Hur du Använder Google Cloud CDN för att Snabba Upp Din Hemsida

0
60

Cdn-eller Content Delivery Networks, består av många edge-servrar runt om i världen, och cache din webbplats innehåll eller statiska filer för ökad prestanda och betydligt lägre i sista km latens till slutanvändaren.

Vad Är ett Moln CDN?

Cdn är oftast används av två skäl. Den första är värd för stora statiska innehåll som skulle vara omöjligt att vara värd på en traditionell webb-server—saker som stora videor, bilder eller andra stora statisk media. Cloud CDN kan ansluta till ett Moln Lagring hink, och tjäna innehåll direkt från den.

Eftersom Cdn cache innehåll kring världen, de är också används för prestanda, som ett lager av cache för hela din webbplats. För många allmänt tillgängliga sidor, du behöver inte vara serverar den direkt från din webbserver, speciellt för webbplatser som WordPress där det är server-side-behandling pågår för varje begäran. Istället, en CDN sitter framför den och hanterar den största delen av lasten.

Google Cloud CDN fungerar ganska jämförelsevis andra erbjudanden som AWS CloudFront, men det har en cool funktion ingen av de andra har—ett enda IP anycast för hela nätverket. Eftersom Google faktiskt äger en hel del av den fysiska internet, de flesta av de interna trafik kan skickas via Google-styrd utrustning, göra upp deras Premium nätverk nivå. Snarare än att ha en lastbalanserare per region, kan du förenkla din arkitektur och har varje instans bakom en enda global lastbalanserare.

Till skillnad från AWS CloudFront, Moln CDN av sig själv är bara en cache, och kräver Google ‘ s Premium nätverk nivå. Eftersom det är egentligen bara något man kan vända på för resultat, det kräver en lastbalanserare för att ansluta till för att tjäna innehåll och göra det mesta av konfigurationen. Detta innebär att du alltid kommer att betala minst $20 per månad för lastbalanserare, plus eventuella avgifter för datatrafik som kommer att gälla. Det gör “gratis S3 hemsida” konfiguration omöjligt om GCP, även om de inte har Firebase Webbhotell som kan göra samma jobb.

Att sätta Upp Moln CDN

Chef över till GCP Nätverk Konsolen för att komma igång. Klicka på “Lägg till Ursprung” från Molnet CDN-fliken.

Eftersom Cloud CDN använder en lastbalanserare för backend, behöver du en av dem. Om du redan har ett, kan du välja den här, men om du inte klicka på “Skapa lastbalanserare.”

Om du visar innehåll från Compute Engine eller behållare, lägga till en ny backend-service, välj port) och välj den instans grupp. Om du inte har automatisk skalning är inställd, kan du skapa en ny opåverkad grupp.

Om du visar innehåll från Moln Lagring, välj helt enkelt backend hink som du vill använda.

På nästa flik, kan du konfigurera regler för vidarebefordran. Du kan skapa enkla regler för vidarebefordran för att matcha specifika vägar och föra dem vidare till olika gränssnitt, eller skapa mer komplexa regler för att omdirigera och skriva om adresser. Till exempel, du kanske vill tjäna statisk media från en /media rutt pekade på ett Moln Lagring backend hink, och har alla andra förfrågningar dirigeras till din webbserver.

Nästa flik är frontend-inställningar, som handlar om att sätta protokoll (HTTPS, mest troligt), att byta den tillfälliga IP-adress en statisk, och att välja ditt SSL-certifikat. Om du inte har ett, kan du tillhandahålla en från Google gratis.

Klicka på “Skapa” och gå tillbaka över till Molnet installation CDN. Välj den nyskapade lastbalanserare, och slå på Moln CDN för varje gränssnitt.

Klicka på “Lägg till” och att CDN kommer att vända på. Det är verkligen så enkelt—de flesta av konfigurationen som händer i lastbalanserare, så om du behöver göra förändringar du kommer sannolikt att behöva redigera lastbalanserare.

Så långt som CDN själv går, det finns en övervakning flik som visar några mätetal, samt en manuell åsidosättning för cache invalidations.

För din DNS-konfiguration, bara peka på lastbalanserare. Cloud CDN automatiskt sitter framför den.