7 Tips för att Göra Webben Mer Läsbar på en iPhone

0
37
Sparkar Studio/Shutterstock

Förmodligen spendera mer tid på att läsa på din iPhone än vad du gör sms, ringa, eller spelar spel. De flesta av att innehållet är sannolikt på webben, och det är inte alltid lätt att se eller bläddra igenom. Lyckligtvis, det finns massor av dolda funktioner som kan göra behandlingen på din iPhone en mycket mer behaglig upplevelse.

Använd Safari Reader Visa

Safari är den förvalda webbläsare för iPhone. En av de bästa skäl att hålla med Safari över en webbläsare från tredje part är Läsaren Läser. Detta läge formaterar webbsidor för att göra dem mer lättsmälta. Det tar bort alla distraktioner på sidan och bara visar du innehållet.

Några andra webbläsare kan erbjuda Läsaren Läser, men Google Chrome inte.

När du landar på en web artikeln eller på liknande sätt skriftliga innehållet i Safari kommer adressfältet visa “Läsaren Visa Tillgängliga” för ett par sekunder. Om du klickar på ikonen till vänster om denna varning, kommer du in Läsaren Läser omedelbart.

Alternativt, tryck och håll ned “AA” för en sekund att hoppa direkt till Läsaren Läser. Du kan också knacka på “AA” i adressfältet och välj Visa för Läsaren Läser.

Medan du är i Reader, kan du tryck på “AA” igen för att se några alternativ. Tryck på den mindre “A” för att förminska texten, eller den större “A” för att förstora den. Du kan också knacka på “Teckensnitt” och sedan välja en ny från listan som visas.

Slutligen, klicka på en färg (vit, off-white, grå eller svart) för att ändra Läsare Läge färgschema.

När du ändrar dessa inställningar, kommer de att ändra för alla webbplatser som du läser i Läsaren Läser. För att komma tillbaka till den ursprungliga webbsidan trycker du på “AA” igen, och sedan välja “Dölj Läsaren Läser.”

Tvinga Läsaren Automatiskt i Läget för Specifika Webbplatser

Om du klickar på “AA” och sedan på “Webbplats-Inställningar” kan du aktivera “Använd Reader Automatiskt.” Detta tvingar Safari för att komma in Läsaren Se när du besöker en sida på domänen i framtiden.

Peka och håll ned på “AA” för att återgå till den ursprungligen formaterats webbplats. Safari kommer ihåg dina val för framtida besök.

Använda Reader för att Visa Problemet Webbsidor

Läsaren Vy är användbar när du navigerar störande webbplatser, men det fungerar även för innehåll som inte visas korrekt. Även om mycket av webben är mobil-vänlig, många äldre hemsidor inte är. Text eller bilder kanske inte visas korrekt, eller du kanske inte att scrolla horisontellt, eller zooma ut för att se hela sidan.

Läsare Anser är ett bra sätt för att ta tag i att innehåll och visa det i ett läsbart format. Du kan även spara mycket läsvärda sidor som PDF-dokument. För att göra detta, aktivera Läsaren Visa och sedan på Dela > Val > PDF. Välj “Spara till Filer” från listan Åtgärder. Detta fungerar även att skriva ut via Aktie. > skriv Ut.

Gör Texten Lättare att Läsa

Om du vill göra texten lättare att läsa över hela systemet, snarare än att behöva förlita sig på läsarens Bakgrund, din iPhone innehåller också en hel del hjälpmedel under Inställningar > Tillgänglighet > Display och Storlek på Text.

“Fet Text” gör texten lättare att läsa utan att öka dess storlek. Men du kan också knacka på “Större Text” och dra reglaget för att öka textstorleken generellt, om du föredrar det. Alla appar som använder Dynamisk Typ (som det mesta av innehållet på Facebook, Twitter och nyheter berättelser) kommer att hedra denna inställning.

“- Knappen Former” platser konturerna av en knapp under varje text finns även en knapp. Detta kan hjälpa till med läsbarhet och navigering. Andra alternativ som du kanske vill aktivera inkluderar:

  • “Öka Kontrasten”: Gör texten lättare att läsa genom att öka kontrasten mellan förgrunden – och bakgrunder.
  • “Smart Invertera”: Inverterar färger (utom på media som bilder och videos).
  • “Klassiska Invertera”är Det samma som “Smart Invertera,” förutom att det också inverterar färg på media.

Få Din iPhone att Läsa att Du

Varför läsa när man kan lyssna? Apples telefoner och surfplattor har en tillgänglighet alternativ som kommer att läsa den aktuella skärmen, webbsida eller kopierat text högt. Även om detta är först och främst en tillgängligheten har för personer med nedsatt syn, det bredare program för att konsumera skriftliga innehåll.

Bege dig till Inställningar > Tillgänglighet > Talat Innehåll. Här kan du aktivera “Tala Markering”, som låter dig markera text och tryck sedan på “Tala.” Om du växla-På “Tala Skärmen,” din iPhone kommer att läsa hela skärmen högt när du drar med fingret uppifrån och ned med två fingrar.

Du kan också aktivera “Markera Innehåll”, som visar vilka passage av text är närvarande på att läsa högt. Tryck på “Röster” för att anpassa de röster du hör. Som standard, “svenska” kommer att spegla din nuvarande Siri inställningar.

