Hur du Skapar ett diagram i Microsoft Excel

0
85

Histogram är ett användbart verktyg i frekvens analys av data, som erbjuder användare möjlighet att sortera data i grupper (kallas bin siffror) i en visuell graf, som liknar ett stapeldiagram. Här är hur man skapar dem i Microsoft Excel.

Om du vill skapa ett histogram i Excel, du kommer att behöva använda Excel 2016 eller senare. Tidigare versioner av Office (Excel 2013 och tidigare) saknar denna funktion.

RELATERAT: Hur att Ta Reda på Vilken Version av Microsoft Office Du Använder (och Om det är 32-bitars eller 64-bitars)

Hur man Skapar ett Histogram i Excel

Enkelt uttryckt, frekvens analys av data innebär att man tar en uppsättning data och försöker avgöra hur ofta data som uppstår. Du kan, till exempel, funderar på att ta en uppsättning av student test resultat och för att fastställa hur ofta dessa resultat uppstår, eller hur ofta resultat faller i viss grad gränser.

Histogram gör det lätt att ta denna typ av data och visualisera det i ett Excel-diagram.

Du kan göra detta genom att öppna Microsoft Excel och välja dina data. Du kan välja data manuellt, eller genom att markera en cell inom ditt område och trycka på Ctrl+A på tangentbordet.

Med din valda data, välj “Infoga” – fliken i menyfliksområdet bar. De olika diagram alternativ som finns att du kommer att listas under “Diagram” i mitten.

Klicka på “Infoga Statistik i varukorgen” – knappen om du vill visa en lista över tillgängliga tabeller.

I “Histogram” i drop-down-menyn, peka på det första diagrammet alternativ på den vänstra.

Detta kommer att infoga ett histogram diagram i Excel-kalkylbladet. Excel kommer att försöka att avgöra hur du vill formatera diagrammet automatiskt, men du kanske behöver göra ändringar manuellt efter diagrammet är isatt.

Formatering av ett Histogram Diagram

När du har satt in ett histogram in på ditt Microsoft Excel-kalkylblad, kan du göra ändringar till det genom att högerklicka på diagrammet etiketter för kategoriaxel och trycka på “Format Axis” – alternativet.

Excel försöker bestämma papperskorgar (grupper) att använda för ditt diagram, men du kan behöva ändra detta själv. Till exempel, för en lista av student testresultat av 100, kanske du föredrar att gruppera resultaten i årskurs gränser som visas i grupper om 10.

Du kan lämna Excel bin gruppering val genom att lämna den “Kategori” alternativ intakt under “Format Axis” – menyn som visas till höger. Om du vill ändra dessa inställningar, dock byta till ett annat alternativ.

Till exempel, “efter Kategori” kommer att använda den första kategorin i dina uppgifter utbud för att gruppera data. För en lista av student test resultat, detta skulle separera varje resultat av elev, vilket inte skulle vara lika användbar för denna typ av analys.

Med “Bin Bredd” alternativ kan du kombinera dina data i olika grupper.

Med hänvisning till vårt exempel student-test resultat, kan du gruppera dessa i grupper av 10 genom att ställa “Bin Bredd” och värdet 10.

Den nedre axeln varierar börja med det lägsta numret. Den första bin gruppering, till exempel, visas som “[27, 37]” medan det största utbudet slutar med “[97, 107],” trots den maximala test resultat figur återstående 100.

“Antalet Papperskorgar” alternativet kan fungera på ett liknande sätt genom att ställa in ett fast antal fack för att visa på sjökortet. Inställning 10 papperskorgar här, till exempel, skulle även koncernens resultat i grupper av 10.

För vårt exempel, är det lägsta resultatet är 27 år, så det första bin börjar med 27. Det högsta antalet i detta intervall är 34, så axis etikett för att bin visas som “27, 34.” Detta säkerställer en jämn fördelning av bin grupperingar som möjligt.

För elevernas resultat exempel, kan detta inte vara det bästa alternativet. Om du vill se till att antalet bin grupperingar visas alltid, men detta är det alternativ som du behöver för att använda.

Du kan också dela upp data i två med bräddavlopp och underflow papperskorgar. Till exempel, om du ville att noggrant analysera data under eller över ett visst antal, som du kan markera för att aktivera “Overflow Bin” och ange en siffra i enlighet med detta.

Till exempel, om du ville analysera student genomströmningen under 50, kan du aktivera och ställa in “Overflow Bin” figur 50. Bin varierar under 50 skulle fortfarande att visas, men data över 50 skulle grupperas i lämpliga overflow bin istället.

Detta fungerar i kombination med andra bin gruppering format, till exempel genom att bin bredd.

Samma sak fungerar på andra sätt för underflow papperskorgar.

Till exempel, om ett misslyckande är 50 kan du välja att ställa in “Underflow Bin” alternativet till 50. Andra bin grupperingar skulle visa som vanligt, men uppgifter nedan 50 skulle grupperas i lämpliga underflow bin avsnitt.

Du kan också göra kosmetiska förändringar för att din histogram diagram, inklusive byta titel och etiketter för kategoriaxel, genom att dubbelklicka på dessa områden. Ytterligare ändringar i texten och bar färger och val kan göras genom att högerklicka på själva diagrammet och välja “Formatera Diagram Området” alternativ.

Standard alternativ för att formatera ditt diagram, inklusive att ändra gränsen och bar fylla alternativ, kommer att visas i “Formatera Diagram Område” – menyn till höger.

LÄS NÄSTA

  • “Visa ett Sparat Lösenord i Firefox
  • “Windows 10 Säkerhet PSA: gör det Möjligt att Automatiskt Lagra Uppdateringar
  • “Hur den Nya ledningscentral i macOS Big Sur Fungerar
  • “Vad är Skillnaden Mellan Linux-och Unix?
  • “Inaktivera realtidsskydd i Microsoft Defender i Windows 10