tinxi/Shutterstock

Grafik tabletter med skärmarna har inbyggda externa skärmar som ansluta till din dator. Du kan sedan rita eller måla direkt på skärmen och i Photoshop.

Tyvärr, grafik tabletter med skärmar är nästan uteslutande professionella produkter. Även för en nybörjar modell, som En Wacom, kommer att ställa dig tillbaka ett par hundra dollar. Den monstruösa Wacom Cintiq Pro 32 kostar mer än tre grand. Om inte du gör specialeffekter för en Marvel film, en av dem skulle vara overkill.

Romerska Samborskyi/Shutterstock

Grafik tabletter utan skärmar är mer vanliga och prisvärda. De är i princip en stor, tryckkänslig styrplattor som du kan styra med en speciell penna. Det kan ta några dagar att vänja sig vid att rita medan du tittar på din dator skärm, men det är mer naturligt än du kanske tror.

Högkvalitativa inlägg modeller, som En av Wacom (som är olika från Wacom En), börjar på runt $60.

Mycket Lättare Motor Control

Den stora fördelen med en grafik tablett under en mus, eller, ännu värre, en styrplatta, är hur mycket kontroll du har. I bilden ovan, får vi snabbt skissat två stickmen använder en Mac-datorns styrplatta (till vänster) och en Wacom tablet (höger). Wacom stickman är betydligt snyggare och det tog oss ca en fjärdedel av den tid det tog att rita den andra.

Med en grafik tablett, det är betydligt lättare att arbeta med naturliga, flytande linjer. Du kan rita snygga cirklar, noggrant spåra konturerna av en modell som du vill klippa ut den bakgrunden, och i allmänhet bara är arbete som du skulle göra om du var med hjälp av papper och penna. Om du någonsin har försökt att registrera ditt namn med hjälp av en styrplatta eller mus istället för en penna, du har upplevt skillnaden.

Dynamisk, Naturlig Kontroller

Samtidigt som de kan rita och spåra mer exakt är fint, det är bara halva historien. Grafik tabletter är också tryck-känsliga och, ibland, de är tilt-känslig också. Detta innebär Photoshop kan se skillnad mellan en bakgrund som skissats linje och en hårdhänt mark.

Du kan anpassa exakt hur Photoshop använder denna information. De flesta konstnärer ställa in det så att lättare tryck resulterar i mjukare, mindre ogenomskinlig, tunnare linjer och fastare tryck skapar hårdare, mörkare, tjockare linjer. I bilden ovan har vi använt samma pensel i Photoshop, men tillämpas olika tryck för att skapa varje linje.

Du kan också ställa in tilt-känslighet för att styra vad du vill, men det är mest användbar när du använder en formad borste. På det sättet kan du kontrollera vinkeln på borsten genom att snurra på pennan.

För att göra det mesta av en grafik tablett, måste du konfigurera saker på ett-verktyg-för-verktyg och-app-med-app basis. Förutsatt att du har installerat alla nödvändiga drivrutiner och tablet pc-programvaran kan du ställa in en tryckstyrd pensel i Photoshop.

Först, öppna Photoshop och tryck på B för att ta tag i penseln. Sedan kan du antingen gå till Fönstret Brush Inställningar eller klicka på Borsten Inställningar-ikonen i verktygsfältet.

Den “Borsta Inställningar” – panel där du styr allt en pensel kan göra. Det finns en hel del alternativ här, men vi kommer att hålla saker som är grundläggande och skapa en mjuk, rund borste som små. Det kommer att vara låg opacitet när du drar lätt och större och mörkare när du trycker hårdare.

Under “Brush Tip Form,” som “Hårda” till 0 procent, “Avstånd” till 1 procent, och “Storlek” till runt 45 px. Detta kommer att ge dig en trevlig mjuk, medium-sized borste.

Under “Shape Dynamics,” set “Storlek Jitter-Kontroll” till “Pennan Tryck.” Nu, borsten är mindre mjukare du trycker på. Om du vill kan du också ange en “Minsta Diameter” för att se till att penseln inte blir för små.

Under “Överföring” som “Opacitet Jitter-Kontroll” till “Pennan Tryck.” Nu, samt vara mindre, borsten kommer också att bli lättare, mjukare du trycker på. Du kan ställa in en minsta här också.

När du har lite tid, gräva igenom “Borsta Inställningar” – panelen och ta en titt på vad du kan styra med “Pennan Tryck,” “Penna Tilt,” och “Penna Vinkel.” Det är en hel del!

Ett Snabbare Arbetsflöde

Photoshop är ett enormt app och gör vissa saker kan ta lite tid. Ett ritbord kan snabba upp saker och ting, speciellt när man gör de saker vi nämnde ovan, som:

 • Rita eller måla: Du kommer inte att “Ångra” nästan lika mycket.
 • Med hjälp av trycket känslighet och luta för att styra din borste: Du kommer inte att ständigt ändra storlek, opacitet, eller flöde.

Men det är mer än så. De flesta bilder tabletter har en kombination av följande:

 • Knappar på pennan: Du kan använda dessa för att snabbt ångra en åtgärd eller tryck på tangentbordet modifierare.
 • Anpassningsbara snabbtangenter: Du kan konfigurera dessa för verktyg, åtgärder och kortkommandon som du använder mest.
 • En kontroll ring eller reglage: för Att snabbt justera storlek, opacitet, flöde, rotation, och mer.
 • Touch gester: Att zooma eller stekpanna.

Med en väl konfigurerad grafik tablett, kommer du sällan behöver för att röra tangentbordet eller dyk in i en undermeny. Du kommer aldrig att styra allt med din styrplatta eller mus, heller.

Genom att hålla allt inom räckhåll, och du kommer att kunna arbeta mycket snabbare. Plus, du kommer inte att behöva avbryta ditt arbetsflöde för att jaga ett alternativ.

Vilken Grafik Tablett Ska Du Köpa?

Grafik tabletter är en ganska nisch på marknaden, så finns det inte många företag som gör dem—och ännu färre som gör det bra. Wacom är den gyllene standarden, och dess tabletter är avgudad av digitala konstnärer överallt.

Vi rekommenderar att du köper Wacom ritbord som bäst passar din budget. Den börjar vid $60, och de går upp från det. Wacom Intuos S ($80) erbjuder några allvarliga bang för din buck.

Om du inte arbetar med en gigantisk bildskärm, frågor storlek mindre än du kanske tror. Vi har använt både medelstora och små tablett, utan på en 15-tums MacBook-skärm, medellång tablet s ritning område var för stor. För de flesta människor, en liten tablett kommer att vara perfekt.

Flera nivåer av känslighet och anpassningsbara knappar är bättre, men bara till en punkt. Om du börjar bara ut, skillnaden mellan 4 000 och 8 000 nivåer av tryck-känslighet kommer inte att vara märkbar. På samma sätt, Bluetooth är trevligt att ha, men långt ifrån en nödvändighet.

Verkligen, även de mest grundläggande grafik tablet kommer att göra för att skapa digital konst, redigera bilder, utforma ett typsnitt, eller något annat som du behöver göra i en grafisk app tusen gånger lättare. Ta en nu!

LÄS NÄSTA

 • “Varför Behöver Du ett ritbord för Photoshop
 • “Hur Stream UFC 251 Usman vs. Masvidal Live Online
 • “Anpassa Automatiska Uppdateringar på iPhone och iPad
 • “Kan Du Flytta Windows-10: s Anmälan Pop-ups?
 • “Processorer Avkodas: Förståelse Intels Mikroarkitektur Namn