Hva Er PlayStation Plus? En Guide

0
60

De dagene av spillkonsoller som frittstående automater er langt bak oss. I dag, hver moderne konsollen avhenger være koblet til et nettverk av innhold og tjenester. Abonnementer gjøre opp en stor del av konsollen selskapenes virksomhet og PlayStation Plus er en pioner som modell.

Hvis du tenker på å få en PlayStation eller allerede har en, men vurderer å kjøpe en PlayStation Plus-vi har all den informasjonen du trenger for å bestemme om PlayStation Plus er for deg.

Så, Hva er PlayStation Plus?

I et nøtteskall, PlayStation Plus er en abonnementstjeneste som du må betale for over kostnaden av konsollen og den kostnaden av individuelle spill. Du kan abonnere på en måned, tre-månedlig eller årlig basis. Tjenesten blir billigere jo mer du betale på forhånd.

Hvor Mye Koster PlayStation Plus Koster?

Hvis du aldri har vært en abonnent, får du de første 14 dagene av PlayStation Plus uten ekstra kostnader. Hvis du kjøpte konsollen på nytt, det er også en god sjanse for at det er en kupong for et par måneder gratis er inkludert i esken, avhengig av hvilken pakke du kjøper. Det er tre alternativer for abonnement:

  • 1 Måned – $9.00
  • 3 Måneder – $24.99
  • 12 Måneder – $59.99

Du kan også kjøpe et forhåndsbetalt kort, som er noen ganger som tilbys gjennom tredjeparts selgere som kjører salg og rabatter. Dette er en god mulighet til å plukke opp ett år igjen av tjenesten for mindre. Bare vær sikker på at du kjøper det riktige kortet for din region.

Hva Kan Jeg Gjøre Med PlayStation Plus?

Hvis du velger å abonnere på PlayStation Plus, er det noen funksjoner du få utover standard erfaring.

Den viktigste funksjonen for de fleste mennesker er multiplayer gaming. Hvis du ønsker å spille spill med venner over internett, du virkelig har noe annet valg enn å fork ut for PlayStation Plus-abonnement.

Det finnes unntak til dette. Generelt, en gratis-å-spille spill som ikke krever et PlayStation Plus-abonnement. Noen spill som har sine egne abonnement, avgifter, som for eksempel Final Fantasy XIV, kan spilles av uten å betale for Plus-tjenesten.

Den andre eksklusive funksjonen er lagring i skyen. Får du 100 gb skybasert lagringsplass hvis du er PlayStation Plus-abonnent. Dette lagringsplass som brukes til å laste opp og synkronisere lagre spilldata. Dette er svært nyttig hvis din PlayStation dør eller du har to konsoller og ønsker å synkronisere lagrede spill mellom dem.

Disse to er de eneste funksjonene som vi tror kan bli ansett som “kjernen” til PlayStation-opplevelsen. Hvis du kan leve uten premium spillet multiplayer eller cloud sparer saken for PlayStation Plus er mye mindre overbevisende.

Deling Av PlayStation Plus-Fordeler

PlayStation 4 er designet for å være et felles system. Du kan ha flere kontoer på én maskin. Alle kan spille alle spillene på konsollen, under forutsetning av at spillet tilhører en bruker som har denne konsollen er registrert som sitt primære konsollen.

Så, trenger du å kjøpe en PlayStation Plus-abonnement, og for hver bruker på konsollen til nytte? Svaret er at det avhenger. Når det gjelder multiplayer, hver person på denne konsollen kan spille online, så lenge minst én person har PlayStation Plus-medlemskap, og det er deres primære konsollen.

Også, ikke overraskende, noen spill kjøpt av Plus-abonnent er fortsatt tilgjengelig for alle andre. Som inkluderer den “gratis” PlayStation Plus-spill, som vi får til i et øyeblikk.

Dessverre, andre brukere på systemet må ikke få tilgang til skyen save-funksjonen. Noe som betyr at hvis noe skjer med at PS4, bare Pluss brukeren vil ha til sine lagrede spill i et trygt sted.

Hvordan Gjøre Det “Gratis” Spill Fungerer?

På tidspunktet for skriving, er Plus-abonnenter får minst to PS4 spill hver måned som en del av deres abonnement. Du har ikke noe valg i hvilke spill som tilbys. Dette betyr at det kan være et spill du har kjøpt tidligere, eller som bare ikke er av interesse for deg.

Din lisens til å spille spillet er også knyttet til abonnementet. Noe som betyr at hvis du lar din Plus-abonnement utløper, kan du ikke spille disse spill lenger. Dette betyr også at du trenger å koble til internett fra tid til annen, slik at spillet kan fornye lisensen.

På oppsiden, selv om du lar ditt abonnement runder, PlayStation Plus-spill du har hevdet i fortiden forblir i download-listen. Så hvis du noen gang starte abonnement, kan du spille disse spillene igjen.

I det siste, PS3, Vita, PSP og PS4 var inkludert hver måned, men Sony har nylig stoppet dem alle, bortsett fra for PS4-titler. Mest sannsynlig i forberedelse for PS5.

PlayStation Plus Value Proposition: Rabatter, Eksklusivt Innhold Og Gratis Spill

Når du bestemmer på PlayStation Plus, det er mange forskjellige faktorer å ta hensyn til i forhold til om det er verdt prisen. Online gaming og cloud backup er absolutt verdt prisen for tjenesten, men bare hvis du faktisk kommer til å bruke disse funksjonene. Så hva med resten?

Se på historien til gratis spill med PlayStation Plus, det er absolutt en fantastisk avtale i ren dollar vilkår. Hvis du har til å kjøpe disse spill separat, noe som er to av premium titler er sannsynlig å koste mer enn et år av Pluss. Hvor mye det er verdt for deg, avhenger av titler, din smak, og hvor mange av de spillene du allerede eier. Det avhenger også hvor ofte du vanligvis kjøpe nye spill.

Det samme gjelder for eksklusivt innhold. Plus-medlemmer får karakterer i spillet, innhold og ulike andre digitale elementer som er eksklusiv. Men, de kan ikke være for spill som du spiller eller bryr seg om. Gjør det til en svært personlig faktor.

Fra vårt synspunkt, bortsett fra multiplayer og nettskyen, det er Pluss-bare digital rabatter som enkelt gjøre opp kostnadene. Hvis kunden kjøper (i gjennomsnitt) ett eller to spill på salg hver måned og dra nytte av den ekstra rabatt i prosent av Plus, vil du få tilbake pengene og mer. Viktigst av alt, du vil være å få dem rabatter på spill at du velger og faktisk ønsker.

PlayStation Plus og Neste Generasjon

På tidspunktet for skriving, ingen vet hvordan PlayStation Plus vil fungere på den kommende PlayStation 5. Forutsetningen er at kjernen i tilbudet vil være den samme, men selvfølgelig Sony kan ha endringer i butikk.

Gitt at PS5 er ment å være bakover kompatibel med PS4, vi kunne se på fire spill i en måned via Pluss at vil fungere på PS5-konsollen. Husk også på at du vil mest sannsynlig være i stand til å løse gratis PS5 spill som en Plus-abonnent, selv om du ennå ikke eier en PS5.

PlayStation Plus har vært med oss siden PlayStation 3-tiden. Som konsoller har blitt enda mer online-sentrisk, forventer vi at den neste generasjonen opplever å bli enda mer dypt flettet sammen med tjenesten.