Inaktivera realtidsskydd i Microsoft Defender i Windows 10

0
38

Som standard Windows-10 inbyggt antivirus program som heter Microsoft Defender söker igenom din DATOR efter hot i realtid. Ibland kanske du vill stänga av den, antingen tillfälligt eller om du använder din egna antivirus-lösning. Här är hur.

Om du installerar en annan antivirus-program för Windows 10, Windows Defender kommer att stänga av sitt eget skydd i realtid och få ut av ditt sätt. Men om du inte har någon annan antivirus-program installerat och du vill att tillfälligt stänga av Windows Defender är i realtid genomsökning i bakgrunden, du kan.

Varning: Endast inaktivera det här om du inte vet vad du gör. Om du inte kör en annan antimalware-program, du kan bli infekterade av skadlig kod medan realtid genomsökning i bakgrunden är inaktiverad. Windows Defender kommer inte hitta det.

Börja med att öppna Start-menyn och skriv Windows-Säkerhet.” Tryck på “Enter” eller klicka på “Windows Security” genväg för att starta det.

I Windows säkerhetscenter klickar du på “Virus och Skydd mot Hot” i sidomenyn. Välj sedan “Hantera Inställningar”.

I “Virus & Skydd mot Hot Inställningar,” leta upp “Real-Time protection” och klicka på knappen som säger “På” för att växla till läget “Off”.

Realtidsskydd har nu stängts av. Windows Security kommer också att visa en skrämmande utseende meddelande ovanför byta, säger att enheten är nu utsatta. Windows kommer automatiskt att aktivera realtidsskydd tillbaka på efter en kort period av tid.

Stäng fönstret Windows-Säkerhet, och de inställningar som ska sparas. Om och när du vill aktivera realtidsskydd, bara revisit “Virus och Skydd mot Hot Inställningar” – sidan och vänd tillbaka omkopplaren till “On”. Stay safe!

RELATERAT: Vad är det Bästa Antivirus för Windows-10? (Är Windows Defender Är Tillräckligt Bra?)

LÄS NÄSTA

  • “Inaktivera realtidsskydd i Microsoft Defender i Windows 10
  • “Hur Får Mermaid DIY Recept Från Pascal i” Animal Crossing: New Horizons
  • “Hur man Sätter in en PDF-fil i Microsoft Word
  • “Pc-datorer Kommer att Köra Appar för iPhone och iPad: Här är Hur Det Kommer att Fungera
  • “Kan Brottsbekämpande Verkligen Spåra Någon Ner med en IP-Adress?