Förståelse Amazon EBS Volym Prissättning: Den Dolda Kostnaden för EC2

0
39

Varje AWS EC2 exempel du bestämmelse behöver lagring för att fungera som den primära enheten. Som allt annat i AWS, din användning av detta är uppmätt, och kan dramatiskt ändra kostnaden för EC2.

Lagring Kostar Pengar

Storleken på din ursprungliga volymen kommer att variera beroende på din server typ, men du kan tillhandahålla allt från ett par GB till 16 TB per volym. Du kan bestämmelsen flera volymer för att fästa till en enda instans, och du kan byta volymer mellan olika instanser. Det är också AWS Elastic File System (EFS), som är en volym som du kan dela mellan flera instanser, men det är en separat tjänst från EBS.

Din användning av denna lagring mäts baserat på hur mycket du bestämmelse (inte hur mycket som faktiskt lagras), och att du kommer att debiteras per sekund för användning. Denna kostnad läggs till anskaffningsvärdet av EC2 server själv, och kan vara ganska förvirrande när din faktura kommer tillbaka högre än du förväntade dig.

Den pågående kursen för allmänt ändamål SSD-lagring (gp2) är $0,10 per GB per månad. Om du hyrt en terabyte lagringsutrymme, betalar du $100 varje månad. Det är uppmätt ner till den andra, så om du bara hyras volymen för en dag, skulle du debiteras $3.20 för den dagen.

På grund av detta bör du inte använda EBS för att lagra enorma mängder data, S3 är mycket billigare för att använda fallet. EBS är avsedd att vara snabb lagring som är placerad mycket nära till EC2-exempel (och även on-enhet med Exempel Lagring), och används som en startpartition för EC2-instanser.

Olika Typer av EBS Volymer

För allmänna ändamål SSD (gp2) är standard för nya fall. Det kostar $0,10 per GB-månad, vilket är mer än fyra gånger priset av S3 lagring. Men, det är en startbar SSD utformad för användning med EC2, och är mycket snabbare än S3 lagring.

Leverantörskanal IOPS Ssd-enheter (vg1) är AWS högpresterande Ssd-enheter. De är byggda för att nå hastigheter på upp till 1024 MB/s, och är prissatt för att passa. Basen kostnaden för lagring är $0.125 per GB-månad, vilket är en ökning med 25 procent från gp2. Men, du är också debiteras baserat på hur snabbt du vill ha tillgång till dem. Om du behöver använda hela 1024 MB/s pipe, du kommer att få betala mer.

Du kanske inte behöver en sluten IOPS SSD. Du kan enkelt byta en volym mellan de två grupperna, så ska testa din ansökan med gp2 först för att se om det uppfyller dina behov. Du kan använda AWS CloudWatch för detta test, som kommer att följa ditt exempel och föra statistik för att du ska basera ditt köpbeslut.

Den statistik du söker, i detta fall, är VolumeQueueLength av EBS volym. Denna mäter hur många pågående verksamhet volymen väntar på att uppfylla. Om denna graf är tillsatta upp, du är förmodligen maxing ut din EBS volym, och bör överväga att uppgradera till en leverantörskanal IOPS lagring.

Du kan också titta på din EC2 är IOWait, som mäter hur många CPU-cykler är åt till att vänta för att läsa eller skriva verksamheten.

Om du inte behöver fart, kan du också använda hårddisk-baserat EBS volymer för ditt fall. Du kan inte starta upp från dessa enheter, så du behöver fortfarande en liten gp2-enhet att fungera som boot drive. Det finns två nivåer av HDD-baserat volymer:

  • Genomströmning Optimerad HÅRDDISK (st1): en allmän HDD volym, optimerad för genomströmning snarare än snabb läser och skriver. Här nivån kostar $0.045 per GB-i månaden, mindre än hälften av priset för gp2.
  • Kalla HDD (sc1): långsammare än st1, men billigare på endast $0.025 per GB i månaden.

Beroende på vilken typ av volym som du väljer, om du bestämmer dig för att backa upp volymen med hjälp av S3 ögonblicksbilder, du kommer att debiteras $0.05 per GB-månad för S3 data. Dessa är inkrementell ögonblicksbilder, vilket innebär att alla ändringar du gör kommer att sparas, och att ingen data dupliceras. Men om du ofta ändrar data på disk, över tid ögonblicksbild kan växa i storlek för att vara större än din ursprungliga volymen.

Använd AWS Kalkylator

AWS ger en miniräknare för att bestämma vad din månatliga faktura baserad på din användning. Du bör alltid använda det innan provisioning något för att förhindra oförutsedda avgifter.

Ladda upp räknaren, och ange vilka tjänster du vill bestämmelse. Räknaren har stöd för de flesta AWS tjänster, och det kommer totalt ihop allt till en faktura varje månad.

En annan användbar funktion AWS ger AWS Kostnad Explorer. Denna management panel kommer att bryta ner din senaste avgifter av typ, och visa dig hur mycket AWS är verkligen kostar dig.

Du kan få tillgång till denna panel här, eller från din fakturering instrumentbrädan i AWS-konsolen. I explorer, kan du bryta ner dina tidigare avgifter av service, exempelvis typ, och regionen, och titta på hur mycket allt kostar dig per månad.

AWS ger en enkel uppdelning i din faktiska faktura varje månad, men det är lättare att visualisera de kostnader som använder explorer, i synnerhet om du använder många AWS tjänster.