Canon EOS R5 och R6 är Flaggskeppet Mirrorless Kameror med Imponerande Specifikationer

0
39
Canon

Canon är inte främmande för världen av mirrorless kameror, men bolagets EOS R och EOS RP underlåtit att uppfylla professionell fotograf och filmare förväntningar. Canon är ute efter att ändra på det med tillkännagivandet av ROS R5 och R6, full-frame mirrorless kameror med killer specifikationer och höga prislappar.

EOS R5 och R6 är nästan identisk i utseende, dela några specifikationer, inklusive en 5-axlig i-body image stabilizer, och använda Canons RF-mount system. Men när du gräva i specifikationer, du börja se skillnaden mellan de två kamerorna.

Börjar med sensor EOS R5 kan ta 45MP foton med ett ISO-omfång på 100 till 51,200. Till skillnad från EOS R och EOS RP som dök 4K-video, EOS R5 kan fånga okuperade 8K RAW video på 29.97 fps kontinuerligt för 20 minuter i rumstemperatur innan överhettning. Den mirrorless kameran kan också ta 4K i 120 fps.

Du kan också knäppa stillbilder på 12 fps med mekanisk slutare och 20 fps med den elektroniska slutaren. Par som med Canons dual-pixel autofokus, 1,053 AF-områdena som täcker nästan hela sensorn, och eye-tracking för människor, hundar, katter och fåglar, och du har en kamera som kan fånga nästan varje situation.

CanonTo spara sådana högupplösta videor och foton, Canon har en CFexpress kortplats och en UHS-II SD-kort slot. Dubbla kort slot kan hjälpa till att se till att innehållet kopieras och säker i fall en kort korrumperar.

8K skytte och flaggskepp specifikationer är inte för alla. Det är därför Canon lanserar EOS R6 tillsammans med R5. Som nämnts finns det likheter mellan de två kamerorna, men du släpp-funktioner för en billigare prislapp.

Den mest betydande skillnaden är att EOS R6 omfattar 1D X Mark III: s 20.1 MP sensor. Dessutom till lägre upplösning, detta innebär att EOS R6 kan bara skjuta på 4K/60 och 1080p/120.

Det finns även hårdvara skillnader. Istället för att ha en CFexpress och SD-kort slot, EOS R6 förpackningar dubbla UHS-II SD-kortplatser. Canon ingår också en mindre 3-tums (istället för en 3,2-tums) bakre display, 3.69 miljoner dot digital sökare (jämfört med 5.76 miljoner euro), och tappade upp skärm med information för en fysisk ratten.

Canon

Canon planerar att lansera EOS R5 kroppen senare denna månad för $3,899. En $4,999 kit kommer även att säljas som innehåller en 24-105mm f/4-objektiv. EOS R6 kommer att finnas tillgänglig i augusti och sälja som en fristående enhet för $2,499. Det kan också konfigureras med företagets 24-105mm f/4-7.1 lins för $2,899 eller 24-105mm f/4-objektiv för $3,599.

Kolla in Peter McKinnon EOS R5 och R6 hands-on-video för en fördjupad titt på båda kamerorna.