Het begrijpen van Amazon EBS-Volume Prijzen: De Verborgen Kosten van EC2

0
37

Elke AWS EC2 instance u bepaling moet-opslag om te dienen als de primaire schijf. Zoals alles in de AWS, uw gebruik van deze wordt gemeten, en kan drastisch veranderen de kosten van de EC2.

Opslag Kost Geld

De grootte van uw eerste volume variëren afhankelijk van uw server type, maar u kunt bepaling overal van een paar GB tot 16 TB per volume. U kunt bepaling meerdere volumes te koppelen aan een enkel exemplaar, en u kunt wisselen volumes tussen instanties. Er is ook AWS Elastische (encrypting File System), is een volume u kunt delen tussen meerdere exemplaren, maar het is een afzonderlijke dienst van de EBS.

Uw gebruik van deze opslag wordt gemeten op basis van hoeveel u bepaling (niet hoeveel eigenlijk opgeslagen wordt), en je betaalt per seconde van het gebruik. Deze kosten worden opgeteld bij de kosten van de EC2 server zelf, en kan heel verwarrend zijn als je rekening terug komt, hoger dan u had verwacht.

Het gaat tarief voor algemeen gebruik van SSD opslag (gp2) is € 0,10 per GB, per maand. Als u gehuurd van een terabyte aan opslag, zou je een toeslag van $100 per maand. Het is gemeten tot op de seconde, dus als je alleen de huur van het volume voor een dag, zou je een toeslag van $3.20 voor die dag.

Vanwege dit, moet je het niet gebruiken EBS voor het opslaan van grote hoeveelheden data; S3 is veel goedkoper voor dat gebruik. EBS is bedoeld voor snelle opslag die zich zeer dicht bij de EC2 instance (en zelfs op het apparaat met Instance Storage), en wordt gebruikt als een boot volume voor EC2 exemplaren.

De Verschillende Types van EBS Volumes

Algemeen doel SSD (gp2) is de standaard voor nieuwe exemplaren. Het kost $0,10 per GB-maand, dat is meer dan vier keer de prijs van de S3 opslag. Maar, het is een opstart SSD, ontworpen voor gebruik met EC2, en is veel sneller dan de S3 opslag.

Voorziene IOPS Ssd ‘s (io1) zijn AWS’ s high-performance Ssd ‘ s. Ze zijn gebouwd voor snelheden bereiken van maximaal 1024 MB/s, en de prijs aan te passen. De basis kosten voor opslag is $0.125 per GB-maand, een stijging van 25% van de gp2. Maar u bent ook belast is gebaseerd op hoe snel je ze wilt. Als u gebruik wilt maken van de volledige 1024 MB/s pijp, je gaat te hebben om meer te betalen.

Je mag geen behoefte aan een permanent IOPS SSD. U kunt gemakkelijk overschakelen van een volume tussen de twee niveaus, dus moet uw toepassing testen met gp2 eerste om te zien of het voldoet aan uw behoeften. U kunt gebruik maken van AWS CloudWatch voor deze test, die zal monitor uw aanleg en statistieken te leveren voor u te baseer uw aankoopbeslissingen op.

Het gegeven dat u zoekt, in dit geval, is de VolumeQueueLength van de EBS volume. Deze meet hoe veel wachtende bewerkingen is het volume te wachten om te vervullen. Als deze grafiek is de stekelige up, je bent waarschijnlijk haalt uit uw EBS volume, en zou een upgrade kunnen overwegen om permanent IOPS-opslag.

U kunt ook kijken op uw EC2 ‘ s IOWait, die meet hoe veel CPU-cycli worden besteed wachten voor het lezen of schrijven van operaties.

Als je geen snelheid nodig heeft, kunt u ook gebruik maken van de harde schijf-gebaseerde EBS volumes voor de instanties. U kunt niet starten met een van deze stations, dus je zult nog steeds een kleine gp2 rijden om te dienen als de boot rijden. Er zijn twee niveaus van de HDD gebaseerde volumes:

  • Doorvoer Geoptimaliseerd HDD (st1): een algemeen doel HDD volume, geoptimaliseerd voor doorvoer dan snel leest en schrijft. Dit niveau kost $0.045 per GB-maand, minder dan de helft van de prijs van de gp2.
  • Koude HDD (sc1): langzamer dan st1, maar goedkoper bij slechts $0.025 per GB-maand.

Welk type volume dat u kiest, als u besluit om de volume-up met behulp van S3 snapshots, betaalt u $0,05 per GB-maand voor de S3 gegevens. Dit zijn de incrementele snapshots, wat betekent dat elke wijziging die u aanbrengt, worden opgeslagen, en geen gegevens gekopieerd worden. Maar als je vaak het wijzigen van de gegevens op de schijf, in de tijd van de momentopname kunt groeien in omvang groter zijn dan uw oorspronkelijke volume.

Gebruik de AWS Calculator

AWS biedt een calculator voor het bepalen van wat uw maandelijkse factuur zal worden gebaseerd off van uw verbruik. Je moet altijd gebruiken voor provisioning van alles om te voorkomen dat onvoorziene kosten.

Vul de calculator in en voer in welke diensten u wilt bepaling. De calculator ondersteunt de meeste AWS diensten, en is het totaal van alles samen in één maandelijkse factuur.

Een andere handige functie AWS biedt, is de AWS Kosten Explorer. Dit beheer paneel zal breken uw kosten uit het verleden door het type en laten je zien hoeveel AWS is echt kost.

U kunt dit paneel, of van uw facturatie dashboard in de AWS-console. In de verkenner kunt u uw kosten uit het verleden door de dienst, bijvoorbeeld type en regio, en kijken hoeveel alles kost u per maand.

AWS biedt een eenvoudige indeling in uw eigen rekening elke maand, maar het is makkelijker om het visualiseren van de kosten met behulp van de verkenner, vooral als je gebruik maken van veel AWS diensten.