Vad Är PlayStation Plus? En Guide

0
333

De dagar spelkonsoler som fristående spelautomater är långt bakom oss. Idag har alla moderna konsolen beror på att vara ansluten till ett nätverk av innehåll och tjänster. Abonnemang utgör en stor del av konsolen företagens affärs-och PlayStation Plus är en pionjär på den modellen.

Om du funderar på att skaffa en PlayStation eller redan har en, men funderar på att köpa en PlayStation Plus, vi har all information du behöver för att besluta om PlayStation Plus för dig.

Så, Vad är PlayStation Plus?

I ett nötskal, PlayStation Plus är en prenumerationstjänst som du har för att betala utöver kostnaden för konsolen och kostnaden för enskilda tv-spel. Du kan prenumerera på en månad, var tredje månad eller år. Tjänsten blir billigare ju mer du betalar i förskott.

Hur Mycket Kostar PlayStation Plus Kostar?

Om du har aldrig varit en abonnent, kommer du att få de första 14 dagarna av PlayStation Plus för gratis. Om du har köpt din nya konsolen, det är också en god chans att det är en kupong för ett par månader gratis som ingår i lådan, beroende på det paket du köper. Det finns tre alternativ för abonnemang:

  • 1 Månad – $9.00
  • 3 Månader – $24.99
  • 12 Månader: $59.99

Du kan även köpa kontantkort, som ibland erbjuds via tredje part säljare som driver försäljning och rabatter. Detta är ett bra tillfälle att plocka upp ett år till ett värde av tjänsten för mindre. Bara vara säker på att du köper rätt kort för din region.

Vad Kan Jag Göra Med PlayStation Plus?

Om du väljer att prenumerera på PlayStation Plus, det finns några funktioner som du får utöver det vanliga erfarenhet.

Den viktigaste funktionen för de flesta människor är multiplayer-spel. Om du vill spela spel med dina vänner över internet, du har verkligen inget annat val än att punga ut för en PlayStation Plus-prenumeration.

Det finns undantag till detta. I allmänhet, free-to-play-spel som inte kräver en PlayStation Plus-prenumeration. Vissa spel som har sina egna abonnemang avgifter, såsom Final Fantasy XIV, kan spelas utan att betala för tjänsten.

Andra utmärkande drag är lagring i molnet. Du får 100GB lagring i molnet om du är PlayStation Plus-prenumerant. Detta utrymme används för att ladda och synkronisera spara data spel. Detta är mycket praktiskt om din PlayStation dör eller om du har två konsoler och vill synkronisera sparade spel mellan dem.

Dessa är de enda två funktioner som vi tror kan betraktas som “kärnan” till PlayStation erfarenhet. Om du kan leva utan premium spelet multiplayer eller moln sparar fallet för PlayStation Plus är mycket mindre övertygande.

Dela PlayStation Plus-Förmåner

PlayStation 4 är utformad för att vara ett gemensamt system. Du kan ha flera konton på en och samma maskin. Alla kan spela alla spel på konsol, under förutsättning att spelet tillhör en användare som har att konsolen är registrerade som primär konsol.

Så, behöver du att köpa en PlayStation Plus-prenumeration för alla användare på konsolen att vinna på det? Svaret är att det beror på. När det kommer till multiplayer, varje person på att konsolen kan spela online, så länge minst en person som har PlayStation Plus-medlemskap, och att det är deras primära konsolen.

Också, föga förvånande, av några spel som köpts av Plus-prenumerant är fortfarande tillgängliga för alla andra. Det inkluderar “gratis” till PlayStation Plus-spel, som vi kommer till om en stund.

Tyvärr, andra användare på systemet inte får tillgång till moln spara funktionen. Vilket innebär att om något händer och att PS4, bara för Plus-användare kommer att ha sina sparade spel i en säker plats.

Hur Göra “Gratis” Spel Fungerar?

I skrivande stund, Plus-prenumeranter får minst två PS4 spel varje månad som en del av sitt abonnemang. Du har inget val i vilka spel som erbjuds. Detta innebär att det kan vara ett spel du redan köpt tidigare eller som bara inte intresserar dig.

Din licens för att spela spelet är också knuten till ditt abonnemang. Vilket innebär att om du låter ditt Plus-abonnemang upphör att gälla, du kan inte spela dessa spel längre. Detta innebär också att du behöver för att ansluta till internet från gång till gång så att spelet kan förnya din licens.

På uppåtsidan, även om du låter din prenumeration varv, PlayStation Plus-spel har du hävdade tidigare att finnas kvar i din hämta listan. Så om du någonsin starta om abonnemang, du kan spela dessa spel igen.

I det förflutna, PS3, Vita, PSP och PS4 spel ingår varje månad, men Sony har nyligen stoppat dem alla utom till PS4 titlar. Troligen i förberedelserna för PS5.

PlayStation Plus-Erbjudande: Rabatt, Exklusivt Innehåll Och Gratis Spel

När beslut fattas om PlayStation Plus, det finns massor av olika faktorer att ta hänsyn till när det gäller huruvida det är värt priset. Online gaming och cloud backup är verkligen värt kostnaden för tjänsten, men bara om du faktiskt kommer att använda dessa funktioner. Så hur är det med resten?

Man tittar på historien om gratis spel med PlayStation Plus, det är verkligen en fantastisk affär i ren dollar. Om du måste köpa dessa spel separat, två av premium titlar är sannolikt att kosta mer än ett år på Plus. Hur mycket det är värt för dig kommer att bero på titlar, din smak och hur många av de spel du redan äger. Det beror också på hur ofta du normalt köper nya spel.

Det samma gäller för exklusiva innehåll. Plus-medlemmar får avatarer, i spelets innehåll och olika andra digitala objekt som är exklusiva. Men kan de inte vara för titlar som du spelar eller bryr sig om. Gör det till en mycket personlig faktor.

Från vår synvinkel, bortsett från multiplayer och moln, det är Plus-endast digital rabatter som du enkelt göra upp kostnaden. Om du köper (i genomsnitt) en eller två spel på försäljning varje månad och dra fördel av ytterligare rabatt i procent på Plus, kommer du att få tillbaka pengarna och mer. Viktigast av allt, kommer du att få dessa rabatter på spel som du väljer och verkligen vill ha.

PlayStation Plus och Nästa Generation

I skrivande stund, ingen vet hur PlayStation Plus kommer att arbeta på kommande PlayStation 5. Antagandet är att kärnan erbjuder kommer att vara samma, men naturligtvis Sony kan ha förändringar i butiken.

Med tanke på att PS5 är tänkt att vara bakåtkompatibel med PS4 spel, vi kunde vara ute på fyra spel i en månad via Plus som kommer att arbeta på PS5-konsolen. Tänk också på att du troligen att kunna lösa in gratis PS5 spel som Plus-prenumerant, även om du ännu inte äger en PS5.

PlayStation Plus har varit med oss sedan PlayStation 3-eran. Konsoler har blivit ännu mer online-centrerad, förväntar vi oss att nästa generation upplevelse att vara ännu mer djupt sammanflätade med tjänsten.