De Canon EOS R5 en R6 zijn Vlaggenschip van Spiegelloze Camera ‘ s met Indrukwekkende Specificaties

0
56
Canon

Canon is geen onbekende in de wereld van spiegelloze camera ‘ s, maar het bedrijf EOS R en EOS RP niet voldoen aan de professionele fotograaf en videograaf verwachtingen. Canon is op zoek om dat te veranderen met de aankondiging van de ROS R5 en R6, full-frame spiegelloze camera ‘ s met killer specs en hoge prijskaartjes.

De EOS R5 en R6 zijn bijna identiek in uiterlijk, delen een aantal specs, waaronder een 5-as-in-body beeldstabilisatie, en het gebruik van Canon ‘ s RF-mount-systeem. Maar als je dieper in op de specificaties, dan zie je het verschil tussen de twee camera ‘ s.

Te beginnen met de sensor van de EOS R5 kunnen nemen 45MP foto ‘ s met een ISO-bereik van 100 tot 51,200. In tegenstelling tot de EOS R en EOS RP die bijgesneden 4K-video, de EOS R5 kunt vastleggen, niet-bijgesneden 8K RAW video op 29.97 fps continu voor 20 minuten op kamertemperatuur voordat oververhitting. De spiegelloze camera kunt ook vastleggen 4K op 120 fps.

U kunt ook snap foto ‘ s bij 12 fps met een mechanische sluiter en 20 fps met de elektronische sluiter. Koppel dat aan de Canon dual-pixel autofocus, hoogte van 1.053 AF zones die nagenoeg de gehele sensor, en eye-tracking voor mensen, honden, katten en vogels, en je hebt een camera die u kunt vastleggen vrijwel elke situatie.

CanonTo opslaan dergelijke hoge-resolutie video ‘s en foto’ s, Canon omvat een CFexpress card slot en een UHS-II SD-kaart slot. Het dubbele kaartslot kunt u ervoor zorgen dat content wordt gekopieerd en veilig zijn in geval een kaart beschadigd.

8K het fotograferen en het vlaggenschip, de specs zijn niet voor iedereen. Dat is de reden waarom Canon is het loslaten van de EOS R6 naast de R5. Zoals eerder genoemd, zijn er overeenkomsten tussen de twee camera ‘ s, maar je drop functies voor een goedkoper prijskaartje.

Het belangrijkste verschil is dat de EOS R6 is voorzien van de 1D X Mark III ‘ s met 20,1 MP sensor. Naast een lagere resolutie foto ‘ s, dit betekent dat de EOS R6 kan alleen schieten op 4K/60 1080p/120.

Er zijn ook verschillen in hardware. In plaats van het hebben van een CFexpress en SD-kaart slot, de EOS R6 packs dual UHS-II SD card slots. Canon ook een kleiner formaat van 3-inch (in plaats van een 3,2-inch) achterzijde display, 3.69 miljoen dot digitale zoeker (in vergelijking tot 5.76 miljoen), en liet de top-informatie scherm voor een fysieke draaiknop.

Canon

Canon plannen om de lancering van de EOS R5 lichaam later deze maand voor $3,899. Een $4,999 kit zal ook worden verkocht met een 24-105mm f/4 lens. De EOS R6 beschikbaar zal zijn in augustus en verkopen als een stand-alone unit voor $2,499. Het kan ook worden geconfigureerd met de 24-105mm f/4-7.1 lens voor $2,899 of de 24-105mm f/4 lens voor $3,599.

Check out Peter McKinnon ‘s EOS R5 en R6 hands-on video’ s voor een diepgaande kijk op beide camera ‘ s.