Vi är Aldrig Bli Sant A-La-Carte-TV, och Här är Varför

0
44
kosmos111/Shutterstock.kom

Play it again, Sam: den här veckan meddelade Google att YouTube-TV är att ta emot ännu ett pris hike. Det möttes med rungande boos, trots den utökade Viacom kanal lina, som alltid när dessa tidigare värdet-fokuserad live TV-tjänster plötsligt förlora en hel del av värde. Varför kan vi inte bara betala för de kanaler vi vill ha?

“Ge mig skräp som jag vill titta på, och som jag vill betala för,” ropade Florens Ion på Allt Om Android podcast: “det finns en hel del andra riktiga sopor på det att jag inte vill betala för!” Det är något som TV-tittare har hoppats på att se i flera decennier. Långt innan dagens skörd av “sladd-cutting” internet-TV, kabel-och satellit-kunder tigger om möjligheten att betala för kanaler en i taget. Det har aldrig hänt. I själva verket är en del av strävan mot billigare internet TV var missnöje med att dyra brist på alternativ.

Men nu är dessa billigare tjänster är konsekvent klättring i priset. YouTube-TV är nu nästan dubbelt vad det kostar per månad när det lanserades i och med 2017. Hulu, Sling TV, DirecTV Nu, FuboTV—de har alla höjt priserna i anmärkningsvärt jämna mellanrum. Plötsligt, drömmen om billiga kontrakt-fri tillgång till live-TV vi vill är att det kostar en hel del mer, och det börjar likna det gamla kabel-och satellit-paket vi flydde för att komma hit.

YouTube TV försöker motivera sitt högre pris med immateriella tillgångar.

När får vi den riktiga a-la-carte-TV-upplevelse? När kan vi betalar bara för vad vi ser, ingenting mer och ingenting mindre? Vi är ledsna för att vara bärare av dåliga nyheter här, men svaret är “förmodligen aldrig.”

Det är Inte Hur TV: n Fungerar

Låt oss ta YouTube TV som ett exempel. Priset ökar från $50 per månad till $65 en månad i augusti, motiverade (enligt Google) genom en uppsjö av nya kanaler från Viacom medieimperium. Här är den nya kanaler, vissa kommer snabbare än andra:

 • INSATS
 • CMT
 • Comedy Central
 • MTV
 • Nickelodeon
 • Största Nätverk
 • TV Mark
 • VH1
 • BET Henne
 • MTV2
 • Nick Jr
 • NickToons
 • TeenNick
 • MTV Klassiker

Vad händer om du vill att endast de musik-kanaler, CMT, MTV, MTV 2, VH1, och MTV Klassiker? Vad händer om du ” bara vill Nickelodeon kanaler för dina barn? Väl gå pund sand, du betalar samma $15 vandring som alla andra.

Varför? Eftersom Viacom-CBS är att sälja alla dessa kanaler på YouTube TV i ett avtalspaket. YouTube kan bry vilka kanaler du vill, men Viacom definitivt inte—det vill få betalt för alla sina kanaler, av var och en av YouTube ‘ s kunder. Det enda sättet för att det ska hända är om alla får alla kanaler och alla betalar fullt pris.

Det var alltid så när det gäller betalda TV—nätet -, kabel-eller satellit. Medan kabel-företag erbjuder paket med några fler alternativ i form av pris (som några moderna tjänster, som DirecTV NU och SlingTV), de kanaler som särskilda grupper av människor är förmodligen kommer att vilja få delas upp bland dem, så att de flesta människor slutar att betala för dyrare paket. Och tillsammans med det, betala för massor av kanaler som de aldrig titta på och skulle aldrig ens överväga att titta på.

DirecTV NU fortfarande klamrar sig fast vid de paket modell … utan erbjuder mycket i form av faktiska valet.

Det förhållandet att ägarna av dessa kanaler (Viacom-CBS, Comcast-NBC-Universal, WarnerMedia-Turner, Disney-Fox … listan blir kortare hela tiden) och de plattformar de kanaler som går ut på är ungefär som den mellan förare och bil försäkringsbolag. För en försäkring för att göra mening, varje förare har att betala lite hela tiden, så att när en person har en katastrofal olycka poolen av pengar som kan stödja deras behov. För TV-innehåll, alla betalar för alla kanaler hela tiden. Det innebär att mindre kanaler som inte skulle ha råd att göra innehållet på sin egen, och baserat på deras mindre publik, kan fortfarande existerar.

Men metaforen bryts ner snabbt. Försäkringsbolag, frustrerande och scummy som de ofta är, är en viktig service. Innehållet företag som Viacom är bara att utnyttja detta gammaldags kombinationserbjudanden system för att få så mycket pengar som möjligt på plattformar och kunder. Förmågan att sprida visa produktion ut över dussintals mindre kanaler är en liten morot bredvid en enorm stick.

Där är den Hävstångseffekt?

Så, varför inte plattformar som YouTube och Hulu slå tillbaka? En del av det är att ibland är de exakt samma företag. Disney och Comcast/NBC egna stora bitar av Hulu och dess live-TV-tjänst, WarnerMedia och DirecTV är både enligt AT&T paraply. Dessa företag är att skaka sina egna händer. Men det är en djupare fråga här: plattformar dö utan innehåll, och som ger de företag som äger innehållet av den hävstångseffekt.

Om YouTube TV eller Hulu + Live TV vill de kanalerna—och ibland, om de vill behålla de kanaler som de tillhandahåller för närvarande—att de inte har annat val än att betala. Och, det innebär att deras användare betalar upp också, eller den plattform som blir olönsam. Det är en delikat balans: med den här veckan är prishöjningar, någon på Google fick bestämma hur mycket du vill höja priset. För lite, och tjänsten inte ta in tillräckligt med pengar för att ha råd att betala för det nya innehållet. För mycket, och börjar förlora prenumeranter … och snart inte har råd att innehållet ändå.

Oddsen är ganska bra att någon där ute vill ha för att sälja dig en-la-carte-TV, bara så mycket som du vill köpa det. Men att någon, som inte fungerar på Disney, Comcast, eller AT&T. De som folk är bara bra med status quo och har i årtionden, ahthankyouverymuch.

Vad Kan Du Göra Åt Det?

Inte en hel del, tyvärr. Några internet-TV-tjänster erbjuder olika paket (Sling TV, DirecTV NU), men de är dela upp längs den gamla linjer, strategiskt valt att göra så många människor att betala för dyrare paket som möjligt. YouTube TV har visat att det kan erbjuda differentierad paket i framtiden, men de skulle sannolikt faller i samma fälla.

Vårt råd är detsamma som det varit ett tag: om du vill spara pengar, prova en over-the-air antenn. Lokala kanalerna inte mycket jämfört med den mängd av en betaltjänst, men du kan inte slå gratis. Om du vill få kreativ, du kan rulla dina egna DVR med hårdvara som HDHomeRun eller några Roku-drivna Tv—återigen, ingen månadsavgift. Du kan sedan föröka OTA innehåll med billigare tjänster som Netflix, Hulu (sans Live TV), eller HBO Max för att lägga stora bitar av strömmande innehåll.

Den sorgliga sanningen är att streaming-tjänster inte kommer att sluta vandra upp sina priser tills de ser abonnenter som flyr. Och det ser ut som att dessa priser kommer att vara mycket närmare den gamla kabeln paket vi sprang iväg från i första hand.