ICYDK: Snabbt Organisera Ditt Skrivbord med Windows-Tangenten

0
58
Michael Crider

Multitasking är en av de underbara sakerna med moderna operativsystem. Och, de är byggda för att ta fördel av det. Ta Windows-10, till exempel. Om du läser detta på en Windows-10-maskin kan du prova detta: håll Windows-tangenten (den mellan Ctrl och Alt) och tryck på vänster pil. BAM! Webbläsaren tar upp exakt den vänstra halvan av skärmen.

Välkommen till ICYDK (I Fall Du inte Vet), en serie där vi bjuder på tips och tricks som inte nödvändigtvis är nya men kanske har gått under radarn eller på annat sätt inte vara väl kända.

Win+pil höger eller pil vänster kommer omedelbart att göra ditt nuvarande program tar upp halva skärmen.

Håll Win+pil höger, och du kommer att gå tillbaka till den ursprungliga storleken på fönstret, eller om det var maximerat, flytta den till höger sida. Du kan göra detta med Win+vänster pil eller Win+höger pil över flera skärmar.

Vad sägs om upp-och ner-knapparna? Prova dem också. Win+pil upp kommer att maximera ett fönster till hela skärmen, Win+pil ner kommer att krympa ner den igen. Tryck på Win+pil ner igen, och det kommer att minimeras till aktivitetsfältet.

Det finns vissa kombinationer du kan dra här. Om du lägger ett fönster till halv skärm storlek med vänster eller höger pil, du kan sedan hälften av det igen med Win+upp-pil eller ned-pil. Detta sätter fönstret, på en fjärdedel av storleken på skärmen. Kombinera dessa kommandon, och du kan få en massa fönster i mycket exakta positioner på bara en sekund eller två, speciellt om du använder Alt+Tabb för att snabbt hitta de program du vill ha.

Snabbt med hjälp av Windows-knappen och pil-tangenterna kan du organisera flera program.

Du kan kopiera en del av dessa åtgärder med din mus: klicka och dra programmet är fönstret till sidan av skärmen till hälften av det, eller i ett hörn för att sätta det på kvartalet storlek. Du kan dra upp det till toppen på skärmen för att maximera fönstret. Dessa är inte lika snabbt som med hjälp av Windows-knappen, men det är inte ett alternativ om du är i tablet-läge.

Win+D minimerar allt och tar dig tillbaka till skrivbordet direkt.

En sista snabb genväg: om du vill se skrivbordet direkt utan något fönster i vägen, tryck på Win+D. Det ska minimera alla dina öppna fönster på alla skärmar. Omväxlande, Win+, (komma) kan kika på skrivbordet, och skickar dig tillbaka till föregående vy utan att minimera allt.