Hur att Anpassa Automatiska Uppdateringar på iPhone och iPad

0
57
Khamosh Pathak

Automatiska Uppdateringar förde bakgrund uppdateringar till iPhone och iPad, vilket gör det enkelt att alltid hålla sig up-to-date. Nu, om du är iOS 13.6, iPadOS 13.6, eller högre, kan du anpassa hur automatiska uppdateringar hämtas och installeras.

Tidigare har Apple erbjuds en enda Automatiska Uppdateringar växla (som inte var aktiverat som standard). Om du valt i din iPhone eller iPad skulle hämta den senaste uppdateringen i bakgrunden, och det skulle installera den över natten om din enhet ansluten och avgifter (efter att meddela dig om det).

Men vad händer om du bara ville hämta uppdateringar men vill inte att installera dem direkt? Du skulle ha för att avvisa uppmaningar och påminnelser för uppdateringar på en nästan daglig basis. Och som du kanske tror, det var ganska irriterande.

Apple har tvåspetsnitar denna funktion i två olika delar. Det finns nu en andra växla bara för att ladda ner och spara uppdatera till senare.

Öppna “Inställningar” – appen på din iPhone eller iPad och sedan gå till “Allmänt”.

Här väljer du “Software Update” alternativet.

Nu, klicka på “Anpassa Automatiska Uppdateringar” alternativet.

Först, tryck på knappen växla till nästa “Ladda ner iOS/iPadOS Uppdateringar” alternativet.

När du gör detta, en ny växla kallas “Installera iOS/iPadOS Uppdateringar” kommer att visas. Om du vill att automatiskt installera iOS eller iPadOS uppdateringar över en natt, tryck på växla för att aktivera funktionen.

Även om du inte aktivera “Installera iOS/iPadOS Uppdateringar” – funktionen, kommer du fortfarande att få ett meddelande innan uppdateringarna är installerade över natten (precis som du brukade innan iOS 13.6).

Nu kan du få det bästa av två världar. Nya iOS och iPadOS uppdateringar kommer alltid att laddas ner och redo att gå. Du kan bara gå till “Software Update” och installera dem när du är klar (utan väntar på att ladda ner dem först).

Om du inte vill aktivera automatiska uppdateringar, du kan fortfarande uppdatera din iPhone eller iPad när du vill.

RELATERAT: Hur för att Uppdatera Din iPhone till den Senaste iOS Versionen

LÄS NÄSTA

  • “Anpassa Automatiska Uppdateringar på iPhone och iPad
  • “Kan Du Flytta Windows-10: s Anmälan Pop-ups?
  • “Processorer Avkodas: Förståelse Intels Mikroarkitektur Namn
  • “Hur man Skannar en Fil eller Mapp för Malware med Microsoft Defender i Windows 10
  • “Hur man Använder Kommandot whois på Linux