Het Maken van een Histogram in Microsoft Excel

0
132

Histogrammen zijn een handig hulpmiddel in frequentie data-analyse, biedt gebruikers de mogelijkheid om gegevens te sorteren in groepen (“bin-nummers) in een grafiek, vergelijkbaar met een staafdiagram. Hier is hoe om ze te maken in Microsoft Excel.

Als u wilt maken van histogrammen in Excel, moet u gebruik maken van Excel in 2016 of later. Eerdere versies van Office (Excel 2013 en eerder) het ontbreken van deze functie.

GERELATEERD: Hoe om te achterhalen Welke Versie van Microsoft Office die U Gebruikt (en Of het een 32-bits of 64-bits)

Het Maken van een Histogram in Excel

Eenvoudig gezegd, de frequentie van de data-analyse gaat gepaard met het nemen van een data-set en proberen om te bepalen hoe vaak die gegevens gebeurt. U kunt bijvoorbeeld op zoek zijn naar een set van student test resultaten en bepalen hoe vaak deze resultaten ontstaan, of hoe vaak de resultaten vallen in bepaalde rang grenzen.

Histogrammen maken het eenvoudig om dit soort gegevens en visualiseren in een Excel-grafiek.

U kunt dit doen door het openen van Microsoft Excel en het selecteren van uw gegevens. Kunt u de gegevens handmatig in, of door het selecteren van een cel binnen uw bereik en te drukken op Ctrl+A op je toetsenbord.

Met uw gegevens hebt geselecteerd, kiest u het tabblad “Invoegen” in het lint bar. De verschillende grafiek opties voor u beschikbaar zal worden vermeld onder de “Charts” sectie in het midden.

Klik op de “Insert Statistische Grafiek” – knop om een lijst met beschikbare diagrammen.

In de “Histogram” sectie van de drop-down menu, tik op het eerste diagram optie aan de linkerkant.

Dit zal het invoegen van een grafiek in uw Excel-werkblad. Excel probeert om te bepalen hoe de opmaak van uw kaart automatisch, maar u zou moeten wijzigingen handmatig invoeren nadat het diagram is ingevoegd.

Opmaak van een Grafiek

Als je eenmaal hebt ingevoegd in een histogram in uw Microsoft Excel-werkblad, kunt u wijzigingen aanbrengen door met de rechtermuisknop op het diagram as etiketten en het indrukken van de “As Opmaken” optie.

Excel probeert te bepalen van de bakken (groepen) te gebruiken voor de grafiek, maar mogelijk moet u dit zelf. Bijvoorbeeld, voor een lijst van student test-resultaten van de 100, je misschien liever voor een groep de resultaten in leerjaar grenzen die worden weergegeven in groepen van 10.

Laat u Excel-bin groepering keuze door het verlaten van de “Categorie” optie intact onder de “As Opmaken” menu dat verschijnt aan de rechterkant. Als u de instellingen wilt wijzigen, echter, overschakelen naar een andere optie.

Bijvoorbeeld, “Per Categorie” zal gebruik maken van de eerste categorie in uw gegevens assortiment om gegevens te groeperen. Voor een lijst van student testresultaten, dit zou een aparte elk resultaat door de student, die niet zo handig voor dit soort analyse.

Met behulp van de “Bin Breedte” optie, kunt u de combinatie van uw gegevens in de verschillende groepen.

Verwijzend naar ons voorbeeld van de student test resultaten, u kan deze groep in groepen van 10 door het instellen van de “Bin Breedte” waarde 10.

De onderste as varieert beginnen met het laagste nummer. De eerste bin groeperen, bijvoorbeeld, wordt weergegeven als “[27, 37]”, terwijl het grootste aanbod eindigt met “[97, 107],” ondanks het maximale resultaat figuur resterende 100.

Het “Aantal Bins” optie kan werken op een vergelijkbare manier door het instellen van een stevig aantal bins te zien op de kaart. 10 bakken hier, bijvoorbeeld, zou ook de resultaten van de groep in groepen van 10.

Voor ons voorbeeld is het laagste resultaat is 27, dus de eerste bin begint met 27. Het hoogste aantal in dat bereik is 34, dus de as-label voor dat bin wordt weergegeven als “27, 34.” Dit zorgt voor een gelijke verdeling van bin groepen mogelijk.

Voor de studieresultaten van de studenten bijvoorbeeld, is dit misschien niet de beste optie. Als u ervoor wilt zorgen dat een aantal van bin groepen worden altijd weergegeven, echter, dit is de optie die u zou moeten gebruiken.

U kunt ook gegevens splitsen in twee met overloop en underflow bakken. Bijvoorbeeld, als je wilde het zorgvuldig analyseren van gegevens onder of boven een bepaald nummer, je kon aanvinken om de “Overloop Bin” optie en stel een afbeelding dienovereenkomstig.

Bijvoorbeeld, als je wilde om te analyseren student slagingspercentages onder de 50, je kon instellen en inschakelen van de “Overloop Bin” figuur 50. Bin varieert van minder dan 50 zou nog steeds worden weergegeven, maar de gegevens van meer dan 50 zou worden gegroepeerd in de juiste overlooplade plaats.

Dit werkt in combinatie met andere bin groepering formaten, zoals door bin breedte.

Hetzelfde werkt de andere kant op voor underflow bakken.

Bijvoorbeeld, als een failure rate van 50, zou u kunnen besluiten om de “Underflow Bin” optie tot 50. Andere bin-groepen weer te geven zoals normaal, maar de gegevens van minder dan 50 zou worden gegroepeerd in de juiste underflow bin sectie.

U kunt ook cosmetische veranderingen aan uw grafiek, met inbegrip van het vervangen van de titel en de aslabels, door dubbel te klikken op deze gebieden. Verdere wijzigingen in de tekst en bar kleuren en opties kan worden gemaakt door met de rechtermuisknop op de grafiek en het selecteren van de “Diagram Opmaken Gebied” optie.

Standaard opties voor de opmaak van de grafiek, met inbegrip van het wijzigen van de grens en de bar vullen opties, zal verschijnen in het “Diagram Opmaken Gebied” menu aan de rechterkant.

LEES VERDER

  • “Hoe u een Opgeslagen wachtwoorden in Firefox
  • “Windows-10 Security PSA: Schakel Automatische Updates van de Store
  • “Hoe de Nieuwe Control Center in macOS Big Sur Werkt
  • “Wat is het Verschil Tussen Linux en Unix?
  • “Het Uitschakelen van Real-Time-Beveiliging in Microsoft Windows Defender op 10