Wink Kommer att Hålla Din Hubb För Lösen med Start 27 juli

0
52
Josh Hendrickson

När sista vi slutade med Blinkning, beslutade företaget att börja ta ut en teckning med en veckas varsel. Då är det utökades till att omfatta en vecka. Då Blinkning meddelade att det skulle hålla ut tills vidare, tack vare “otroligt stöd” för prenumeration. Idag, ytterligare meddelande anländer, och Wink har meddelat att man kommer att börja ta ut en $5 i månaden prenumeration början 27 juli.

Du kan välja att inte betala för abonnemanget, men det kommer vid en mycket hög kostnad. Du kommer att förlora tillgång till Wink API, cloud control, voice control, remote control, din Robotar (automation), grupper, genvägar och aktiviteter. Som bara lämnar lokal kontroll av ett fåtal enheter.

Du har antingen att ge upp och prenumerera på Wink abonnemang, eller byta till en annan smart hub som är kompatibel med alla dina smarta hem-enheter.

Nyheten kom via en e-post skickas till användare i dag:

Hej Blinkning Gemenskapen,

Vi vill dela med uppdateringar om våra Blinkning prenumeration – en avgörande förändring för Blinkning som kommer att göra det möjligt för oss att förse våra kunder med ett starkt och växande smarta hem erfarenhet. Förändringen kommer att medföra utökat stöd för nya varumärke integrationer och fortsätter att ge förbättringar genom firmware och uppdatering av programvara.

Tänk på att vi har justerat våra tidslinjer sedan vår första tillkännagivandet på 6: e Maj för att tillåta användare större möjlighet att göra överväganden. Vi kunde utvidga vår service så att abonnemang kommer nu börja på måndag, 27 juli, år 2020. Alla användare som inte redan prenumererar kommer att behöva besöka subscription.wink.com för att registrera dig. Användare med en Hub på sitt konto bör teckna med samma e-postadress som är registrerad med sitt Nav. Betalande prenumeranter kan fortsätta att använda alla sina anslutna enheter, moln-tjänster, automatiseringar, och 3: e part integrationer.

För de flesta av dess historia, Wink tippad att det inte ut en månatlig prenumeration för att använda dess Nav, och det säger så rätt på Navet s box. Till alla som köpte ett Nav under det löftet, att byta till en prenumerationstjänst kan kännas som att ha ditt smarta hem som innehas för lösen.

Josh Hendrickson

Att det hände att detta inte är en överraskning, dock. Wink har varit på skakig grund för år, kulminerade i två buyouts, inklusive den senaste iam+, ett högteknologiskt företag som ägs av Kommer.jag.am. Så småningom, du kunde inte hitta hårdvara i butiker, och vi slutade att rekommendera produkten helt och hållet.

RELATEDWhy Vi Kan inte Rekommendera Blinkning Hubbar Längre

Sanningen är en prenumerationstjänst är förmodligen nödvändigt för bolaget att ha någon chans att fortsätta. Löpande intäkter behövs för att hålla cloud-servrar kommer.

Men för att det fortfarande känns som en bait-and-switch. När det kommer till service, gratis är aldrig gratis.