Hur man Installerar Gratis HEVC-Codec-enheter på Windows-10 (för H. 265 Video)

0
512
Microsoft

Windows-10 har stöd för video-filer som är kodade med High Efficiency Video Coding (HEVC), även känd som H. 265 video. Men Microsoft avgifter för sin officiella codecs och inte inkludera dem i Windows-10. Du kan få dem gratis utan att bli tjock ut kreditkort och utgifter $0.99.

Hur HEVC Video Fungerar på Windows 10

HEVC video blir mer och mer populärt. iphone nu spela in video i HEVC som standard, och 4K UHD Blu-ray också använda HEVC.

Dessa codecs kan du titta på dessa videor på din DATOR, men de är bara nödvändiga för program som Microsoft Filmer & TV / video-spelare, som ingår i Windows 10, och andra Windows-program att ta del av codec är inbyggda i Windows.

Den populära tredje part videospelaren VLC, till exempel, har sin egen inbyggda codecs. Att spela HEVC (H. 265) filmer i VLC, bara installera VLC och öppna dem gjort.

För inbyggt stöd, behöver du codecs. Dessa tas inte med i de senaste versionerna av Windows 10 men måste installeras från Microsoft Store. Dessa codecs krävs också för kodning av video i HEVC (H. 265) format på program som använder Windows-10 system codecs.

RELATERAT: Vad Är HEVC H. 265 Video, och Varför Är Det Så Viktigt för 4K-Filmer?

Hur man Installerar Codec för Gratis

Det finns faktiskt två olika codec-paket som du kan få från Butiken. Båda är identiska, men en kostar $0.99 och är gratis.

Om du söker Butiken för HEVC, kommer du att se den $0.99 HEVC Video Extensions paketet. Denna avgift sannolikt återspeglar kostnaden för licensiering av codecs för Microsoft.

Men du kan också få fri “HEVC Video Tillägg från Enhetens Tillverkare” paket från Butiken. Detta är samma som $0.99 paketet, men den är helt gratis. Klicka på länken och klicka på “Hämta” för att installera dem. Gjort!

Det verkar avsedda för datortillverkare att förinstallera dessa codecs på sina Datorer. Men det finns inget som hindrar någon från att installera dessa codecs på sina system—du har bara att följa den direkta länken för att hitta dem.

Förresten, kan du också installera stöd för den Höga Effektiviteten bildformat (HEIF) från Butiken. Bara ladda ner HEIF Bilden Tillägg paket. Denna bild format blir mer och mer populärt, för—iphone nu ta foton i HEIF som standard. Den HEIF paket är gratis för alla utan att någon prissättning busstreck.

Uppdateringar Kommer via Butiken, För

Microsoft Store kommer att automatiskt installera uppdateringar för dessa codecs precis som det installerar uppdateringar för andra ingår apps.

Detta förvånade många när Microsoft började sprida kritiska säkerhetsuppdateringar för den codec genom Butiken den 1 juli 2020. Att de inte kommer genom Windows Update som en typisk säkerhetskorrigeringar göra.

Vi rekommenderar att automatiska uppdateringar app är aktiverad för säkerhetsskäl. För att göra detta, öppna Microsoft Store på Windows 10, klicka på meny > Inställningar och se “Uppdatera Appar Automatiskt” är inställd på “On”.

LÄS NÄSTA

  • “Hur Installerar Gratis HEVC-Codec-enheter på Windows-10 (för H. 265 Video)
  • “Vad Är Spotify Duo, och Är Det Rätt för Dig?
  • “Visa ett Sparat Lösenord i Firefox
  • “Windows 10 Säkerhet PSA: gör det Möjligt att Automatiskt Lagra Uppdateringar
  • “Hur den Nya ledningscentral i macOS Big Sur Fungerar