De Flyttade “In the Wild” – Buss, jag Klättrade på Det och Förstår Varför

0
56
Emilee Unterkoefler

Förra månaden, Alaskan regeringen flyttade “Magic Bus”, där Chris McCandless, vars historia skildras i boken och filmen, Into the Wild, levde och dog. Jag vandrade runt där själv och helt förstå varför.

Om Christopher McCandless

I 1990, Svensk Christopher McCandless (aka Alexander Supertramp) reste över hela USA för avsikt att “fly civilisationen.” Efter att briljera i college, nonmaterialistic explorer donerade sina besparingar till välgörenhet, avbröt all kontakt med familj och vänner, och iväg.

McCandless första landade i Arizona, och fortsatte sedan sin resa till fots. Hans expedition ledde honom till South Dakota, Mexiko och Kanada, och han träffade några fantastiska människor längs vägen.

Han så småningom gjorde det till Alaska, där han fann den övergiven buss, och hans idé om en perfekt flykt från samhället. Fyra månader senare, hans livlösa kropp hittades av en Alaskan älg jägare.

Efter att ha sett rapporter om upptäckten av McCandless’ kropp, författare Jon Krakauer började undersöka hans liv, och så småningom gick med på att berätta sin historia i boken ” Into the Wild.

När det slå hyllorna i 1996, boken blev en internationell bästsäljare. Miljontals unga drömmare i samband med McCandless’ historia och sin resa. Krakauer noteras att under sina resor, McCandless inte delar hans riktiga namn med någon, så det är ironiskt att någon som är så inställda på att fly samhället blev ett känt namn.

Å andra sidan, många trodde McCandless var vårdslös och underprepared att ställa ut i den vilda Alaskan terräng utan rätt redskap och kunskap. Trots kritik, större-än-livet (men sann) historia var svårt för många att motstå. Som en 20-åring, jag kände ett tvingande bilaga till McCandless önskan att fly från den vardagliga världen och fly från samhället, så vad som hände var bara naturligt.

Efter att ha tagit ett säsongsarbete i Alaska och reser över hela USA, lärde jag mig att “the magic bus” var inom fotvandring avstånd. Nu, nästan tio år senare, inser jag att det var mycket romantiserad version av McCandless’ historien som inspirerade mig till att gå på denna riskfyllda äventyr. Här är berättelsen om denna resa.

Inställning Av vid Stampede Trail

Brian, Lea och mig själv innan vi iväg för att hitta “den magiska bussen.” Emilee Unterkoefler

Precis som många andra, jag blev fascinerad av tanken på att ställa ut i vildmarken för att hitta på bus, precis som någon sorts pilgrimsresa själv-transformation. Två fantastiska vänner och jag var alla villiga att ta risken för den förrädiska terrängen för att söka denna skröplig gammal buss, som hade varit aggrandized av Hollywood. Tillsammans, de tre av oss beredd på en resa som skulle förändra oss för alltid.

Efter att som transport till chefen för Stampede Spår, samma plats som McCandless började sin resa “i det vilda” vi hade cirka 50 meter runt-resa vandring framför oss. Den platt, men leriga terrängen var full av potentiella faror. Vandring genom Alaska vidderna är en ödmjukande erfarenhet, både som vild skönhet och fara omger dig.

Vi hade turen att upptäcka en björn, och mamma älg och hennes kalv på vår expedition. Den sista utposten har wildlands full av tassar lynx, jätte blont grizzlies, örnar och glider på updrafts, och massiva älg, alla omges av pittoresk utsikt över skyhöga berg. Det är precis så vackra som du skulle föreställa sig, men om något går fel, du är helt på egen hand.

Passerar Teklanika River

Vi kom fram till Teklanika River av kvällen och slår läger ca 30 meter åt sidan. Alla tre av oss somnade till ljudet av forsande vatten, rädd för vad som följande dag skulle föra med sig.

Vi alla förstod att körning genom vatten floden kan göra eller bryta vår erfarenhet på spåret. I det värsta tänkbara scenariot, inte för att korsa ordentligt kan även avsluta våra liv. Bara två år tidigare, en 29-årig Schweizisk kvinna hade drunknat efter att ha förlorat sin fot och dras under. Den snabba strömmen av Teklanika River är, i slutändan, vad hindrade McCandless från att lämna bussen efter att vara ute i naturen för länge utan mat.

Men vi hade en önskan att förstå hans erfarenhet, vi var villiga att ta risken att den river. Vi hade spenderat lite tid med att diskutera och analysera olika farofyllda scenarier, samt planer för oförutsedda faror som kan ligga framför oss.

