Oroa dig inte: Windows 10 Kontrollpanel Är Säker (För Nu)

0
40

Är Microsoft om att ta bort Kontrollpanelen från Windows-10? Det är hur vissa webbplatser är spinning senaste nyheterna. Men det är bara inte sant. Här är vad som ska bort och vad som verkligen händer med Kontrollpanelen.

Säga Adjö till Skärmen System (Förmodligen)

I en ny test build av Windows 10, Microsoft har tagit bort System sida från Kontrollpanelen.

Denna förändring dök upp i Insider Förhandsgranska bygga 20161, som släpptes den 1 juli 2020. Det kommer troligen att visas i stabila versioner av Windows 10 runt antingen November 2020 eller Kanske 2021.

De Inställningar > System > Om sidan i appen Inställningar ger alla samma information. Det finns en ny “Kopiera” – knappen som låter dig kopiera enheten information till urklipp för att enkelt kopiera-klistra in också.

Systemet sida är en mycket synlig del av den klassiska Kontrollpanelen, men förlusten inte kände mig väldigt djupt. All information finns på motsvarande sida i appen Inställningar. Varje gång ett program försöker öppna System i Kontrollpanelen sidan, Windows kommer automatiskt att öppna Inställningar > System > Om istället.

Det är En Sida, Inte Hela Kontrollpanel

Ja, Systemet sida är gå-bort—förmodligen. Det är värt att notera att Microsoft ibland tar bort saker till förmån för appen Inställningar och återställer dem under utvecklingsprocessen. Microsoft håller på att testa denna förändring.

Men Systemet är sidan inte hela kontrollpanelen. Och en Kontrollpanel sida att bytas ut mot en likvärdig sidan Inställningar är inte ett tecken på att hela Kontrollpanelen försvinner någon gång snart.

Kontrollpanelen Är Ändå Full Med Användbara Inställningar

Kontrollpanelen kan inte tas bort någon gång snart eftersom det är fullt av användbara inställningar som inte finns i appen Inställningar.

Även uppgifter som inte har skärmar i Inställningar-appen—som du konfigurerar visas på Inställningar > Display—länkar som tar er till Kontrollpanelen för mer avancerade inställningar och information.

Ja, Microsoft långsamt anpassa inställningar från Kontrollpanelen för inställningar-gränssnitt. Microsoft har gjort det år efter år—det tar för evigt, och det nästan säkert inte kommer ske någon gång snart.

Här är vad Microsofts Brandon LeBlanc, Senior Program Manager för Windows-Insider-Programmet, skrev i Windows Insider blogginlägg meddelar förändringen:

Det kommer att bli fler förbättringar kommer att kommer att ta ytterligare Inställningar för närmare till Kontrollpanelen. Om du förlitar dig på inställningar som endast finns i Kontrollpanelen i dag, vänligen lämna feedback och låt oss veta vad dessa inställningar.

I Denna Takt kommer Det att Ta Årtionden att Döda Kontrollpanelen

PC-Inställningar-appen på Windows 8.

Microsoft är långsamt, långsamt, långsamt att flytta inställningar från Kontrollpanelen för att appen Inställningar.

Verkligen, Microsoft går på helt glacial hastigheter här—Windows 8 innehöll ett “PC-Inställningar” – gränssnitt i tillägg till Kontrollpanelen och släpptes under 2012. Det var åtta år sedan. Windows 8 var säkert i utvecklingen för ett par år—Windows 7 släpptes 2009, efter alla—så att Microsoft har sannolikt varit att arbeta på en modern ersättare för Kontrollpanelen för ett decennium nu.

Okej, låt oss låtsas Windows 8 har aldrig hänt. Det är vad Microsoft vill göra, trots allt.

Windows 10 släpptes i 2015, så det har gått fem år sedan den stabila utgåvan av Windows-10. Vi är fortfarande långt ifrån nära att ha en enda inställningar-gränssnitt. År 2020, det är fem år senare och vi pratar om en enda skärm kommer att tas bort från Kontrollpanelen i förmån för appen Inställningar.

I denna takt kommer det vara ett mirakel om Microsoft kan även överväga att ta bort Kontrollpanelen från Windows före år 2030.

Snälla, Bara Ge Oss En Inställningar-Gränssnitt!

Vi är faktiskt i förmån för Microsoft axing Kontrollpanelen.

Vänta, låt oss försöka igen: Vi tror att Windows 10 bör ha en enda inställningar-gränssnitt som alla andra förnuftigt utformad för operativsystemet. Det nuvarande systemet, där vissa inställningar är spridda över Inställningar-appen och några är spridda över Kontrollpanelen, är löjligt. Det har varit löjligt ända sedan Microsoft introducerade PC-Inställningar-appen i Windows 8 tillbaka på 2012.

Oavsett gränssnitt som är, vi är bra med det. En modern Kontrollpanelen omgjorda så att den kan arbeta med touch, med alla inställningar den klassiska Kontrollpanelen har? Det skulle vara bra. Ett i appen Inställningar som är lika kraftfull och fullt utrustad som Kontrollpanelen? Det är bra, också. Men låt oss välja en så folk behöver inte använda båda!

Allt prat om Kontrollpanelen går bort är en distraktion. Med den långsamma framsteg på Inställningar app, Windows 10 s utvecklare kunde inte ta bort den någon gång snart, även om de ville.

Vi kommer att ha gott om varning innan Microsoft tar bort Kontrollpanelen från Windows-10, och det kommer inte att hända någon gång snart.

RELATERAT: Windows 10 Inställningar Är en enda Röra, och Microsoft inte Verkar Bry sig

LÄS NÄSTA

  • “Hur man Använder Kommandot whois på Linux
  • “Oroa dig inte: Windows 10 Kontrollpanel Är Säker (För Nu)
  • “Hur att Hoppa över Papperskorgen för att ta Bort Filer på Windows-10
  • “Hur att Välja och Redigera Meddelanden med Upp-Pilen i Slack
  • “Hur Installerar Gratis HEVC-Codec-enheter på Windows-10 (för H. 265 Video)