OTT Förklarar : Vad Är en Facebook Pixel?

0
48

Vid en första anblick, Facebook-annonsering kan vara en ganska förvirrande att stöta på. Dess funktioner är kraftfull men ganska överväldigande och komplexa. En Pixel, Facebook ‘ s reklam analysverktyg, är en av de mer frustrerande och komplexa funktioner.

Facebook Pixlar är otroligt vanligt i de flesta plattformar reklam. Någon närvarande eller planerar att använda Facebook-annonser kommer att hitta en fantastisk verktyg i Facebook Pixlar. Om du letar efter för att få ut det mesta av din sociala annons budget då du kommer att vilja veta exakt vad en Facebook Pixel är och hur det fungerar.

Vad Är en Facebook Pixel?

En Facebook Pixel är en dold kod som du kan placera på din webbplats. Koden kommer att samla in data som hjälper dig att spåra omvandlingar från Facebook annonser, optimerar dessa annonser för din målgrupp, bygger på att publiken för framtida annonser, och remarkets till andra som redan har besökt och vidtagit åtgärder på din webbplats.

Facebook Pixlar verka genom sekventiell retargeting. Detta innebär att de kommer att släppa en cookie, information som lagras som textsträngar på din dator, som kommer att spåra besökare som besöker din webbplats så att du kan skapa riktade annonser. När en besökare ser reklam, Facebook Pixel kan användas för att spåra deras beteende vid ett återvändande.

Vad Är en Facebook Pixel Bra För?

Kort sagt, en Facebook Pixel är ett bra sätt att förbättra ditt Facebook-annons omvandlingsfrekvens och uppnå en bättre avkastning på investeringen (ROI). Den information som samlas in är avgörande för att skapa starkare Facebook-annonser och hjälper till med riktade annonser. Detta säkerställer att dina annonser visas för besökare som är mer benägna till handling.

Installera Facebook Pixel nu kommer att spara dig en massa extra tid på vägen. Oavsett, oavsett om du använder Facebook-annonser nu eller inte, Facebook Pixel kommer att börja samla in data för senare användning och vara redo när du är det, för att skapa din första Facebook-annons.

Utmärkt exempel på vad en Facebook Pixel är bra för:

 • Det gör att du kan se hur människor interagerar med din webbplats efter du sett dina Facebook-annons. Du kan sedan spåra dessa kunder över alla sina enheter så att du kan förfina din annons strategi och beräkna AVKASTNINGEN på din investering.
 • Hjälper till att vidga dina potentiella kundbas genom att låta Facebook för att använda den insamlade informationen för att bygga en större målgrupp med ett gemensamt intresse av att de som redan besöker din webbplats.
 • Ger ytterligare verktyg och uppgifter för användning som exempelvis webb-konvertering kampanjer, dynamiska annonser, och möjlighet att spåra kostnad per lead och kostnad per omvandling.
 • Facebook retargeting som är bara sekventiell inriktning för Facebook. Visa nya kunder riktade annonser eller nuvarande kunder en annons som är specifika för vad de kan ha övergett tidigare i sin kundvagn.
 • Optimera Facebook-annonser för särskilda konvertering evenemang på din webbplats.
 • Optimera Facebook annonser som är inriktade på din målgrupp baserat på värdet, vilket leder till högre AVKASTNING.
 • Gör att du kan anpassa webbplatsen evenemang för att samla in ytterligare information.

Skapa Och Lägga till ett Facebook Pixel Till Din Webbplats

Med allt som berättade om vad och varför, det bara lämnar oss med hur.

 • Bege dig till dina Facebook-Händelser Manager och klicka på den stora blå knappen i huvudfönstret Ansluta till en datakälla.
 • När fler människor är benägna att ha en hemsida som motsats till deras egen app, vi kommer att välja Web möjlighet som ges i nästa fönster. Följa upp detta genom att klicka på Komma Igång.
 • Välj Facebook Pixel och klicka på Anslut.
 • Ge information om din Pixel genom att ge det ett namn och WEBBADRESSEN för den webbplats kommer det att installeras.
 • Nästa, du får välja hur du vill installera pixel-kod. Om du råkar använda Squarespace, WordPress eller andra Facebook partner, Använd en Partner Integration alternativet rekommenderas. Vi kommer att använda WordPress i den här guiden.
 • Efter att du valt WordPress från listan med partners kan du välja vilka funktioner du vill aktivera tillsammans med koden.

Automatisk Avancerad Matchning kommer att samla in ytterligare uppgifter från dina besökare. Det är inte obligatoriskt, men ju mer information som Facebook Pixel har, desto bättre anpassade annonser kommer att bli.

 • Hit Fortsätta att gå vidare.
 • Nästa, du kommer att kunna ladda ner den .zip-filen som innehåller din Pixel-kod. Klicka på den gröna Ladda ner – knappen.
 • När du har hämtat, klicka på fortsätt och följ anvisningarna på skärmen för att lägga till den .zip till din WordPress webbplats.
 • På Kontrollera Anslutningen steg, det kan ta ett par minuter efter installation för anslutning för att nå Aktiv status. Ha tålamod och när det blir grönt, klicka på Fortsätt.
 • Du kan nu ställa in händelserna för att ta plats på din webbplats. Ange URL-adressen till din webbplats i det tillgängliga utrymmet och klicka på Anslut.
 • En ny flik öppnas med din hemsida och med det, ett pop-up fönster. Klicka igenom för att börja ställa in händelser.

Om du inte har lust att ställa upp händelser nu, du kan alltid komma tillbaka till det när du är redo.

Händelser kommer att följa upp de åtgärder av besökare och skapa en reaktion beroende på avtryckaren du har satt upp. Detta kan vara allt från att spåra vissa knappar trycks att inleda ett checkout-prompten när en besökare lägger något till sin vagn.

 • Du kan se om och hur väl din Pixel fungerar genom att du går tillbaka till Facebook Event Manager-sidan.

Din sida bör se ut något liknande. Du kan spåra alla dina händelser, testa dem för att se till att de fungerar, och justera inställningarna så att du dock inte se passform. Det är också viktigt att dina besökare om din webbplats är att samla in data för att följa med Facebook termer.

Undvika juridiska komplikationer och etiska dilemman genom att erbjuda dina besökare med ett tydligt meddelande som du använder Facebook Pixel. Ge användarna möjlighet att välja ut bör de välja att göra det som i den nuvarande digitala tidsåldern, folk är aldrig försiktig med deras behov av online-säkerhet och integritet.