Kanalisera Din Inre Mozart: Bästa Musik Teori Appar, Tjänster och Lektioner

0
43
Rawpixel.com/Shutterstock.com

Att ha en förståelse av musikteori innebär att du har de verktyg som behövs för att komponera din egen musik och att bättre förstå och uppskatta musik i allmänhet. Med dessa appar och tjänster, kan du lära dig musikteori online och starta din egen musikaliska resa.

Medan du behöver inte veta något om musikteori för att vara en bra musiker eller ha kul med musik, lärande teori har många fördelar och du behöver inte anmäla dig i musik skolan för att studera det. Det kan forma dig till en mer väl avrundad musiker, hjälpa dig att lära dig hur man läser noter, gör det enklare att komponera din egen musik, och hjälpa dig att förstå och uppskatta den musik du lyssnar på varje dag.

Teorin kan hjälpa dig att förstå varför jazzmusiker rädsla John Coltrane ‘ s Giant Steps, varför bandet Radiohead kämpade för att spela enkla ackord över en synkoperade slå på Videoband, eller förklara varför din snooty musikaliskt lagd vän hatar pop låtar med en passion. Heck, en kunskap i musikteori hjälpte klassisk kompositör: Mozart och förnedra Salieri, hans rival, framför sina kamrater i filmen Amadeus.

Rawpixel.com/Shutterstock.com

Vad du ska Titta efter i Online-Musik Teori Lektioner

I huvudsak, varje stycke musik som består av två grundläggande saker: tonhöjd och rytm. Att lära sig hur dessa begrepp för att arbeta och bygga på sig är avgörande för att bemästra teori. De bästa kurser för att lära sig musikteori omfattar grundläggande och avancerade koncept både och använda vanligt språk och användbara diagram eller ljud-exempel för att lära. Här är de viktigaste saker som du bör förvänta dig att se i alla musikteori pedagogisk resurs:

  • Planen Utbildning: Den bästa musiken teori pedagogiska appar och webbplatser bör förklara vad en pitch är, och grundligt bygga på att med ämnen som skalor, intervall, ackord, inversioner, nycklar, harmoni, lägen och framsteg naturligt mot mer avancerade planen element som sjunde ackord och Napolitanska ackord.
  • Rytm Utbildning: Rytm, hjälper till att ge form till anteckningar och avgör hur länge var och en varar. Varje program bör lära dig om alla löptider, rytmiska strukturer, och tempon, liksom den tid underskrifter för att hålla saker organiserade. Vissa program kan även lära dig rytm symboler och värderingar, och har du träna på att knacka ut rytmer och polyrytmik på egen hand för att bygga på dina kunskaper med dem.
  • Sammansättning: Detta bygger på både toner och rytm, att sätta ihop dem och göra musik. Bra teori kurser studie ordentlig (och mer kreativa…) sammansättning element som vanligt talföljder och kadenser, form, att skapa en melodi och harmonisera det, att flytta till en annan knapp, och så vidare. Utmärkta kurser kan också täcka sammansättning idéer och tekniker som används av Impressionismen och moderna eran kompositörer, orkestrering, och andra ovidkommande men ändå relevanta begrepp.
  • Gehör: Detta är precis vad det låter som, utbildning din musikaliska öra, och det är en viktig del av lärandet i musikteori. I denna process lär du dig att identifiera saker som intervall, ackord typer, modulationer, och kadenser av örat, bara av att höra dem spelas och utan att titta på dina anteckningar. På samma sätt kan vissa program kan också lära syn-sång, som får dig att sjunga några toner (inte en hel låt), som hjälper dig att förbättra din noggrannhet av tonhöjd och rytm, vilket i sin tur förbättrar din förståelse av musikteori. Det är förståeligt att det kan verka konstigt eller onödigt, men är det verkligen går en lång väg att hjälpa dig att snabbt identifiera element, upptäcka fel, och komma upp med starkare idéer (som i Amadeus klipp länkade ovan).
  • Övningar & Frågesporter: Bra musik teori program bör också ge gott om möjligheter att träna och testas på vad du lär dig tillsammans med varje lektion för att hjälpa till att befästa begreppen i ditt sinne innan du går vidare till nästa. Det kommer att vara fördelaktigt för dig att ha ett fysiskt eller virtuellt tangentbord, tillsammans med några manuskript papper för att skriva ner anteckningar under dessa lektioner, och även för att experimentera på egen hand.

