We zijn Nooit Aan de Echte A-La-Carte-TV, en Hier is Waarom

0
44
kosmos111/Shutterstock.com

Play it again, Sam: deze week kondigde Google aan dat YouTube TV is de ontvangst nog een prijsstijging. Het was een ontmoeting met klinkende boos, ondanks de uitgebreide Viacom kanaal line-up, zoals altijd het geval is wanneer deze voorheen waarde-gericht live TV-diensten plotseling verliest veel waarde. Waarom kunnen we niet gewoon betalen voor de kanalen die we willen?

“Geef mij de vuilnis die ik wil om naar te kijken, en dat wil ik voor betalen,” riep Florence Ion op de Alles Over Android podcast, “er is een hoop andere echte rotzooi op dat ik er niet voor willen betalen!” Het is iets wat TV-kijkers hoopten te zien voor decennia. Lang voor de huidige lichting “cord-het snijden van” internet TV-diensten, kabel-en satelliet-klanten waren bedelen voor de optie om te betalen voor de zenders één voor één aan. Het is nooit gebeurd. In feite, een onderdeel van het streven naar een goedkoper internet TV was de ontevredenheid met die dure gebrek aan opties.

Maar nu deze goedkopere dienstverlening voortdurend klimmen in prijs. YouTube TV is nu bijna het dubbele van wat het kost per maand sinds de lancering in 2017. Hulu, Sling-TV, DirecTV Nu, FuboTV—ze hebben allemaal liepen de prijzen op opmerkelijk regelmatige tussenpozen. Plotseling, de droom van goedkope contract-gratis toegang tot de live TV willen we kost een hele hoop meer, en het begint te lijken op de oude kabel-en satelliet-pakketten we ontsnapt aan om hier te komen.

YouTube TV probeert te rechtvaardigen een hogere prijs met immateriële activa.

Wanneer zijn wij aan de echte a-la-carte TV-ervaring? Wanneer kunnen we betalen voor wat we kijken, niets meer en niets minder? We vinden het jammer dat de brenger van slecht nieuws hier, maar het antwoord is “waarschijnlijk nooit.”

Dat is Niet Hoe TV Werkt

Laten we eens YouTube-TV als een voorbeeld. De prijs stijgt van € 50 per maand naar $65, – per maand in augustus, gerechtvaardigd is (volgens Google) door een schare van nieuwe kanalen van Viacom media-imperium. Hier zijn de nieuwe kanalen, sommige komen vroeger dan anderen:

 • INZET
 • CMT
 • Comedy Central
 • MTV
 • Nickelodeon
 • Paramount Network
 • TV-Land
 • VH1
 • Haar INZET
 • MTV2
 • Nick Jr.
 • NickToons
 • TeenNick
 • MTV Classic

Wat als u wilt dat alleen de muziek kanalen, CMT, MTV, MTV 2, VH1 en MTV Classic? Wat als je wilt dat alleen de Nickelodeon kanalen voor uw kinderen? Ook ga pond zand, je betaalt dezelfde $15 wandeling als iedereen.

Waarom? Omdat Viacom-CBS is de verkoop van al deze kanalen op YouTube TV in één onderhandeld pakket. YouTube kan schelen welke kanalen je wilt, maar Viacom zeker niet—het wil betaald krijgen voor elk van de kanalen, door elk van de YouTube klanten. De enige manier om die te realiseren is als iedereen al de kanalen en iedereen betaalt de volledige prijs.

Het was altijd zo als het gaat om betaalde TV—online, kabel-of satelliet-tv. Terwijl de kabel bedrijven bieden pakketten met een paar meer opties in termen van prijs (net als een paar moderne diensten, zoals DirecTV NU en SlingTV), de kanalen die specifieke groepen mensen zijn waarschijnlijk gaat te willen krijgen opgesplitst onder hen, dus de meeste mensen moeten betalen voor de duurdere pakketten. En, samen met het betalen van een ton van de kanalen die ze nooit kijken en zou nooit zelfs maar te overwegen kijken.

DirecTV NU nog steeds vast aan het pakket model … zonder veel in termen van daadwerkelijke keuze.

