7 Tips om het Web Meer Leesbaar is op een iPhone

0
77
Schoppen Studio/Shutterstock

Je waarschijnlijk besteden meer tijd aan het lezen op je iPhone dan hoeft u sms ‘ en, bellen, of het spelen van games. De meeste van die inhoud op het web, en het is niet altijd gemakkelijk om te zien of het bladeren door. Gelukkig zijn er tal van verborgen functies die u kunt lezen op uw iPhone een veel prettigere ervaring.

Gebruik Safari Reader

Safari is de standaard browser op de iPhone. Een van de beste redenen aan de stok met een Safari over een browser van derden is de Reader. Deze modus zet webpagina ‘ s om ze beter verteerbaar. Het ontdoet zich van alle elementen op de pagina en toont je enkel de inhoud.

Sommige andere browsers kan bieden Reader, maar Google Chrome werkt het niet.

Wanneer je landt op een web-artikel, of ook de geschreven inhoud in Safari, de adres balk “Reader Beschikbaar” voor een paar seconden. Als u tik op het pictogram aan de linkerkant van deze waarschuwing voer je Reader onmiddellijk.

U kunt ook op en houd de toets “AA” voor een tweede om direct naar de Reader. U kunt ook tikken op “AA” in de adresbalk en kies Toon Reader.

Terwijl je in de Reader, kunt u op “AA”, om te zien, sommige opties. Tik op de kleinere “A” de krimp in de tekst, of de grotere “A” om het te vergroten. U kunt ook tikken op “Lettertype” en kies dan een nieuwe uit de lijst die verschijnt.

Tik tenslotte op een kleur (wit, gebroken wit, grijs of zwart) voor het wijzigen van de Reader Mode kleurenschema.

Als u deze instellingen wijzigt, zullen ze verandering voor alle websites die u bekijkt, in Reader. Om terug te keren naar de oorspronkelijke webpagina, tik op “AA” opnieuw en kies voor “Hide Reader.”

Kracht Reader Automatisch de Modus voor Specifieke Websites

Als u op “AA” en vervolgens op “Website Instellingen” kunt u de optie “Gebruik de Reader Automatisch.” Deze krachten Safari te voeren Reader Bekijken wanneer u bezoekt, welke pagina op dat domein in de toekomst.

Tik en houd de “AA” om terug te keren naar de oorspronkelijk geformatteerd website. Safari onthoudt uw keuze voor toekomstige bezoeken.

Gebruik Reader om het Probleem weer te geven Webpagina ‘ s

Reader is handig bij het navigeren door het afleiden van websites, maar het werkt ook voor inhoud die wordt niet goed weergegeven. Hoewel veel van de web is mobiel-vriendelijk, veel oudere websites zijn niet. Tekst of afbeeldingen misschien niet goed weergegeven, of je misschien niet in staat om horizontaal te scrollen, of uitzoomen om de hele pagina.

Reader is een geweldige manier van het grijpen van die inhoud en weergave in een leesbaar formaat. U kunt ook pagina ‘ s opslaan als zeer leesbare PDF-documenten. Om dit te doen, zodat Reader Bekijken, en tik op Delen > Opties > PDF. Selecteert u “Opslaan in Bestanden” in de lijst met Acties. Dit werkt ook afdrukken via Share > Afdrukken.

Tekst Eenvoudiger te Lezen

Als u wilt, zodat tekst eenvoudiger te lezen is in het hele systeem, in plaats van te vertrouwen op de Reader, uw iPhone bevat ook veel van de toegankelijkheid opties onder Instellingen > Toegankelijkheid > Weergave en de Grootte van de Tekst.

“Vet” maakt de tekst makkelijker te lezen, zonder het verhogen van de grootte. Echter, u kunt ook tikken op “Grotere Tekst,” en schuif de schuifregelaar naar tekst vergroten in het algemeen indien u de voorkeur geeft. Alle apps die gebruik maken van Dynamische Type (net als de meeste van de content op Facebook, Twitter, nieuws en verhalen) zullen deze instelling.

“Knop Vormen plaatsen op de omtrek van een knop onder elke tekst die is ook een knop. Dit kan helpen met de leesbaarheid en navigatie. Andere opties die u zou willen stellen zijn:

  • “Contrast verhogen”: Maakt de tekst eenvoudiger te lezen is door het verhogen van het contrast tussen de voorgrond en achtergrond.
  • “Smart Omkeren”: hiermee Keert u de kleurenschema (behalve op media, zoals foto ‘s en video’ s).
  • “Klassieke Omkeren”: hetzelfde als “Smart Omkeren,” behalve dat het ook keert het kleurenschema op de media.

Uw iPhone te Lezen voor U

Waarom lezen wanneer je kan luisteren? Apple-telefoons en-tablets zijn de toegankelijkheid optie die het lezen van de huidige scherm, web pagina, of gekopieerde tekst hardop voor. Hoewel dit in de eerste plaats de toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden, heeft bredere toepassingen voor het consumeren van geschreven content.

Hoofd naar Instellingen > Toegankelijkheid > Gesproken Inhoud. Hier kunt u de optie ‘ Spreek Selectie,” die het mogelijk maakt om tekst te markeren en tik vervolgens op “Spreken”. Als u schakelen Op “Spreken Scherm” uw iPhone lees het hele scherm hardop wanneer je veegt u omlaag vanaf de bovenkant met twee vingers.

U kunt ook de “Highlight-Inhoud,’ die laat zien welke passage van de tekst wordt momenteel wordt voorgelezen. Tik op “Stemmen” voor het aanpassen van de stemmen die u hoort. Standaard is “engels” spiegel van uw huidige Siri instellingen.

