Hoe aan de Slag met CloudWatch voor AWS Monitoring

0
32

CloudWatch is AWS is monitoring tool. Het verzamelt gegevens over de gezondheid en het gebruik van uw AWS diensten, en kunt u hen op de grafieken en dashboards op maat en een alarm instellen wanneer ongebruikelijke spikes gebeuren.

Is CloudWatch Gratis?

CloudWatch is opgenomen als onderdeel van de AWS is vrij laag. De gratis tier alleen duurt een jaar, maar CloudWatch is een onderdeel van de “Altijd Vrij” tier, zodat u geen zorgen hoeft te maken over het betalen voor het.

Het kost geld als je uit te gaan van de gratis tier grenzen—je bent beperkt tot 3 dashboards, 10 alarmen, en 5 GB logs ingenomen. AWS zegt dat de meeste applicaties moeten in staat zijn om te werken binnen de gratis tier grenzen met basic monitoring.

Als u wilt meer in-depth monitoring kunt u de gedetailleerde monitoring van bepaalde gegevens, die update elke minuut eerder dan om de 5 minuten. Je mag 10 van deze onder de vrije tier, na dat u zult moeten gaan betalen voor hen.

Hoe te beginnen

Ga dan naar de CloudWatch Console voor Beheer en selecteer “Gegevens.” Als je gebruik maakt van andere AWS diensten, mag er worden gegevens al beschikbaar zijn. Indien niet, dan kan je een dag wachten of zo voor hen te verschijnen. Als u wilt binnenkrijgen logs, moet u het installeren van de CloudWatch logboeken agent op uw EC2 exemplaren.

Statistieken die worden georganiseerd door de dienst; er zijn bijvoorbeeld aparte statistieken voor EBS en EC2. U kunt gegevens selecteren om ze weer te geven in de grafiek. Voor EC2, de “CPUCreditUsage” gegeven toont het voordeel van burstable exemplaren; een meestal inactief aanleg spikes omhoog wanneer aanvragen worden gemaakt, en hoopt zich CPU credits bij inactiviteit.

U kunt een grafiek meerdere gegevens op dezelfde grafiek, en beweeg over hen om meer informatie te bekijken en te isoleren, het gegeven van de anderen:

U kunt uw grafiek een naam en labels onder ‘ grafische Opties,” en in de “Bron” tabblad, kunt u de grafiek als JSON (voor gebruik op een later dashboards).

De Wiskunde met Statistieken

CloudWatch kan meer doen dan het display eenvoudig gegevens op de grafieken. Als u de optie “Gegevens in een grafiek Weergegeven,” er is een knop voor het toevoegen van een composiet-statistiek, die wordt gevormd uit een wiskundige uitdrukking in:

Het gegeven wiskunde is een beetje onhandig om te gebruiken, maar AWS documenten uitgebreid. U kunt gebruik maken van een rekenkundige operator, evenals functies, zoals SOM, MIN en MAX. Een ding om op te merken is dat de weergave van de functie als een tijdreeks op de grafiek, moet u gebruik maken van de GEGEVENS van de functie.

De Montage Van Je Dashboard

Krijg je drie van deze gratis, dus je kan net zo goed gebruiken. Ga dan naar het tabblad dashboard en maak een nieuw dashboard. Volgende, klik op de “Add Widget’ knop, en u zal worden gepresenteerd met een aantal opties.

Lijndiagram het beste zal werken met de meeste gegevens, tenzij u wilt dat één waarde en aantallen, die nuttig kunnen zijn op een dashboard voor bepaalde dingen, zoals de huidige saldi.

U zult gevraagd worden voor het configureren van de widget; u kunt uw configuratie hier of plakken in JSON van een vooraf ingesteld widget.

Zodra de widget is toegevoegd, kunt u het rond, formaat en plaats hem waar u wilt:

Het aanpassen van de tijdschaal zal de tijd aan te passen schaal voor alle grafieken in het dashboard. Zodra u klaar bent, drukt u op “Opslaan Dashboard” om uw wijzigingen.

Instellen Van Alarmen

Alarmen zijn een van CloudWatch meer handige functies. Zij zal u op de hoogte van eventuele onverwachte problemen op, zelfs terwijl je niet kijken naar het dashboard. Om te beginnen, gaat u naar de “Alarm” tabblad in het zijpaneel en een nieuw alarm maken. Je krijgt 10 van deze binnen de gratis tier.

Selecteer een gegeven, dan heb je om te definiëren wat precies wordt onverwacht gedrag. Bijvoorbeeld, als je wilde om te controleren van een T2 aanleg van de CPU van de credit het gebruik, je zou kunnen definiëren van “ongewone” als je dicht bij het opraken van de CPU-credits.

U kunt het definiëren van de lijn of een band als de drempel, en AWS zal het uitvoeren van een actie als één gegevenspunt kruisen over de drempel. Dit kan iets zo eenvoudig als het verzenden van een bericht met behulp van hun SNS-service, of het kan iets meer proactieve zoals het schalen van een Automatische Schaling van de groep te voldoen aan de eisen, of het opnieuw opstarten van een lastige EC2 bijvoorbeeld automatisch.