Gratis Videolektioner: Dave Conservatoire

Dave Conservatoire

När man lär sig något nytt, det är skönt att inte behöva stress om att det är dyrt. Som tur är, det folk som kör Dave Conservatoire (Gratis), anser att musik utbildning ska vara gratis för alla. Denna webbplats är ett bra ställe för nybörjare att hoppa i, lär dig grunderna och på så sätt arbeta sig upp via mellanliggande nivå material. Den sak som är bra om Dave Conservatoire är att istället för att lämna dig torr material att läsa igenom och fundera ut på egen hand, här finns videolektioner med en kunnig instruktör (och en digital tangentbord) att göra ett gediget jobb med att förklara begrepp och ger användbara exempel.

Webbplatsen även omfattar ytterligare ämnen som klangfärg, artikulation, struktur och typer av instrument och ensembler. Ett par lektioner inkluderar spellistor och videor av musikaliska nummer för dig att lyssna på. Den enda verkliga nackdelar med webbplatsen är att den inte innehåller några övningar eller läxor, vilket kan göra det svårt att behålla eller att använda materialet, och den är endast tillgänglig på webben—det finns ingen mobil app. Generellt, även om det är ett bra ställe att börja din musik teori resa.

Läs mer på Dave Conservatoire

Animerade och Enkel att Använda: Teori-Lektioner

Teorilektionerna

Med Teori Lektioner ($2.99 för iOS bara), kan du framsteg genom 39 lektioner först skapade för musictheory.net i sin ursprungliga animerad form. Appen har en ren och välorganiserad utseende och är lätt att använda. Lektionerna börjar med nybörjare-nivå ämnen som “Personalen, Klaver, och Huvudbok Linjer” och “Steg och Accidentals,” och gå igenom de mer avancerade lektioner som “Sjunde Ackordets Inversioner,” att “Komponera med Mindre Skalor,” och “Bygga Napolitanska Ackord.”

Varje ämne i Teori Lektioner innehåller bra animerade diagram med punktlistor under täcker all relevant information, så är det lätt att referera till. Verktygsfältet längst ned på skärmen gör det enkelt att komma åt inställningar, justera volymen och byta mellan lektionerna.

Enkel och Grundlig Handledning: Teoria

Teoria

Teoria (Gratis) är en enkel, okomplicerad webbplats full av informativa resurser för att lära dig musikteori. Du kan hoppa in med tutorials för att läsa musik, intervaller, skalor, ackord, harmoniska funktioner, och musikaliska former. Även om de lärdomar själva känner sig lite torr, de är solida och koncisa, med massor av exempel i varje för att man ska lyssna för ytterligare klarhet. Den har också massor av övningar du kan följa upp varje lektion med att sätta dina kunskaper på prov, tillsammans med massor av användbara referenser och artiklar som du kan ta del av om du har frågor eller bara vill spetsa dina musikaliska kunskaper.

För mer avancerade teoretiker, Teoria också gör ett gediget jobb för att täcka musikaliska former, från ternära och sonata form för att contrapuntal sammansättning tekniker, vilket gör det till en fantastisk resurs för dem som är intresserade av att bli nästa J. S. Bach. Den enda riktiga nackdelen är att det endast finns tillgänglig på webben, inte som en mobil app.

Läs mer på Teoria

En Del Kunskap Som Krävs: Teori Illustreras

Teorin Illustreras

Om du råkade lära dig grunderna i teorin en gång för länge sedan och nu vill fortsätta lära, kolla in musikteori Illustrerad ($2.99 för iOS bara). Det omfattar de 10 ämnen som alla är musiker behöver veta för att komponera eller improvisera musik, och är utformad för att hjälpa dig att lära dig hur man tycker om musik teori faktorer ordentligt och grundligt, så att du snabbt kan se hur de förhåller sig till varandra och hur de passar ihop fullständigt.

Illustrerad omfattar anslutning av skalor och lägen att ackord, hur Kretsen av Femtedelar fungerar, hur man bygger ackord formler och skapa tongångar i mindre och större nycklar, och ämnen som rör modulation och transponering. Appen är rik med färgglad och informativ grafik och diagram, som är bra för visuell inlärare, men håll i åtanke att det är inte för nybörjare.

För Väl Avrundad Musicerande: EarMaster 7

EarMaster

EarMaster 7 (börjar på $3.99 per månad) är ett fantastiskt ställe för nybörjare att börja om de är ute efter att studera mer än bara musik teori. Från öra utbildning och syn sång, till rytmen utbildning och musikteori grunderna, EarMaster har de verktyg du behöver för att utveckla färdigheter som är nödvändiga för varje seriös musiker och blivande tonsättare att ha. Den finns att ladda ner på din Mac eller PC, på din iPhone eller iPad, så se till att du väljer det som fungerar bäst för dina behov.

