Den AMERIKANSKA Regeringen Är “Tittar på” att Förbjuda Kinesiska Appar, Inklusive TikTok

0
34
TikTok

TikTok, short-form appen video och sociala nätverk som ägs av ByteDance, står inför en tuff tid. Nyligen, Indien förbjudit sina medborgare från att komma åt TikTok, och nästan 60 andra populära Kinesiska appar, och nu USA kan följa efter.

I en intervju på Fox News, Statssekreterare Mike Pompeo antytt möjligheten, säger: “jag vill inte komma ut inför Presidenten, men det är något vi tittar på.” Pompeo liknas vid situationen att den AMERIKANSKA förbud mot Huawei och ZTE.

TikTok, medan separat från sin Kinesiska motsvarighet Douyin, ägs av ByteDance, ett Kinesiskt företag. TikTok har vidtagit åtgärder för att differentiera sig och meddelade nyligen att det skulle dra ut i Hong Kong på grund av att en ny säkerhets-lag som expanderat Kina regeringens makt i landet.

Men dessa åtgärder har inte berodde den våg av spekulation om att TikTok kan mata in data om sina användare direkt till Kina, med eller utan tillstånd. För sin del, TikTok förnekar att dela data med den Kinesiska regeringen i ett uttalande till CNBC:

TikTok är som leds av en Amerikansk VD, med hundratals anställda och viktiga ledare inom säkerhet, säkerhets -, produkt -, och offentlig politik här i USA, Vi har ingen högre prioritet än att främja en trygg och säker app upplevelse för våra användare. Vi har aldrig förutsatt användaruppgifter till den Kinesiska regeringen, och inte heller skulle vi göra så att om du blir ombedd.

Statssekreteraren inte ange vad ett förbud skulle kunna se ut eller timing för att flytta fram av rädsla för att “komma framåt av Ordföranden.” Han skulle bara säga: “[w]ed hänsyn till Kinesiska appar på människors mobiltelefoner, kan jag försäkra er om Usa får denna rätt också.”

Tiden kommer att utvisa om TikTok kan rida ut stormen av ett förbud i Indien och eventuellt andra länder, eller om skaparna kommer att hoppa skepp innan de potentiella förbud kan uppstå.

via Fox News