Er zijn veel verschillende stemmen beschikbaar, waarvan sommige een extra downloaden. U kunt ook andere accenten, afhankelijk van uw regio, zoals de “Indische engels”, “frans Canadees,” of “Mexicaans spaans.” Uit onze tests, Siri biedt de meest natuurlijk klinkende tekst-naar-spraak, met de “Verbeterde” voice packs komen op de tweede plaats.

Wanneer u tekst selecteren en kiezen voor “Spreken” of veeg omlaag vanaf de bovenkant met twee vingers, de Spraak-Controller wordt weergegeven. U kunt slepen en de positie van deze kleine doos waar u maar wilt. Tik op om opties te zien om de stilte spraak, achteruit of vooruit door middel van een artikel, het onderbreken van het spreken, of het verhogen/verlagen van de snelheid waarmee de tekst wordt gelezen.

Het “Spreken Scherm” functie werkt het beste wanneer deze is gekoppeld met de Reader. In de reguliere bekijken, uw iPhone wordt ook lezen beschrijvende afbeelding van tekst, menu-items, berichten, advertenties en andere dingen die je waarschijnlijk niet wilt horen. Door het activeren van Reader eerste, je kunt knippen direct naar de inhoud.

“Spreek Scherm” werkt intuïtief op basis van wat op dat moment op het scherm. Bijvoorbeeld, als je het lezen van een artikel, en je bent halverwege, triggering “Spreken Scherm” zal beginnen met het lezen gebaseerd op hoe ver beneden de pagina die u zijn. Hetzelfde geldt voor de sociale feeds, zoals Facebook of Twitter.

Terwijl de iPhone ‘ s tekst-naar-spraak opties zijn nog steeds een beetje van robots, de engelse stemmen klinken veel natuurlijker dan ze ooit deden.

Vraag Siri om een Nieuws Update

Soms, op zoek naar nieuws kan een hele klus zijn. Als je in een haast en wilt een snelle update (en je vertrouwen in Apple ‘ s curation technieken), kun je gewoon zeggen “geef mij het nieuws” Siri op elk moment om een lijst te zien van de koppen van het Nieuws app. Dit werkt prima in de VS, maar het is wellicht niet beschikbaar in andere regio ‘ s (zoals Australië).

U kunt ook de lancering van de Nieuws-app (of uw favoriete alternatief), en daarna je iPhone lees hardop met “Spreken Scherm’ of ‘Spreek Selectie uit’.” Soms, hoewel, het is leuk om te horen van een echte menselijke stem—vraag Siri om “play nieuws” om te luisteren naar een audio-update vanaf een lokale zender.

Siri zal geven u een alternatieve nieuwsbron om in te zetten, indien beschikbaar, en het zal worden herinnerd voor de volgende keer dat je het vraagt voor een update.

Donker Mode, Waar de Toon en de nachtploeg Kan Helpen

Met je iPhone in de nacht in een donkere kamer werd het een stuk aangenamer met de komst van de Donkere Modus op iOS 13. U kunt Donker Mode op je iPhone onder Instellingen > Weergave en Helderheid. Als u wilt Donker Modus in te schakelen, wanneer het buiten donker, kies “Automatisch”.

Hieronder de “Dark Mode” opties is een functie voor “True Tone.” Als u deze instelling inschakelt, wordt je iPhone automatisch aanpassen van de witbalans op het scherm te stemmen op uw omgeving. Dit betekent dat het scherm zal er een stuk meer natuurlijke en overeenkomen met een andere witte objecten in uw omgeving, zoals papier. “True Tone” maakt het lezen van een minder schokkende ervaring, met name onder de tl-of gloeilampen.

Ten slotte, “Night Shift” niet aan het lezen te vergemakkelijken, maar het kan u helpen drift uit te slapen. Dit is vooral handig als je in bed lezen. “Night Shift” verwijdert blauwe licht van het scherm naar het simuleren van de ondergaande zon, die kunnen helpen uw lichaam van nature uit te schakelen aan het einde van de dag. Een warme oranje gloed is een veel prettiger voor uw ogen, in beide richtingen.

U kunt inschakelen “Night Shift” in het “Control Center” of het automatisch ingesteld onder Instellingen > Weergave en Helderheid. Net pas de schuifbalk totdat u tevreden bent met de instelling.

Houd in gedachten dat “Night Shift” zal ook veranderen hoe je foto ‘s en video’ s worden weergegeven totdat u deze uitschakelt weer, dus doe ernstige bewerken wanneer deze is ingeschakeld.

Toegankelijkheid Is Een Reden om te Kiezen voor de iPhone

De meeste van deze functies zijn beschikbaar als gevolg van Apple ‘ s ooit-het verbeteren van de toegankelijkheid-opties. Deze functies zijn echter slechts het topje van de ijsberg; er zijn veel verborgen toegankelijkheid opties die u kunt verkennen. Een van de meest spannende recente aankomst is de mogelijkheid om het gebruik van uw muis of een ander aanwijsapparaat met uw iPhone en iPad.

GERELATEERD: Maak Je iPhone Gemakkelijker te Gebruiken Met Deze Verborgen toegankelijkheidsvoorzieningen

LEES VERDER

  • “7 Tips om het Web Meer Leesbaar is op een iPhone
  • “Hoe je Gemakkelijk Foto’ s Afdrukken op Uw Mac
  • “Het Beste van Studio Ghibli Films te Streamen op HBO-Max (juli 2020)
  • “Hoe Krijg ik de Beste Foto wordt Afgedrukt vanuit Drug Store Printers
  • “Het Uitschakelen van de Screenshot Voorbeeld Miniatuurweergaven op een Mac