Vad Vi Tittar på: “Avatar: The Last Airbender” fick Mig att Skratta, Heja, och Gråta

0
64
Nickelodeon

Vatten, Jord, Eld, Luft. För länge sedan, Nickelodeon ut för att skapa den perfekta visa, men då streaming krig började. Endast Avatar: The Last Airbender kunde förena oss med cross-plattform tillgänglighet, men när världen behövde det som mest … det försvann. Nu visar är tillbaka på Netflix, och även om det kan börja långsamt, jag tror att du ska titta på The Last Airbender.

Stulna berättarröst åsido, jag är helt seriös om att du bör ge Avatar: The Last Airbender (ATLA) ett försök. Det är lätt att skriva av programmet eftersom det är en tecknad serie, eller på grund av att det kom från Nickelodeon, men det är ett misstag.

Avatar är ett djur som till skillnad från några andra för nätverk, se till att du kommer att hitta humor i föreställningen, men du ser också bli hjältar, skurkar, bovar bli hjältar, och lär sig att några skurkar var hjältar alla tillsammans. Du kommer att skratta, du kommer att heja på, och om du är som mig, du kommer till och med att gråta.

Fyra Nationer med Liten Enhet

Avatar: The Last Airbender börjar med en enkel premiss: det utspelar sig i en värld av fyra nationer. Varje nation är hem till en annan typ av bender, en person som kan manipulera delar runt dem: vatten, jord, eld och luft. Endast avataren kan böja alla fyra element, och avatar måste hålla frid och balans mellan nationer.

Tyvärr, något som hände för 100 år sedan, och avatar försvann. Efter att fire nation attackeras och startade en aldrig sinande krig, böjd på att erövra världen.

Slutligen, en ny avatar visar upp—Aang, en ung Airbender. The Last Airbender. Och tillsammans med några vänner, han behöver för att stoppa krig och skapa fred i världen.

Mer Komplicerat Än en Synopsis

Så, det är en synopsis, och vid första rodna, det låter inte som mycket. Om du tittar på de första episoderna, det ser inte så mycket heller. Stick med det, visa finner sina fötter precis runt episod åtta. Du kommer vara glad att du gjorde eftersom detta är inte din pappa är lördag morgon tecknat.

Nickelodeon

Hela tre säsonger och sextio-en episoder, du kommer att bevittna intrikata berättande som ofta lämnar du ifrågasätter vad du tror att du vet om människor. I början, för det verkar tydligt som den dåliga köp. Fire nation måste vara onda, de som startade kriget. Zuko, Fire Nation prins, och hans Farbror Iroh måste vara onda eftersom de jagar Avatar.

Men i slutet av den andra säsongen, kommer du att hitta dig själv att ifrågasätta alla dessa antaganden.

Jag vill inte förstöra för mycket, men du kommer att långsamt ta reda på att Zuko är oftast en trasig ung man i behov av vägledning och tillväxt. Och när du ta reda på vem som Iroh egentligen är, eller mer specifikt, VARFÖR han är och vad han verkligen anser att hans misslyckande på Bah Singh Seh, du kommer att gråta. Jag vågar vem som helst att följa Iroh berättelse och inte gå sönder när han sjunger Löv från Vinrankan.

Och, som par för kursen för Avatar. Den har en levande kastade av riktiga människor, vilket gör tuffa beslut, och misslyckas lika ofta som de lyckas. Nya karaktärer kommer att komma tillsammans, och var passar perfekt när de anländer. Toph, den unga Earthbender som ansluter sig till hjältar i säsong två, är ett perfekt exempel. Hon är helt frånvarande i säsong ett, men känner du aldrig att saknas. Men när hon går med i säsong två, du plötsligt inte kan föreställa visa utan henne. Det är en sömlös övergång, och varje karaktär dessutom går sådär.

Framgång genom Uppmärksamhet på Detaljer

Om en Avatar har glowy ögon, din dag är på väg att förstöras. Nickelodeon

En del av det som skiljer Avatar: The Last Airbender bortsett från andra shower är en extrem hängivenhet för detaljer. Det är en action show som drar inspiration från anime, Södra Asien, Östra Asien, och Västerländska kulturer. Med denna typ av stamtavla, är det inte förvånande att det har intrikata kampsport scener.

Men vad som är förvånande är hur genomtänkta de är. När du tittar på någon Firebend eller Earthbend, kanske du märker att det ser mycket liknande till kampsport stilar. Men vad kan inte vara uppenbart är att varje böjning stil härmar en specifik kampsport stil för en viss anledning.

Airbending tar sin inspiration från Baguazhang, en stil som är känd för ständiga rörelser, cirklande motståndare. Som Baguazhang, Airbenders är benägna att undvika snarare än att möta en attack rakt på. Kläder är motsatsen och tar sin inspiration från Hung Gar, en stil som är känt för starka ställningstaganden och böka i marken.

Å andra sidan, Toph (som är blind) inte skulle gynnas av en sådan teknik, så att hennes Kläder är olika. Istället, Toph slagsmål i en form som liknar Södra Jagar Mantis, vilket gynnar aggressiv nära-tor bekämpa, perfekt för en blind bender.

Det är inte bara de kampsporter som Avatar får rätt, de berör området till den musik som informerar historien, och information hämtas från olika kulturer. Avatar är både en person och många. När en Avatar dör, de återföds i nästa nation i en cykel av vatten, jord, eld, luft. De har en distinkt personlighet och minnen, men kan ringa på den visdom och kraft som tidigare Avatarer. Det är Dalai Lama på steroider.

Den Airbending munkar bestäms Aang var den nya avataren genom att låta honom välja fyra leksaker från bland tusentals. De fyra leksaker han valde, var bara fyra leksaker som ägs av tidigare avatarer. Det är nästan samma test med tanke på att den nuvarande Dalai Lama, han markerade objekt som ägs av den föregående Dalai Lama. Det är små saker som detta som är lätt att missa, men lägg till visa och informera omvärlden och lore.

Det är Slutligen på Netflix Igen

Avatar: The Last Airbender är inte en ny show. Den hade premiär 21 februari, 2005 och avslutades den 19 juli, 2008. Det hade en uppföljare, Legend of Korra med fyra årstider, och det är av luften i flera år. Så, varför är jag exalterad?

Eftersom det för år, att du inte kunde streama visa. Du behövs för att äga den på DVD eller Blu-Ray. Men nu, visa är tillbaka på Netflix, med alla tre säsonger i fantastisk HD. Det är en show som du kan titta på dina barn (min sju-åriga bara börjat resan), och visa att du kan titta på ensam. Och det är en show som du kan titta på flera gånger igenom och uppskatta lite nya detaljer du inte se den sista gången.

Det är en nästan perfekt show med action, drama, skratt och tårar. Och det bästa är, det slutar korrekt. Du är inte vänster hata slutliga val eller önskar förra säsongen gick annorlunda. Det sista avsnittet lämnade mig på kanten av min fot och jublar varje steg på vägen. Det gjorde inte dra ett Game of Thrones. I stället fastnat landning. Det är Bra Plats för tecknade serier. Om du inte har sett den, bör du börja visa idag. Eftersom det är en sista bit av intressanta nyheter:

Netflix fungerar på en live-action-serien. Vi vet inte om det är en remake av den tecknade, en fortsättning, eller något annat. Men ursprungliga skapare är inblandade, så jag är hoppfull att det ska gå bra. Tills dess, titta på showen. Och aldrig någonsin titta på live-action filmen anpassning.