Kan Wetshandhaving Echt Track Iemand met een IP-Adres?

0
57
NicoElNino/Shutterstock

Het internet is niet anoniem. Waar je ook gaat, je laat paneermeel over wie je werkelijk bent. Sommige van deze zijn groter dan anderen, maar de grootste is van uw IP-adres. Gewapend met deze, het is niet moeilijk voor de rechtshandhaving tot het ontdekken van je identiteit.

Wat Zijn IP-Adressen?

Voordat we ingaan op de praktische aspecten, laten we definiëren wat een IP-adres echt is. Kortom, het is een nummer waarmee een computer op het netwerk. Er zijn twee soorten van aanpak systemen die momenteel in gebruik: IPv4 en IPv6.

Verder zijn er twee categorieën van IP-adressen. Privé-IP-adressen zijn gebruikt voor het identificeren van machines op een gesloten netwerk. Uw eigen Wi-Fi-netwerk, bijvoorbeeld, is een eigen IP-adres. Om uw PC te praten met uw game console, uw router wijst elk apparaat een unieke identifier.

Vervolgens neem je een stap terug. IP-adressen worden gebruikt op het hele internet voor precies hetzelfde doel. Uw internet service provider (ISP) kent u een adres, en het zal één van de twee formulieren: statisch of dynamisch zijn.

Statische IP-adressen worden opgelost. Denk aan hen als uw telefoonnummer. Tenzij je kiest bewust voor om een nieuwe te krijgen, het blijft hetzelfde. Dat komt omdat ze meestal gebruikt worden door zaken als servers, op die je wilt hebben een adres dat verandert nooit.

Dynamische IP-adressen worden het meest gebruikt op woningen of bedrijfsruimten. In tegenstelling tot de statische adressen, deze wijzigen. De ISP kent het netwerk een nieuw IP-adres elke dag of zo. Deze zijn meer kosten-effectief zijn als ze zorgen voor eenvoudiger onderhoud en bevoorrading door Isp ‘ s.

GERELATEERD: Hoe kan IP-Adressen Werken?

Websites Logs Bijhouden

De meeste websites behouden gedetailleerde logs over hun bezoekers, en voor goede reden. Als je weet hoe om te lezen van deze, kunt u leren hoe uw website wordt gebruikt door een externe derde partijen.

Laten we nu veronderstellen dat een website zoals Facebook of Dropbox wordt gebruikt voor het plegen van een misdrijf. Iemand heeft gemaakt van een vals account om inhoud te plaatsen die breekt met de lokale wetten.

Handhaving van de wet kunnen achterhalen wie deze persoon is door subpoenaing de service provider voor het IP-adres geassocieerd met die activiteit. Een dagvaarding is een wettelijk instrument wordt gebruikt om te dwingen personen of bedrijven om bewijs te leveren, meestal onder de dreiging van een boete voor het niet voldoen aan de eisen.

Als ze eenmaal het IP-adres, ze moeten nog meer informatie om te ontdekken de identiteit van de persoon. Nogmaals, IP adressen identificeren op computers, geen mensen. Om dit te overwinnen hindernis, hebben de onderzoekers eerst moeten bepalen welke ISP eigenaar van dat IP-adres.

Echter, dit is veel makkelijker dan je zou denken. Isp ‘ s typisch eigen “blokken” of “zwembaden” van IP-adressen. Ze zijn ook opgenomen in een openbare databank wordt beheerd door Lir (Regional Internet Registry). Er zijn vijf registers, en elk is verantwoordelijk voor het beheer van IP-adressen in hun eigen regio. Dus, het vinden van een ISP is het slechts een kwestie van het intypen van het IP-adres in, in de juiste database.

Als u zoekt naar “IP-lookup” op Google, vind je tientallen websites die u graag zal het werk voor u doen. U kunt ook gebruik maken van de command-line tool whois en dezelfde resultaten krijgt.

Isp ‘ S Logs Bijhouden, Te

Als je eenmaal hebt de ISP, het is slechts een kwestie van het verzenden van een andere dagvaarding. Zoals we eerder vermeld, deze dwingen personen of bedrijven bewijs te leveren. Dit niet doen kan resulteren in een boete of gevangenisstraf.

Handhaving van de wet heeft dan toegang tot de naam en het adres van de abonnee, waardoor hun onderzoek verder te gaan.

Maar wat als uw INTERNETPROVIDER gebruikmaakt van dynamische adressen? Het maakt niet uit, omdat Isp ‘ s, zoals websites, behouden logs. Uit te kijken naar hun records, zullen ze gemakkelijk kunnen lokaliseren die abonnee is gekoppeld aan dat IP-adres op dat specifieke moment.

Dit betekent nog niet te betekenen dat u hebt gevonden de strafrechtelijke, dat wel. Bijvoorbeeld, als hij gebruikt het openbaar Wi-Fi tot het plegen van het misdrijf, de autoriteiten kunnen alleen sporen van de activiteit die de openbare toegangspunt. Echter, ze kunnen dan dingen doen zoals het onderzoeken van de beveiliging camera beelden te zien die een bezoek aan die inrichting of gebruikte machine op een bepaald tijdstip.

Klop, klop: Het is de Copyright Politie

Het is vermeldenswaard dat de wet handhaving agentschappen zijn niet de enige organisaties die geïnteresseerd zijn in pinning namen aan IP-adressen. Vaak, advocaten of instanties die werken voor het entertainment bedrijven oogst IP-adressen gebruikt voor het downloaden van illegale content. Ze vervolgens probleem dagvaardingen aan Isp ‘ s voor de contactgegevens van deze klanten.

Natuurlijk, iedereen kan het anonimiseren van haar internet-verkeer door het gebruik van Tor of een VPN. Veel Vpn ‘ s beweren zelfs dat ze niet behouden usage logs, hoewel het vaak moeilijk om onafhankelijk te onderzoeken of dit waar is.

VPN-chaining (de echte versie van “bouncing” uw signaal rond de wereld) maakt dit nog moeilijker. De overheid kan alleen track een IP-adres aan een VPN-bedrijf, wat zouden ze dan te dwingen om te onthullen de werkelijke IP-adres van hout, die misschien niet eens bestaan. Als de criminele verbinding met de VPN van een ander, handhaving van de wet zou hebben om hun weg te werken door middel van meerdere bedrijven met het vinden van de details.

GERELATEERD: Kunnen Hackers Echt “Bounce” Hun Signaal Over de Hele Wereld?

Het bijhouden van IP-adressen is niet de enige manier online criminelen worden gepakt. Bijvoorbeeld, Ross Ulbricht, die liep de zijderoute donkere web marketplace, die betrapt werd na de onthulling van zijn echte naam op een online prikbord.

LEES VERDER

  • “De mac Zal Uitvoeren iPhone-en iPad-Apps: Hier is Hoe Het Zal Werken
  • “Kan Wetshandhaving Echt Track Iemand met een IP-Adres?
  • “Het Toevoegen van een Contact in WhatsApp
  • “7 Tips om het Web Meer Leesbaar is op een iPhone
  • “Hoe je Gemakkelijk Foto’ s Afdrukken op Uw Mac