Hoe de Nieuwe Control Center in macOS Big Sur Werkt

0
46
Apple

Apple heeft een vernieuwde mac os nog steeds met macOS Big Sur. In een van zijn ingrijpende wijzigingen in de interface Big Sur introduceert een nieuwe iPhone-style Control Center naar de menubalk. Hier is alles onder Controle Centrum in macOS Big Sur kunt doen.

Hoewel het duidelijk zal worden bekend voor iPhone en iPad gebruikers, macOS Big Sur heeft een andere uitvoering van het Control Center is dan wat je gewend bent op de iPhone en iPad. En, het is zeker gaat een tijdje duren om te wennen aan.

Maak kennis met de Nieuwe Mac Control Center

Control Center in macOS kan worden geopend door te klikken op de nieuwe “Control Center” knop in de menu balk—het is naast het Siri-icoon. Het drop-down menu zal onthullen alle beschikbare besturingselementen.

De regeling is vergelijkbaar met de iPhone-versie met afgeronde rechthoeken en rechthoekige vakken. Het eerste vak toont aan connectiviteitsopties, waaronder Wifi, Bluetooth, en AirDrop.

Aan de rechterkant vind je de Niet Storen, Toetsenbord Helderheid en AirPlay-controles. Onder dat zie je schuifregelaars voor beeld en Geluid.

Aan de onderkant, zie je Speelt Nu widget voor het afspelen van het huidige media en de levensduur van de batterij van je Mac.

U kunt op elk besturingselement dat u wilt uitbreiden. U vindt meer opties.

Het Control Center van het gedrag voelt een beetje raar op de Mac. Wanneer u klikt op een controle, het Control Center verdwijnt en de opties verschijnen aan de bovenkant van het Control Center. Je moet beweeg uw muis elke keer als je wilt ermee om te gaan.

U vindt uitgebreide menu ‘ s voor elke optie in het Control Center. U kunt zelfs op het Toetsenbord de Helderheid-schuifregelaar om de optie voor het uitschakelen van de functie en een sneltoets om het Toetsenbord in te stellen.

Het aanpassen van het bedieningspaneel en de Menu Bar

U kunt ervoor kiezen om extra controles van de Systeem Voorkeuren > Dock & Menu Bar. Bijvoorbeeld, vindt u opties voor het toevoegen van Toegankelijkheid Snelkoppelingen en Snelle gebruikerswisseling-opties.

U kunt ook alle controle van het Control Center rechtstreeks naar de menubalk. Alles wat je hoeft te doen is te slepen in het Control Center naar de menubalk. (U kunt ook de volgorde van de pictogrammen op de balk, houdt u de Command-toets ingedrukt terwijl u sleept hen.)

Nu, wanneer u kiest voor een controle, je zult zien dat alle opties in het drop-down menu hier.

U kunt deze functie ook gebruiken op de andere manier rond. U kunt het verwijderen van Wi-Fi, Bluetooth en andere iconen in de menubalk, en alleen hen de toegang van het Control Center voor een schoner menu bar.

Terwijl u kunt niet de volgorde van de Control Center, kunt u deze verbergen sommige besturingselementen in het Control Center van systeemvoorkeuren > Dock & Menu Bar. Hier vindt u alle besturingselementen weergegeven in de zijbalk. Kies een besturings element en klik vervolgens het vinkje bij “Show In het Control Center” te schakelen.

Control Center is slechts één van de nieuwe features in mac os Big Sur. Neem een kijkje op onze gids en ontdek alle nieuwe functies die Apple zal uitrollen voor macOS Big Sur in het Najaar van 2020.

GERELATEERD: Wat is Nieuw in macOS 11.0 Big Sur, Aankomen Vallen 2020

LEES VERDER

  • “Hoe de Nieuwe Control Center in macOS Big Sur Werkt
  • “Wat is het Verschil Tussen Linux en Unix?
  • “Het Uitschakelen van Real-Time-Beveiliging in Microsoft Windows Defender op 10
  • “Hoe Krijg ik Zeemeermin DIY Recepten Van Pascal in de ‘Animal Crossing: New Horizons”
  • “Hoe Voeg je een PDF in Microsoft Word