Hur den Nya ledningscentral i macOS Big Sur Fungerar

0
36
Apple

Apple har omgjorda macOS ännu en gång med macOS Big Sur. I ett av sina genomgripande förändringar av gränssnittet, Big Sur introducerar en ny iPhone-style Control Center för att menyraden. Här är allt Control Center i macOS Big Sur kan göra.

Medan det tveklöst kommer att vara bekant för iPhone och iPad-användare, macOS Big Sur har ett annat genomförandet av Control Center än vad du är van vid iPhone och iPad. Och, det är verkligen kommer att ta ett tag att vänja sig.

Möt den Nya Mac-Control Center

Control Center i macOS kan nås genom att klicka på den nya “Control Center” – knappen i menyraden—det bredvid Siri ikonen. Drop-down-menyn kommer att avslöja alla sina kontroller som finns tillgängliga.

Arrangemanget liknar en iPhone-version med rundade rektanglar och fyrkanter. Den första rutan visar anslutningsmöjligheter, inklusive Wi-Fi, Bluetooth, och Luftlandsättning.

På rätt sida, du hittar den Stör Inte, Tangentbord Ljusstyrka, och AirPlay-kontroller. Under att du ser reglagen för Display och Ljud.

Längst ner ser du en Spela Nu widget för närvarande spelar media och batteritiden på din Mac.

Du kan klicka på varje kontroll så att den expanderas. Du hittar fler alternativ.

Control Center ‘ s beteende inte känna sig lite konstig på Mac. När du klickar på någon som helst kontroll, Kontroll Centrum försvinner och alternativ visas upp på toppen av Control Center. Du måste flytta din mus för varje gång du vill interagera med det.

Du hittar utökade menyer för varje control i Centrum. Du kan även klicka på Tangentbordets Ljusstyrka skjutreglaget för att se ett alternativ för att inaktivera funktionen och en genväg till en Tangentbords-Inställningar.

Anpassa Control Center och Bar Meny

Du kan välja att aktivera ytterligare kontroller från System Preferences – > Ipod & menyraden. Till exempel, du kommer att hitta alternativ för att lägga till Tillgänglighet Genvägar och Snabbt användarbyte alternativ.

Du kan också lägga någon kontroll från Control Center direkt till menyraden. Allt du behöver göra är att dra det från ledningscentral till menyraden. (Du kan också ordna om ikoner på bar genom att hålla ned Kommando-tangenten när du drar dem.)

Nu, när du väljer en kontroll, kommer du att se alla alternativ i den nedrullningsbara menyn här till höger.

Du kan också använda den här funktionen för tvärtom. Du kan ta bort Wi-Fi, Bluetooth och andra ikoner från menyraden och bara få tillgång till dem från Control Center för att få en renare menyraden.

Även om du inte kan ordna Control Center, du kan dölja kontrollerna i Control Center från System Preferences – > Ipod & menyraden. Här hittar du alla kontroller som anges i sidomenyn. Välj en kontroll och sedan avmarkera “Visa I Control Center” för att inaktivera den.

Control Center är bara en av de nya funktionerna i macOS Big Sur. Ta en titt i vår guide för att ta reda på alla nya funktioner som Apple kommer att rulla ut till macOS Big Sur i Höst 2020.

RELATERAT: Vad är Nytt i macOS 11.0 Big Sur, Anländer Hösten 2020

LÄS NÄSTA

  • “Windows 10 Säkerhet PSA: gör det Möjligt att Automatiskt Lagra Uppdateringar
  • “Hur den Nya ledningscentral i macOS Big Sur Fungerar
  • “Vad är Skillnaden Mellan Linux-och Unix?
  • “Inaktivera realtidsskydd i Microsoft Defender i Windows 10
  • “Hur Får Mermaid DIY Recept Från Pascal i” Animal Crossing: New Horizons