De mac Zal Uitvoeren iPhone-en iPad-Apps: Hier is Hoe Het Zal Werken

0
35
Apple

De geruchten waren juist: Apple is verschuift van Intel in het voordeel van zijn eigen Apple Silicium op basis van ARM-processors. Dit brengt een aantal grote veranderingen, voor iedereen die gebruik maakt van een Mac. De belangrijkste van deze is de mogelijkheid om native draaien op iOS-en iPadOS apps op een mac os-systeem.

iPhone en iPad Apps Zijn Komt naar de Mac

Apple is al de productie van zijn eigen processoren voor de iPhone, iPad en de meeste van de niet-Mac line-up (met inbegrip van de Apple TV, HomePod, en Apple Horloge). Deze platformen draaien op ARM-gebaseerde chips, vaak gekozen voor hun superieure levensduur van de batterij en de thermiek in vergelijking met de Intel-chips in de Mac.

Het bedrijf is nu vooruit gaan en de overgang van de Mac line-up op ARM-gebaseerde speciaal ontworpen processors. Dit betekent dat iPhone-en iPad-apps native compatibel met de nieuwe modellen, als ze zijn ontworpen om te draaien op het zelfde type van de processor.

Volgens Apple apps geschreven voor de iPhone en iPad niet nodig enige aanpassingen aan het werk op een nieuwe ARM-gebaseerde Mac. Het bedrijf liet dit op zijn Worldwide Developers Conference (WWDC) apps gebruiken, zoals Monument Valley 2, Kalm, en Fender Spelen.

Apple

Dit betekent dat naar schatting twee miljoen apps in de App Store zal worden native compatibel met macOS in de nabije toekomst. Ze worden uitgevoerd in windows, dat overeenkomt met de beeldverhouding van de originele platform. Twitter voor iPhone, bijvoorbeeld, zal verschijnen als een staand venster, net als op een iPhone-scherm.

Gewoon over iets uit de App Store beschikbaar zal zijn. Diensten als Instagram en TikTok, die gebrek Mac apps volledig, eindelijk hebben Mac-compatibele versies beschikbaar. Het is onduidelijk op dit podium of ontwikkelaars in staat zal zijn om opt-out van het maken van hun apps beschikbaar op de Mac.

Echter, ontwikkelaars zullen in staat zijn om op maat van hun apps op het Mac-platform. Kleine aanpassingen, zoals het verwijderen van de software-toetsenbord tijdens het typen, zal het verschil maken als het gaat om de usability van deze apps.

Apple heeft nog niet gedeeld, een ton van informatie over deze, en geen ARM-Macs nog niet zijn vrijgegeven, buiten een geheimzinnig Ontwikkelaar Overgang Kit. We zullen moeten afwachten en zien hoe het werkt.

GERELATEERD: Hoe de Mac gaan Van Intel om Apple ‘ s Eigen ARM-Chips

Welke Macs Zullen ingebouwde Ondersteuning voor iPhone-en iPad-Apps?

Native ondersteuning voor de iPhone en iPad apps zijn alleen beschikbaar op Mac-computers met de nieuwe ARM-systemen-op-chip (SoCs). Apple zei dat de eerste Macs Apple Silicium zal worden vrijgegeven voor het einde van 2020, hoewel het nog niet gezegd dat die product lijnen zal worden bijgewerkt.

Een iMac-ontwerp was zwaar geruchten in de weken in aanloop naar de WWDC, en de MacBook Pro en MacBook Air hebben gezien vrij recent vernieuwde. Dit heeft geleid tot veel speculatie dat de eerste Apple Silicon Mac zal een desktop all-in-one. Het bedrijf hoopt op klaar met de overgang van de hele Mac-lijn door 2022.

Apple

Let op dat de native ondersteuning voor deze apps is niet hetzelfde als Apple ‘s Catalyst project, die een toegevoegde apps zoals Nieuws, Voice Memo’ s, en bestanden te macOS Mojave in 2018. Katalysator kunnen iPad-ontwikkelaars gemakkelijk de haven hun iOS-apps voor de Mac, waardoor uiteindelijk de universele aankopen tussen de twee platforms.