Programmet innehåller en mängd kurser, seminarier och övningsuppgifter för dig att arbeta igenom. Det finns detaljerad statistik och rapporter för att hjälpa dig att spåra dina framsteg. Du kan även ansluta din fysiska tangentbordet och mikrofon till skrivbordet och cloud versioner, eller använda enhetens mikrofon tillsammans med det virtuella tangentbordet för tonhöjd och rytm ingång. Medan EarMaster omfattar nybörjare musikteori och skulle vara ett komplement till vecka instrumentala lektioner, det är inte en omfattande resurs för avancerade elever.

Läs mer på EarMaster

Berättelsen Infographic-Baserade Lektioner: musikteori för Musiker och Normala Människor

Musikteori för Musiker och Normala Människor

Om du har försökt att lära dig teorin på egen hand utan att lyckas, har du förmodligen upptäckt att det är skrämmande, expansiv, och (låt oss vara ärliga här) lite tråkigt. Men, musikteori för Musiker och Normala Människor (Gratis), tar en något mer avslappnad inställning till att lära dig teori och begrepp är i allmänhet uppdelat i enkel grafik, vilket gör dem betydligt mer tillgänglig och mindre skrämmande. Det är endast tillgängliga på webben, men inte som en app till din tablett eller smartphone, men du fortfarande är lätt att visa Pdf-filer på alla enheter.

Du kan visa dessa PDF-infographics online eller betala för att ladda ner och skriva ut en eller alla av dem för framtida referens. De ta en del av casual kul att lära sig teori, med enkla diagram, den klassiska seriealbum typsnitt, och en enkel ton som skär ut den överväldigande akademiska känsla som finns i de flesta andra resurser. Webbplatsen omfattar grunderna upp genom avancerad nivå ämnen, inklusive del-att skriva, harmoni, modulering och sjunde ackord, så det sätter du upp för att förstå hur man både analysera och komponera musik.

Läs mer på Musik Teori för Musiker och Normala Människor

En Komplett Kurs: Musik Teori Grunderna & Musik Avancerad Teori

Q. Patrick Kelly

Q. Patrick Kelly har två program som täcker det mesta av vad man kan lära om att observera, rytm och gehör, som spänner över grunderna och låg till mitten av avancerade material. Musikteori Grunderna ($7.99) erbjuder en professionell och noggrann metod för att notation, tonarter, intervaller, ackord och rytmer, komplett med tester för att se till att du verkligen förstår material. Appen är speciellt anmärkningsvärt för undervisning notation och så vidare över diskant -, alt, tenor och bas klaver, plus, dess rytm frågesporter kan anpassas för upp till 16 åtgärder lång över duple, trippel, och komplexa meter för de som verkligen vill sträcka på benen.

Musikteori Avancerad ($9.99) plockar upp där dess följeslagare lämnar, som hjälper dig att finslipa samma element först ses i Grunderna app, nu på avancerad nivå med extra betoning på örat och rytm utbildning. Även om de appar som inte har mycket fokus på sammansättning, både excel på att lära dig grunderna som behövs för att hoppa i och förstå sammansättning teori när du är redo att. Båda är tillgängliga för iPhone och iPad-användare, såväl som på Mac, som du kan få på sin hemsida.

Läs mer på Q. Patrick Kelly ‘ s webbplats

Bästa Klassrummet-Liknande Upplevelse: Coursera

Coursera

För många människor, lära sig är associerat med en klassrummet komplett med en lärare, kursplan, och läxor. Om det är det som fungerar bäst för dig, kolla in Coursera s (gratis utan certifiering, $49 med) web-bara kursen “Grunderna i musikteori,” ut av flera professorer från Universitetet i Edinburgh.

Kursen är avsedd för nybörjare, eller kanske till och med de med intermediate-nivå färdigheter som behöver en repetition, och börjar med saker som beck, skalor, lägen och ackord, och arbetar sig upp till funktionell harmoni, inversioner, kadenser, och sekvenser. Lektioner i video form, och du har varje vecka frågesporter och avläsningar. Du kan granska dina betyg från sidofältet och delta i klass diskussionsforum. Och naturligtvis, när du är klar med denna kurs, Coursera har massor av andra medel – och avancerad nivå kurser för komposition, musikproduktion, låtskrivande, och mer.

Läs mer på Coursera