Det är många olika röster som finns, några av som kräver en extra nedladdning. Du kan också välja olika varianter beroende på din region, som “Indisk engelska,” “Kanadensisk franska,” eller “Mexikansk spanska.” Från våra tester, Siri ger den mest naturliga klingande text-till-tal, med “Enhanced” röst förpackningar kommer i andra.

När du markera text och välja “Tala” eller svep nedåt från den övre med två fingrar, det Tal som Controller kommer att visas. Du kan dra och flytta denna lilla rutan var som helst du vill ha det. Tryck på den för att se alternativ för att tysta tal, hoppa bakåt eller framåt genom en artikel, pausa sett, eller öka/minska hastigheten, med vilken text som läses.

Den “Tala Skärmen” – funktionen fungerar bäst när det paras ihop med Läsaren Läser. I vanliga visa, din iPhone kommer också att läsa beskrivande bild text, menyalternativ, annonser, och andra saker som du förmodligen inte vill höra. Genom att utlösa Läsaren Visa första, du kan klippa direkt till innehållet.

“Tala Skärmen” arbetar intuitivt utifrån vad som för närvarande ligger på skärmen. Till exempel, om du läser en artikel, och du är halvvägs igenom, utlöser “Tala Skärmen” kommer att börja läsa baserat på hur långt ned på sidan du är på. Det samma är sant för sociala kanaler, som Facebook eller Twitter.

Medan iPhone text-till-tal-alternativen är fortfarande lite robot, den engelska röster låter mycket mer naturligt än att de en gång gjorde.

Be Siri att Ge en News Update

Ibland, leta efter nyheter som kan vara en knepig uppgift. Om du har bråttom och vill ha en snabb uppdatering (och du litar på Apples curation tekniker), kan du bara säga “ge mig nyheter” till Siri som helst för att se en lista över rubriker från Nyheter app. Detta fungerar bra i USA, men det kanske inte är tillgängliga i andra regioner (som i Australien).

Du kan även starta Nyheter app (eller din favorit alternativ), och då har din iPhone läsa högt med “Tala Skärmen” eller “Tala Markering.” Ibland är det dock trevligt att höra en verklig mänsklig röst—bara be Siri att “spela nyheter” för att lyssna på en ljud-uppdatering från en lokal station.

Siri kommer att ge dig en alternativ nyhetskälla för att byta till, om så finns tillgängligt, och det kommer att bli ihågkommen nästa gång du ber om en uppdatering.

Mörka Läget, Sanna Ton, och nattskift Kan Hjälpa

Med hjälp av din iPhone i natten i ett mörkt rum blev en mycket trevligare med ankomsten av Mörka Läget på iOS 13. Du kan aktivera Mörka Läget på din iPhone under ” Inställningar > Display och Ljusstyrka. Om du vill att Mörka Läget för att aktivera när det blir mörkt ute, välja “Automatisk”.

Under den “Mörka Läget” är ett växlande alternativ för “Äkta Tonen.” Om du aktiverar denna inställning, din iPhone kommer automatiskt att justera vitbalansen på skärmen för att spegla din omgivande miljön. Detta innebär att skärmen kommer att se en mycket mer naturlig och matcha något annat vitt föremål i din omgivning, som papper. “Sant Ton” gör att läsa en mindre skärande upplevelse, särskilt under lysrör eller glödlampor.

Slutligen, “Night Shift” kommer inte att göra behandlingen lättare, men det kan hjälpa dig att glida iväg till sömn. Detta är särskilt användbart om du läser i sängen. “Night Shift” – tar bort blå ljus från skärmen för att simulera den nedgående solen, som kan hjälpa din kropp att naturligt stänga av i slutet av dagen. En varm orange glöd är mycket lättare för dina ögon, antingen sätt.

Du kan aktivera “Night Shift” i “Control Center”, eller ställa in den automatiskt under Inställningar > Display och Ljusstyrka. Bara justera reglaget tills du är nöjd med inställningen.

Tänk på att “Night Shift” – kommer också att ändra hur dina foton och videoklipp visas tills du stänger av den igen, så du behöver inte göra någon seriös redigering när den är aktiverad.

Tillgänglighet Är En Anledning till att Välja iPhone

De flesta av dessa funktioner är tillgängliga som ett resultat av Apples ständigt förbättra tillgängligheten alternativ. However, dessa funktioner är bara toppen av isberget, det finns många dolda tillgången alternativ som du kan utforska. En av de mest spännande nyanlända är möjligheten att använda en mus eller annat pekdon med din iPhone och iPad.

RELATERAT: att Göra Din iPhone Enklare att Använda Med Dessa Dolda Funktioner för Tillgänglighet

LÄS NÄSTA

  • “7 Tips för att Göra Webben Mer Läsbar på en iPhone
  • “Hur man Enkelt kan Skriva ut Foton på Din Mac
  • “De Bästa Studio Ghibli-Filmer för att Streama på HBO Max (juli 2020)
  • “Hur Får man den Bästa Bilden skrivs ut från apotek Skrivare
  • “Hur man stänger Skärmbilden att Förhandsgranska Miniatyrbilder på en Mac