De relatie die de eigenaars van deze kanalen (Viacom-CBS, Comcast-NBC-Universal, WarnerMedia-Turner, Disney, Fox … de lijst wordt steeds korter) en de platforms van de kanalen te gaan doen is een soort van een tussen de chauffeurs en auto verzekeringen bedrijven. Voor de verzekering die zin, dat elke automobilist een beetje de hele tijd, zodat wanneer een persoon een katastrofisch ongeval het zwembad van geld kan ondersteunen bij hun behoeften. Voor TV-content, iedereen betaalt voor alle kanalen. Dat betekent dat kleinere kanalen, die niet zou kunnen veroorloven om de content op hun eigen, en op basis van hun kleiner publiek, kunnen blijven bestaan.

Maar de metafoor snel afgebroken worden. Verzekeringsmaatschappijen, frustrerend en scummy als ze vaak zijn, leveren een essentiële dienst. Inhoud bedrijven als Viacom zijn slechts de door deze ouderwetse bundeling systeem om zo veel mogelijk geld uit de platforms en klanten. De mogelijkheid om zich te verspreiden toon productie uit over tientallen kleinere kanalen is een kleine wortel naast een enorme stok.

Waar is het Hefboomeffect?

Dus, waarom niet platforms zoals YouTube en Hulu terug te vechten? Een deel van het is dat ze soms exact dezelfde bedrijven. Disney en Comcast/NBC eigen grote stukken van Hulu en zijn live-TV-dienst, WarnerMedia en DirecTV zijn zowel in het kader van de AT&T paraplu. Deze bedrijven zijn schudden met hun eigen handen. Maar er is een diepere probleem hier is: platforms sterven zonder inhoud, en dat geeft de bedrijven die eigenaar zijn van de inhoud van de hefboomwerking.

Als YouTube-TV of Hulu + Live TV wilt die kanalen—en soms als ze wil houden de kanalen zij momenteel leveren ze geen andere keuze, maar om te betalen. En dat betekent dat hun gebruikers betalen, ook, of het platform wordt niet winstgevend. Het is een delicate balans: met deze week is de prijsstijging, iemand op Google had om te beslissen hoeveel de prijs te verhogen. Te weinig, en de service is nog niet genoeg geld om te betalen voor dat nieuwe content. Te veel, en de service begint te verliezen abonnees … en binnenkort kan het zich niet veroorloven dat de inhoud toch.

Kans is groot dat iemand daar wil verkopen, u a-la-carte-TV, net zo veel als je wilt om het te kopen. Maar dat iemand niet werken bij Disney, Comcast, of AT&T. Die mensen zijn gewoon prima met de status quo, en zijn voor tientallen jaren, ahthankyouverymuch.

Wat Kunt U Doen?

Niet heel veel, helaas. Een paar internet-TV-diensten bieden verschillende pakketten (Sling-TV, DirecTV NU), maar ze zijn opgesplitst langs de oude lijnen, strategisch gekozen om zo veel mensen te betalen voor duurdere pakketten mogelijk. YouTube TV heeft aangegeven dat het zou kunnen bieden gelaagde pakketten in de toekomst, maar die zou waarschijnlijk vallen in dezelfde val.

Ons advies is hetzelfde als het al een tijdje: als u wilt dat om geld te besparen, probeert een over-the-air-antenne. De lokale zenders niet veel ten opzichte van de verscheidenheid van een betaalde dienst, maar je kunt niet verslaan gratis. Als u wilt dat om op een creatieve, u kunt uw eigen rol DVR met hardware zoals HDHomeRun of sommige Roku-aangedreven Tv—nogmaals, geen maandelijkse kosten. U kunt vervolgens het verbeteren van de OTA-inhoud met goedkopere diensten zoals Netflix, Hulu (sans Live TV), of HBO-Max toevoegen grote stukken van streaming content.

De trieste waarheid is dat de streaming-diensten zijn niet van plan om te stoppen met wandelen hun prijzen te verhogen totdat ze zien abonnees op de vlucht. En het lijkt erop dat deze prijzen zullen een stuk dichter bij de oude kabel pakketten maken wij liepen weg in de eerste plaats.