Terwijl Katalysator is reeds gebruikt om derden iPad-apps, zoals Twitter, naar de Mac, het is niet hetzelfde als native uitvoeren van een iPhone-of iPad-app gebruikt op een ARM Mac. Native apps niet opnieuw gecompileerd hoeft te worden, omdat zij nu al compatibel met de architectuur van de processor. Catalyst stelt Xcode te maken, in feite twee versies van een app voor elk platform.

Geen van die zal het nodig zijn op de Macs die een schip met Apple Silicium.

Wat is ARM en wat Is Het verschil?

Om te begrijpen het verschil tussen Intel-chips en Apple Silicium, moet je eerst begrijpen wat de fundamentele verschillen in de architectuur van de processor. Intel produceert x86-processors, die verschillend zijn van die van de Apple Silicon ARM-processoren die Apple is overgang.

Terwijl x86-processors zijn ontworpen voor het Complex Instruction Set Computing (CISC), ARM-processoren gebruiken Reduced Instruction Set Computing (RISC), in plaats van. ARM-processoren verwerken eenvoudiger instructies, die vaak ingevuld via een enkele CPU klok cyclus. CISC-architectuur, maar doet meer gelijktijdig, verdeeld over meerdere cycli.

In essentie, het zijn twee verschillende benaderingen om een zeer vergelijkbaar einddoel: het uitvoeren van software efficiënt. Omdat RISC maakt gebruik van een minder complex instruction set, ARM-apparaten gebruiken over het algemeen minder stroom en produceren minder warmte. Dit is de reden waarom de ARM is de technologie van de keuze voor smartphones, tablets, single-board computers (zoals de Raspberry Pi) en zelfs het Nintendo-Schakelaar.

Apple

Historisch gezien x86 beter gepresteerd heeft dan ARM in termen van ruwe kracht. Dit is de reden waarom de desktop computers nog steeds gebruik van 64-bits x86 processoren, zoals de Intel Core series. Sinds deze chips produceren meer warmte en meer energie nodig hebben, zijn ze geschikt voor desktops, koeling en stroom zijn minder een probleem. Ze zijn ook nog steeds gebruikt in de meeste laptops, hoewel Microsoft ‘ s Surface Pro X wordt aangedreven door een ARM.

Software die is ontworpen voor de CISC-instructieset moet worden opgebouwd om te werken zonder aanpassingen op RISC machines. De Software reeds is geschreven voor ARM-apparaten, zoals de gehele collectie van iPhone en iPad apps in de App Store, werkt standaard op Apple-Silicium computers wanneer ze eindelijk komen later dit jaar.

Dit is slechts het topje van de ijsberg als het gaat om de overgang van Apple om de ARM. Er is nog veel meer te bespreken, zoals verbeterde levensduur van de batterij, minder warmte, en een strakker huwelijk van software en hardware.

Heb je een Intel Mac? Geen iPhone of iPad Apps voor U

Met de eerste ARM Mac verwacht tegen het einde van het jaar, zal Apple nog steeds de verkoop van Intel modellen voor een tijdje toch. Net als de overstap van PowerPC naar Intel in 2006, Apple heeft toegezegd om ondersteuning voor Intel-gebaseerde computers in de nabije toekomst. Helaas, die geen ondersteuning voor de iPhone of iPad apps.

Vooruit, apps die speciaal geschreven is voor de Mac zal functioneren zowel op Intel en Apple Silicon modellen. Dit is mogelijk dankzij Xcode 12, en de mogelijkheid tot het maken van “Universele 2” – programma ‘ s, die werken op zowel de processor architecturen. Apple heeft aangekondigd geen plannen om de iPhone-en iPad-app library voor niet-ARM-modellen.

Dit zal ongetwijfeld te maken met een vraag naar ARM Macs door ze afgezien van de pack. De nieuwe machines zal verliezen van de mogelijkheid om Windows via Boot Camp (hoewel, misschien niet de ARM-versie). Dus, universele compatibiliteit met de iPhone en iPad apps kunnen slechts worden van de wortel van Apple zal bengelen te verkopen Apple Silicium.

Wat Over Mac Apps Geschreven voor Intel?