Det tog oss ett par timmar (och miles) resa uppströms längs floden för att hitta den perfekta korsningen läge. Vi handgjorda robust vandringsstavar för att hjälpa oss att mäta vattendjupet innan du går vidare.

Platsen vi valde hade en liten böj. Tillsammans—med armarna kopplade och ryggsäckar knäppte vi följde den vita ringar som konsekvent rört på toppen av brusande vatten.

Varje steg var räknade med en strikt sjunga: Ett, två, tre, vänster; en, två, tre, rätt. Vi tog vår tid vada över floden och regelbundet kontrolleras på varandra.

Med varje steg, den aktuella blev kraftfullare och djupare vatten. Så småningom, vi var midjedjupt att trycka mot den starka strömmen att gå framåt. Alla av oss var orolig, att driva på för att bli fri från det obevekliga trycket av vattnet.

Vi får den rädsla och ångest av korsningen att driva oss närmare vårt mål om att nå bussen. Efter att göra det över, vi omfamnade varandra, lättad, utan med tanke på att vi skulle ha till korset igen på vägen tillbaka.

Efter att ha passerat floden två gånger, vi alla har en djup respekt för Moder Natur, och en djupare förståelse för varför McCandless var tveksam till att passera den i sitt försvagade tillstånd.

Att besöka “Magic Bus”

Leah Moore

Natten var i antågande. Vi var vana att väl upplysta nätter, men i slutet av juli, de hade äntligen börjat att fördjupa att mörkret. Efter timmar tromping genom den täta, mosquito-angripna leden, utan varning, den väg som öppnats upp för att avslöja målet för vår vandring: Buss 142.

Samtidigt anländer till platsen kändes lite kuslig på första, ser den gula och den gröna bussen lindras eventuella oro vi känner.

Att se och röra vid det gav oss en ström av frihet och spänning. Vi gjorde det till en buss, precis som McCandless hade cirka två decennier tidigare. Vi satte upp läger och stängt våra ögon, lyssna noga till det klingande ljudet av den stora vilda, som sakta tystnade oss att sova.

Följande morgon, ser bussen i mer detalj var en känslomässig upplevelse. Även om det fortfarande såg ut ungefär som den ursprungliga bilder tagna av McCandless, det var nu full med kulhål och de flesta av fönstren var trasiga.

Vi tillbringade dagen och nästa högtidligt att observera den plats McCandless hade utsett som sitt hem under sommaren 1991. Vi turades om att skriva inlägg i gästboken som hade varit kvar där för alla äventyrliga besökare att registrera, och sedan utforskade bussen.

Innan du beger dig tillbaka, vi sov ute i det fria i våra sovsäckar, omgivet av ren, renare ljud i naturen.

Och Nu är Det Borta

För år, bussen hade dragit ivriga resenärer från hela världen. Efter flera räddningar och två tragiska dödsfall, the Department of Natural Resources bestämde mig för att ta bussen.

Även om Krakauer ord vackert berätta McCandless ” historia, det är inte ogrundad kritik att säga att historien är mycket romantiserad. Den stora luckor i sitt livs historia och ett mer komplett bild av sin barndom och psykiska hälsa framträder i Den Vilda Sanningen, en memoar av McCandless’ syster.

Som jag själv, som många människor har riskerade allvarlig fara för att följa stegen av en man som ville fly världen, som inte bygger på att en mer fullständig bild, men på den romantiska berättelse om äventyr och hermitage presenteras av boken och filmen.

Och det är precis därför Alaskan regeringen var tvungen att flytta den berömda bussen. McCandless ” livet var publicerade och romantiserats till den grad att andra kände ett behov av att, bokstavligen, följa i hans fotspår, vilket resulterar i kostsamma räddningsaktioner och tragedi.

Visst, Alaskas vildmark är en farlig plats, oberoende av din destination. Dock med bussen gått, tjusningen av det för oerfarna och desillusionerade unga vandrare är kraftigt minskat.

Den tid jag och mina vänner spenderade på den magiska bussen hade en betydande inverkan på oss. Vi kände (och känner fortfarande) en enorm anslutning till berättelsen som körde oss att vandra dit, möta våra rädslor i öknen, och hitta på bus. Samtidigt som minnet av vårt äventyr kommer att stanna hos mig för evigt, ett decennium senare, är det uppenbart för mig att jag spelade en roll i avlägsnandet av bussen.

Som så många andra, jag riskerade stor fara vandring till en plats som jag aldrig skulle ha vetat existerat om det inte vore för den spännande historien berättas i Into the Wild. Nyheten om att bussen hade blivit flyttade till en hemlig plats tvingade mig att se över mina minnen och erkänna att jag också hade en romantiserad erfarenhet.