Waarom Moet Je het niet Kopen van een Nieuwe Console bij de Lancering

0
100
fizkes/Shutterstock

Het is de hype van het seizoen al weer voorbij. De nieuwe PS5 en Xbox Series X niet beschikbaar voor pre-order nog niet, maar je bent al aan het organiseren van uw portemonnee en de jacht voor een slechte sap te kopen uw oude ongewenste console. Ding is, de geschiedenis leert ons dat je moet negeren de console hype. Het kopen van in het begin gewoon niet de moeite waard.

Elke dag een krijger heeft een persoonlijk motief. Misschien heb je niet wilt missen op de nieuwe games of de next-gen multiplayer ervaring. Misschien bent u verveeld van al de sociale afstand. Of misschien heb je net als de hoogte-en dieptepunten van het gebruik van een nieuwe ongepolijste stuk hardware. Als uw motief is de moeite waard het geld, dan hey, kopen de console en genieten. Ik wil gewoon mensen helpen om te zien door de hype, zodat ze niet hun geld verspillen of verliezen hun enthousiasme voor de generatie van gaming.

Je Betaalt Meer voor Minder

De eerste iteratie van een game console is altijd de slechtste waarde. Niet omwille van de korte termijn zaken, zoals game-selectie of bugs (we komen daar op terug), maar omdat het de duurste en minst krachtige versie van een console.

Kijk op de originele Xbox Één. Het gelanceerd voor $500 in November 2013. Zeven maanden later, Microsoft verminderd de Xbox Één van de prijs tot $399. De oorspronkelijke 500 GB Xbox Één daalde naar $350 wanneer het 1 TB model gelanceerd in 2015, en het slot is gedaald tot rond de $250 als Microsoft heeft de 4K-geschikt voor Xbox One S in 2016. Vandaag de dag, kunt u kopen 4K Xbox One S is de bundel voor ongeveer $250, en er is een goede kans dat u niet eens een 4K TV nog.

Deze trend gebeurt elke generatie met elke console. Microsoft en Sony hun prijzen verlagen, terwijl het toevoegen van kleine hardware reparaties of upgrades van hun console. Een systeem dat is vervaardigd zes maanden na de lancering, bijvoorbeeld, kan het oplossen van kleine problemen met oververhitting of joystick drift en kost minder dan een dag één console. Wacht een paar maanden te koop een console kan bespaart u een honderd dollar, en wacht twee jaar zou ervoor kunnen zorgen dat je krijgt extra functies, betere prestaties en een hogere verkoopwaarde.

Maar hey, wat is het leuk in de wacht te kopen de volgende Xbox of PlayStation? Is het niet een hoger prijskaartje waard alle nieuwe spelletjes die je krijgt om te spelen?

Wat is de Haast? Er Zijn geen Goede Games.

Microsoft

Een console is nutteloos zonder games. En historisch gezien, het duurt een paar jaar voor een console om te bouwen tot een bibliotheek van een zinvolle titels. Dus, waarom kopen op launch dag dat je kon wachten, cop de console tegen een lagere prijs, en genieten van een paar van de games dat je daadwerkelijk geïnteresseerd bent in het spelen?

Neem een minuut om te kijken Mediabestanden het hoogste rating Een Xbox games voor 2013 en 2014. Als je wakker werd in 2014, hoe veel van deze games kopen voor de volle prijs? Drie of vier van hen? En van de games die je zou kopen, welke had u een parallelle release op de Xbox 360 en PS3?

Tenzij je beschietingen uit voor Forza Motorsport 5 en Sunset Overdrive, het antwoord is op alle van hen. De must-have van Een Xbox en PS4-games van 2013 en 2014 al had gelijktijdige releases op de 360 en PS3 (en vaak zijn ze kosten $20 minder op de vorige generatie hardware). Je hebt waarschijnlijk geblokkeerd uit dit geheugen, maar het duurde meer dan een jaar voor Rockstar om de haven GTA V voor de Xbox Één en PS4. Mensen die verkochten hun oude consoles te upgraden had om te zitten en te wachten om te spelen de grootste game van de 2010s.

Ja, de next-gen versies van uw favoriete games zien er fantastisch uit. U zult vrijwel zeker het verschil merken tussen De Laatste van Ons Deel II op PS4 en PS5, gewoon zoals u gemerkt een verschil tussen de Stijging van de Tomb Raider op de Xbox 360 en Xbox Één. Maar tenzij je religieus gewijd aan deze games (iedereen heeft dat spel), een lichte grafische boost is niet het geld waard.

Achterwaartse compatibiliteit ook factoren in dit gesprek. Sony en Microsoft hebben niet het beste track record met achterwaartse compatibiliteit, maar de fans zijn ervan overtuigd dat ze het land van de mark dit jaar. Een PS5-of Xbox-Serie X kan worden de moeite waard als je nooit de kans kreeg om te spelen PS4 of Xbox Één spelen, of als je nog nooit een gemaakt voor de upgrade naar een 4K PS4 Pro of Xbox One S. (Dat gezegd hebbende, kan je gebruikt Een Xbox of PS4 voor bargain bin prijzen als hun opvolgers starten.)

Dag Één Consoles en Technische Kwesties

Sony

Bent u een dag-een warrior, of bent u een beta tester worden? De Een Xbox en PS4 gelanceerd met een hele reeks software problemen, technische problemen en ontbrekende functies. En terwijl slechts een handvol van de consoles last van oververhitting, joystick drift, of gebroken disc drives, iedere early-adopter behandeld met de kleine problemen—buggy software, onvoldoende schijf ruimte, en een gebrek aan compatibiliteit.

De opwinding van het gebruik van een dag-één console is niet te ontkennen, maar early-adopter pijn kan een serieuze domper op de ervaring. Microsoft en Sony altijd de belofte van hun fouten te leren, en ze vallen altijd in dezelfde valkuilen. Wat maakt deze generatie anders zijn? Hoe kunnen we er zeker van zijn dat de volgende Xbox en PlayStation hebben een betrouwbare hardware, gepolijst software, of volledig ingevuld online ondersteuning op dag één?

Als er iets, de chips worden gestapeld tegen Microsoft en Sony. Voor de vervaardiging van hun langverwachte game consoles tijdens een pandemie. Nintendo kan nauwelijks houden van zijn drie jaar oude console in voorraad, en preorders voor de PS5 en Xbox Series X gaat bananen. En als we iets geleerd heb van Sony en Microsoft ‘ s geschiedenis met game consoles, het is dat ze inspelen op de vraag door het snijden van hoeken en het opruimen van de rotzooi later.

Zeker, dat u waarschijnlijk niet zal uiteindelijk het kopen van een defecte Xbox-Serie X-of PS5. Maar op de top van hun beperkte spel selectie en hoge prijs, zult u waarschijnlijk te maken met bugs en andere eigenaardigheden. U betaalt extra voor het beta-testen van de nieuwste consoles. Misschien is dat de moeite waard het geld aan u over, en misschien is het niet.

De meeste mensen zijn ingesteld op het kopen van hun strategie. Ze kopen een next-gen console binnen een week na de release, of een paar maanden wachten om te zien hoe dingen pan uit. Maar wat je ook kiest om te doen, ik stel voor dat je voorbij aan de hype en houden van een helder hoofd. De Xbox-Serie X-en PS5 nergens naartoe gaan. Microsoft en Sony hun nieuwe consoles voor ten minste zeven jaar, en ze worden alleen maar beter en goedkoper in de tijd.