Sinds de nieuwe ARM-gebaseerde Macs niet native compatibel met software die is geschreven voor modellen met een Intel-chip, wat gebeurt er met al uw bestaande software? Het is mogelijk dat ontwikkelaars met grote budgetten, zoals Adobe en Microsoft, kan voldoen aan Apple ‘ s dreigende deadline voor een native ARM-versie. Maar hoe zit het met de kleinere ontwikkelaars die niet de tijd en middelen?

Maak je geen zorgen—nieuwe Macs zal geen handel classic Mac desktop-apps voor de iPhone en iPad. Ontwikkelaars kunnen compileren hun bestaande Intel apps voor ARM, maar je kunt precies hetzelfde Mac-apps die je uitvoert op macOS Catalina vandaag op een nieuwe ARM-gebaseerde Mac.

Dit wordt mogelijk gemaakt door Rosetta 2—een bijgewerkte versie van de dynamische binaire vertaler gebruikt om de overgang Mac-gebruikers van PowerPC naar Intel in 2006. Het bedrijf aangetoond Rosetta 2 op de WWDC 2020 met behulp van 3D-modeling en animatie software Maya ‘ s, die leek te draaien feilloos.

Apple

Nog indrukwekkender was de zeer responsieve demo van de Schaduw van de Tomb Raider, ook die via Rosetta. Of we kunnen verwachten dat soortgelijke prestaties in alle toepassingen, valt nog te bezien, maar benchmarks van de ARM-gebaseerde Ontwikkelaar Overgang Kit (DTK) lijken veelbelovend.

De DTK is een aangepast Mac mini met een iets underclocked A12Z iPad Pro chip, met 16 GB RAM en een 512 GB SSD. Ondanks Apple ‘ s aandringen van het tegendeel, sommige ontwikkelaars hebben uitgevoerd Geekbench op hun DTKs om na te gaan van de prestaties. Omdat er geen eigen versie van Geekbench beschikbaar voor ARM Macs, de benchmarks werden uitgevoerd met behulp van Rosetta.

Begin van de resultaten toonden aan dat Geekbench via Rosetta op een A12Z beter dan Microsoft is de ARM-gebaseerde Surface Pro X runnen van een native versie van de benchmarking tool. Neem de resultaten met een korreltje zout, maar het is een goed teken, gezien de A12Z is een twee-jaar-oude chip. Het eerste ARM-gebaseerde Mac kunnen gebruik maken van een veel krachtigere processor dan de iPad Pro.

Een van de redenen voor die veelbelovende prestaties zou kunnen liggen in het feit dat Rosetta 2 doet veel van het zware werk tijdens de fase van de installatie. Dit is vergeleken met het compileren van de app als een “Universele 2” – toepassing.

Voor een idee van hoe lang compatibiliteit van deze periode zou duren, Rosetta werd voor het eerst geïntroduceerd met OS X 10.4.4 Tijger in 2005. In 2011, Het was een optionele component met de release van OS X 10.6 Snow Leopard. Ondersteuning voor Rosetta werd officieel daalde in totaal met de release van OS X 10.7 Lion in 2012.

Apple Silicon Lanceert Later in 2020

We weten niet wanneer Apple Silicium komt, maar Apple hield vol dat het zal worden dit jaar. Het is ook onduidelijk of de verandering in de architectuur zal resulteren in goedkopere modellen, aangezien Apple controleert het proces, of als de prijzen omhoog gaan ter dekking van kosten van onderzoek en ontwikkeling.

Apple Silicon was slechts een kleine glijden van wat Apple aangekondigd op de WWDC 2020. Bekijk de nieuwe functies komen te macOS en iOS-14 in petto heeft voor de iPhone en iPad-bezitters.

GERELATEERD: Wat is Nieuw in macOS 11.0 Big Sur, Aankomen Vallen 2020

LEES VERDER

  • “De mac Zal Uitvoeren iPhone-en iPad-Apps: Hier is Hoe Het Zal Werken
  • “Kan Wetshandhaving Echt Track Iemand met een IP-Adres?
  • “Het Toevoegen van een Contact in WhatsApp
  • “7 Tips om het Web Meer Leesbaar is op een iPhone
  • “Hoe je Gemakkelijk Foto’ s Afdrukken op Uw Mac