Varför Du Bör inte Köpa en Ny Konsol vid Lanseringen

0
52

Det är hype säsong igen. Den nya PS5-och Xbox-Serie X är inte tillgänglig för förbeställning ännu, men du är redan organisera din plånbok och på jakt efter en dålig sap för att köpa din gamla oönskade konsolen. Saken är den, att historien berättar för oss att du bör ignorera konsolen hype. Att köpa i början är bara inte värt det.

Varje dag-en krigare har ett personligt motiv. Kanske du inte vill att missa ut på nya spel eller nästa-gen multiplayer-upplevelse. Kanske du är uttråkad från alla sociala avståndstagande. Eller kanske du bara vill toppar och dalar med att använda en ny opolerade, av maskinvara. Om ditt motiv är värt pengarna, för att sedan hey, köp din konsol och njuta av det. Jag vill bara hjälpa människor att se igenom den hype så att de inte slösar bort sina pengar eller förlora sin spänning för den generation av spel.

Du Betalar Mer för Mindre

Den första iterationen av en spelkonsol är alltid det sämsta värdet. Inte på grund av kortsiktiga problem som valet av spel eller fel (vi återkommer till det), men eftersom det är den dyraste och minst kraftfulla versionen av konsolen.

Titta på den ursprungliga Xbox. Det lanserades för $500 i November 2013. Sju månader senare, minskade Microsoft Xbox Ett pris för bara $399. Den ursprungliga 500 GB Xbox sjönk till $350 när 1TB modellen lanserades år 2015 och att det äntligen sjunkit till runt $250 när Microsoft släppte 4K-kompatibel Xbox S 2016. Idag kan du köpa 4K Xbox S paket för ca $250, och det finns en god chans att du inte ens äger en 4K-TV ännu.

Denna trend händer varje generation med varje konsol. Microsoft och Sony sänka sina priser och samtidigt lägga till små hårdvara åtgärdas eller uppgraderingar till sin konsol. Ett system som är tillverkade sex månader efter lansering, till exempel, kan hantera mindre problem med överhettning eller joysticken för drift och kostar mindre än en dag-en konsol. Vänta ett par månader för att köpa en konsol kan spara dig en hundra spänn, och sedan vänta två år kunde se till att du får extra funktioner, bättre prestanda och högre andrahandsvärde.

Men hey, vad är det för nöje i att vänta med att köpa nästa Xbox eller PlayStation? Inte en högre prislapp värt alla nya spel som du får spela?

Vad är Bråttom? Det Är inte Något Bra Spel.

Microsoft

En konsol är värdelös utan spel. Och historiskt sett, det tar några år för en konsol för att bygga upp ett bibliotek av värdefulla titlar. Så, varför köpa på launch-dagen då man kunde vänta, cop konsolen till ett lägre pris, och njuta av ett par spel att du faktiskt är intresserade av att spela?

Ta en minut att titta på Metacritic: s högst rankade Xbox spel för 2013 och 2014. Om du vaknade upp i 2014, hur många av dessa spel skulle du köpa till fullt pris? Tre eller fyra av dem? Och av de spel som du vill köpa, vilka hade en parallell släppa på Xbox 360 och PS3?

Om du sprita ut för Forza Motorsport 5 och Solnedgången Overdrive, svaret är alla och en av dem. Det måste ha Xbox och PS4 spel för 2013 och 2014 ska alla hade samtidiga releaser på 360 och PS3 (och de kostar ofta $20 mindre på tidigare generations hårdvara). Du har förmodligen blockerade detta minne, men det tog över ett år för Rockstar att port GTA V till Xbox och PS4. Människor som sålde sina gamla konsoler för att uppgradera tvungen att sitta och vänta för att spela den största spelet av 2010-talet.

Ja, nästa generations versioner av din favorit spel kommer att se fantastisk. Du kommer nästan säkert att märka en skillnad mellan Den Senaste och en av Oss Del II på PS4 och PS5, precis som du märkt någon skillnad mellan Ökningen av Tomb Raider på Xbox 360 och Xbox. Men om du inte är religiöst engagerad för att dessa spel (alla spel), en liten grafik uppsving är inte värt pengarna.

Bakåtkompatibilitet även faktorer med i detta samtal. Sony och Microsoft inte har den bästa meritlista med bakåtkompatibilitet, men fansen är övertygade om att de kommer att landa märket i år. En PS5-eller Xbox-Serier X kan vara värt det om man aldrig fått chansen att spela PS4 eller Xbox-spel, eller om du aldrig gjort uppgradera till en 4K PS4 Pro eller Xbox One S. (Som sagt, kan du ta en begagnad Xbox eller PS4 för fynd-bin priser när deras efterföljare starta.)

Dag-En Konsoler och Tekniska Frågor

Sony

Är du en dag-en krigare, eller är du en beta testare? Xbox och PS4 lanseras med en massa fel i programvaran, tekniska frågor, och funktioner som saknas. Och medan endast en handfull av konsoler drabbats av överhettning, joystick drift, eller trasig skiva enheter, varje early-adopter behandlas med små problem—buggig programvara, otillräckligt utrymme på hårddisken, och en brist på kompatibilitet bakåt.

Spänningen av att använda en dag-en konsol är obestridligt, men early-adopter smärta kan sätta en allvarlig sordin på upplevelsen. Microsoft och Sony alltid lovar att lära sig från sina misstag, och de alltid faller i samma fällor. Vad som gör denna generation annorlunda? Hur kan vi vara säkra på att nästa Xbox och PlayStation kommer att ha tillförlitlig hårdvara, polerad programvara, eller helt konkretiseras online-support på en dag?

Om något av de marker som är staplade mot Microsoft och Sony. De måste tillverka sina efterlängtade spel konsoler under en pandemi. Nintendo kan knappast hålla sin tre år gamla konsolen i lager, och förhandsbeställningar för PS5-och Xbox-Serien X kommer att vara bananer. Och om vi har lärt oss något från Sony och Microsofts historia med spelkonsoler, det är att de svarar på efterfrågan genom att skära hörn och städa upp röran senare.

Visst, du förmodligen inte kommer att sluta med att köpa en defekt Xbox Serie X eller PS5. Men på toppen av sin begränsat spelutbud och höga priset, kommer du sannolikt att ha att göra med buggar och andra fel. Du betalar extra för att beta-testa de nyaste konsolerna. Kanske det är värt pengarna för att du, och kanske är det inte.

De flesta människor är inställda på att köpa strategi. De ska antingen köpa en next-gen konsol inom en vecka, eller vänta några månader för att se hur det går. Men vad du än väljer att göra, föreslår jag att du struntar i den hype och hålla en klar i huvudet. Xbox Serie X och PS5 inte kommer någonstans. Microsoft och Sony kommer att stödja sina nya konsoler i minst sju år, och de är bara att bli bättre och billigare över tid.